Neler Yeni

Kedi tüyü sağlığa zararlı mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
Sokaktan yavru kedi alıp, odamda beslemeyi düşünüyorum. Severim, öperim, yüzüme yakın tutabilirim ve tüyü ağızıma gelebilir doğal olarak. Kedi tüyünün ciğere yapışıp sağlığa zararı olduğunu söyleyen var ama çoğu kişi besliyor. Sizce sağlığa zararı olur mu? İleri düzeyde nefes darlığı, akciğer hastalığı gibi durumlar olur mu? Eğer oluyorsa nasıl önleyebiliriz bu durumu? Öneriniz nedir?

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Sokaktan yavru kedi alıp, odamda beslemeyi düşünüyorum. Severim, öperim, yüzüme yakın tutabilirim ve tüyü ağızıma gelebilir doğal olarak. Kedi tüyünün ciğere yapışıp sağlığa zararı olduğunu söyleyen var ama çoğu kişi besliyor. Sizce sağlığa zararı olur mu? İleri düzeyde nefes darlığı, akciğer hastalığı gibi durumlar olur mu? Eğer oluyorsa nasıl önleyebiliriz bu durumu? Öneriniz nedir?
Kedinizin tüyü çok dökülüyorsa ve sürekli öpüyorsanız sarılıyorsunuz tüylerin bir çoğu maalesef burnunuz veya ağızınızdan içeri giriyor. Çok fazla biriktiği zaman sorun yaratabilir belki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kedinizin tüyü çok dökülüyorsa ve sürekli öpüyorsanız sarılıyorsunuz tüylerin bir çoğu maalesef burnunuz veya ağızınızdan içeri giriyor. Çok fazla biriktiği zaman sorun yaratabilir belki.
Tüy akciğere kaçarsa, akciğer temizleyen besinler var mı? Evinde kedi besleyen çok kişi var ama nasıl öpmeden seviyorlar onu bilemiyorum ama muhtemelen yüzüme yakın tutarım severim.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Tüy akciğere kaçarsa, akciğer temizleyen besinler var mı? Evinde kedi besleyen çok kişi var ama nasıl öpmeden seviyorlar onu bilemiyorum ama muhtemelen yüzüme yakın tutarım severim.
Maalesef bilgim yok hocam o konuda

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018
sokaktan aldığınız kedinin yavru olursa daha hastalıklara kapılmadıysa bir sürü aşısı ve aylık yapılan iç dış parazit aşıları var kediniz sağlıklı hastalıksız ve tüylerini sürekli tarıyorsanız sıkıntı olmaz kediniz sağlıklı olması demek 2 3 ayda bir 300 tl lik aşı ömrü boyunca diğer tüm bir kerelik aşılar en son 5 6 k tutuyordu şimdi daha yüksek olmuştur kaliteli mama 12kilo 6 ay gidiyor 2000 tl masraflı sağlıklı bakması bunların hiç birini yapmayıp sağlıklı olan kediler ve sahiplerde var fakat almak istediğin farklı eğer sokakta büyümüş bir kediyse çok iyi bi veterinere çok iyi bi sağlık kontrolü yapılmalı

Evin içerisinde bu derece yakınlıkta beslemeni tavsiye etmiyorum dostum. Düzenli bir şekilde tüylerini taraman, traş ettirmen lazım hayvanı. Yoksa tüyler ciğerlerinize kadar gidebilir. İleri ki dönemlerde çok pişman olabilirsiniz.

BabaVoss7

80+ Silver
öpmediğimizi kim söylüyorki. şüpesiz hergün hatrı sayılır miktarda giriyordur illahaki. öpüp yemek yemedikçe sıkıntı yok genelde sırnaştıktan sonra elimi yüzümü yıkarım. sokaktan aldığın kedi nasıldır ilemem bi süre normal besle bence. bendeki kedi 5 yıldır bende yani biz neysek ondada o var olsaydı olurdu şimdiye kadar.

Vieers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Muhammed Bayar
Kardeşim ağır bi hastalık geçirmişti akciğerinden sokak hayvanı kılından bulaştığını söylemişti doktorlar.Yüzüne yaklaştırma öpme yeter bence.

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
ahmet burak kara
Sokak kedileri mutlaka veteriner hekim muayenesi ve aşılarından sonra eve alınmalı. Parazit eliminasyonu sonrasında evde sizinle yaşayan kediniz ancak sizden hastalık kapabilir, siz hasta edemez. Alerjik durumlar istisna elbette.

Kedi tüyü akciğere bir zarar vermez.

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Semih
Uzak bir anne tarafı akrabam evinde kedi besliyordu. Boğazına tüyü kaçmış ve 3 ay sonra vefat etmişti. Sebebine de tüy akciğer de büyüme geliştirmiş gibi bir şey demişlerdi tam hatırlamıyorum. Bunu gördükten sonra kedilere aşırı yakınlaşmayı bıraktım. Tabii ki seviyorum orası ayrı🙂.

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
Uzak bir anne tarafı akrabam evinde kedi besliyordu. Boğazına tüyü kaçmış ve 3 ay sonra vefat etmişti. Sebebine de tüy akciğer de büyüme geliştirmiş gibi bir şey demişlerdi tam hatırlamıyorum. Bunu gördükten sonra kedilere aşırı yakınlaşmayı bıraktım. Tabii ki seviyorum orası ayrı🙂.
Semih bey, ağızım açık izledim. Yüze yakın tutmadan elimle sevmek tercihimdir artık.😦

Crane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ethem Şahin
Küçük kuzenim bu sebepten dolayı vefat etti. Sokak hayvanlarını, özellikle kedileri çok seviyordu ve halamdan aldığım bilgiye göre ciğerlerinde kedi tüyü biriktiği için bir tür hastalık kapmış. Kısacası tehlikeli.

xTURANN

80+ Silver
Boğazına tüyü kaçmış ve 3 ay sonra vefat etmişti.
Şundan sonra bi korktum bu arada. Düşünsene tatlılığından ölüp bittiğin kedin ya da köpeğinin bir kılını yanlışlıkla yutuyorsun ve bum. İçinde büyümeye başlıyor. Netflix 2 sezon dizi çıkartır..

Bu tarz olayları çok duyuyorsan, sağda solda okuyorsan bilinçli olup sahiplenme. Evet çok tatlılar, dokularının hissiyatı çok hoş, kendilerini sevdirmelerine ölüp bitiyoruz ama kendimizi de düşünürsek yapmamak, eve almamak en iyisi. @ibrahim063__

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,292
Üyeler
161,835
Son üye
Gozlerimikapatsam
Top Bottom