Neler Yeni

Kedi tüyü sağlığa zararlı mı?

GirayHan

80+ Platinum
Sokaktan yavru kedi alıp, odamda beslemeyi düşünüyorum. Severim, öperim, yüzüme yakın tutabilirim ve tüyü ağızıma gelebilir doğal olarak. Kedi tüyünün ciğere yapışıp sağlığa zararı olduğunu söyleyen var ama çoğu kişi besliyor. Sizce sağlığa zararı olur mu? İleri düzeyde nefes darlığı, akciğer hastalığı gibi durumlar olur mu? Eğer oluyorsa nasıl önleyebiliriz bu durumu? Öneriniz nedir?
kedilerinin aşısını düzenli yaptırıyorsan hiç bir problem olmaz. benim en yaşlı kedim 12 yaşında. 12 yıldır bana hiç bir şey olmadıysa size de olmaz. o ciğere yapışma olayı falan da şehir efsanesi. hamile kadınlar açısından sıkıntılı sadece onda bile aşıları tamam olan bir kediden hiç bir şey olmaz.

Aoreus

80+
Sokaktan yavru kedi alıp, odamda beslemeyi düşünüyorum. Severim, öperim, yüzüme yakın tutabilirim ve tüyü ağızıma gelebilir doğal olarak. Kedi tüyünün ciğere yapışıp sağlığa zararı olduğunu söyleyen var ama çoğu kişi besliyor. Sizce sağlığa zararı olur mu? İleri düzeyde nefes darlığı, akciğer hastalığı gibi durumlar olur mu? Eğer oluyorsa nasıl önleyebiliriz bu durumu? Öneriniz nedir?
Hocam 4 yıllık kedim var 14 yaşındayken geldi bildim bileli yemeği beraber yer beraber yatar ciddili beraber yiyoruz beraber yatıyoruz battaniye ört yatıyoz ağzım karnına kafasınfa her şekil yatıyoruz bu zamana kadar hiçbirşey olmadı muhtemelende olmaz ben çok sevdiğimden dip dipe takılıyoruz sanki şey gibi insan gibi yakında ahmet diyr çağiracağım o derece

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
Mahir
Bilip bilmeden yok şöyle olabilir vs demeyin. Aşılarını yaptırırsan hiçbir şey olmaz. Yaptırmazsan olur diye bir kural da yok ama bi olasılık var tabi. Şöyle örnek vereyim: teyzemler çocukluklarından beri kedi besler ve öperek severler. Hiçbirine bir şey olmadı. Not: kedi tüyü ciğere kaçar diye bir şey yok bu arada. Hastalık yapan tüydeki zararlı parazittir.

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Dostum öncelikle akciğer bronşlardan oluşur, bronşları süt bal nane gibi gıdalar sadece rahat çalışmasını sağlar bir nevi kasları ısıtmak da diyebilirsin, bronşlara tüy kaçabilir hapşurarak bronşlardan atılır, kedi ve köpekten çok farklı reflekslerimiz yok, kedi tüyüne alerjin var mı? önce onu bilmelisin, kedinin salyasına alerjin var mı? kedinin tırnaklarıyla yaraladığında farklı antikor üretiyor musun? bunları bilmek gerekir, çocukluğumdan beri ısırgan otları kedilerin arasında büyüdüm, sarman tekir ne varsa baktım, tanıdığın sarman british short hair kırması bir kedisi var, geçen bacaklarımı çizdi, çizdiği yerler kabardı, o an kediden uzak durdum, haberlerde yer alan insanları söylediği tüy kaçtı öldü olayı şöyle, o kedinin tüyü boğazına kaçtığında antikorların çok farklı davranıyor, normalden çok farklı hem de fıstık yiyip doğru hastane gitme olayı da aynı şekilde vücut antikorları farklı şekilde ordaki hücresel hacmi değiştiriyor, alacağın kedinin alerjik etkileri senin için öncelik olmalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,784
Üyeler
161,912
Son üye
mt2509
Top Bottom