Neler Yeni

Yardım Kedim ekran kartıma işedi

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Baran Akın
Merhabalar arkadaşlar, ilk defa forum kullanıyorum şöyle bir durum var bende rx5700xt ekran kartı var. Masaüstümün üstündeki hava kanalından kedim bilgisayarın içine işemiş ve çişin neredeyse hatta muhtemelen tamamı ekran kartına gelmiş, başlangıçta fanlarım son hızda dönmeye başladı ve siyah ekran aldım. Bilgisayarı resetledikten sonra driverlarımın sıfırlandığını gördüm yeniden başlattıktan sonra durum düzeldi, iki gün sonra aynı sorun oldu ve çözümle düzelttim, sonra ertesi gün aynı sorun yaşandı ve böyle böyle bilgisayar beş dakikada kapanır halde geldi. Sorunh geç anlamamın sebebi ise durumun absürtlüğü sağolsun böyle bir ihtimal vermedim. Kartımdaki ve hava kapağındaki ağır kokuyu aldığımda çaktım köfteyi. Şuan beş dakika falan görüntü alabiliyorum. Kartım tamamen gitmiş midir yoksa tamir için umut var mı?

Can...

80+ Platinum
Merhabalar arkadaşlar, ilk defa forum kullanıyorum şöyle bir durum var bende rx5700xt ekran kartı var. Masaüstümün üstündeki hava kanalından kedim bilgisayarın içine işemiş ve çişin neredeyse hatta muhtemelen tamamı ekran kartına gelmiş, başlangıçta fanlarım son hızda dönmeye başladı ve siyah ekran aldım. Bilgisayarı resetledikten sonra driverlarımın sıfırlandığını gördüm yeniden başlattıktan sonra durum düzeldi, iki gün sonra aynı sorun oldu ve çözümle düzelttim, sonra ertesi gün aynı sorun yaşandı ve böyle böyle bilgisayar beş dakikada kapanır halde geldi. Sorunh geç anlamamın sebebi ise durumun absürtlüğü sağolsun böyle bir ihtimal vermedim. Kartımdaki ve hava kapağındaki ağır kokuyu aldığımda çaktım köfteyi. Şuan beş dakika falan görüntü alabiliyorum. Kartım tamamen gitmiş midir yoksa tamir için umut var mı?
keşke çalıştırmasaydın temzileme lazım adam akıllı iş bilen bir bilgisayarcıya git

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
hocam sistem sıvı ile temas ettikten sonra çalıştırdığınız için kısa devre sonucu komponentlerin biri veya bir kaçı yanmış olabilir tamamen şans meselesi. Size tavsiyem gpuyu komple sökün (fanlarını vs ayırın) güzelce temizleyin (izopropil alkol olabilir üzerine dökmeden beze dökerek kullanmak üzere kolonya olabilir) kurumaya bırakın 24-48 saat arası ve tekrar deneyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Baran Akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
keşke çalıştırmasaydın temzileme lazım adam akıllı iş bilen bir bilgisayarcıya git
Hocam mevzuyu çözdükten sonra herhangi bir çalıştırma denemesinde bulunmadım ama dediğin gibi iyi bir tekniker tanıyorum ona danışacağım, ama umut yoksa boşa para vermek istemiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam sistem sıvı ile temas ettikten sonra çalıştırdığınız için kısa devre sonucu komponentlerin biri veya bir kaçı yanmış olabilir tamamen şans meselesi. Size tavsiyem gpuyu komple sökün (fanlarını vs ayırın) güzelce temizleyin (izopropil alkol olabilir üzerine dökmeden beze dökerek kullanmak üzere kolonya olabilir) kurumaya bırakın 24-48 saat arası ve tekrar deneyin.
Bunu yapabileceğimi sanmıyorum hocam işin ehli değilim pek bu konularda, çözüm şansı var ise bir bilgisayarcıya götüreceğim

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,320
İsim
uwu
Bn kedim kaçtı o günden beridir ne sansuzligim kaldı ne de tüy

Berkarda

80+ Silver
yok artık benim kedim işese 1 hafta kum vermem işeme için ve bırakırım kalsım öyle kafesin içine ama kıyamam ki nasıl kedi o bu arada foto atsana 7k en az zarar verdi

gibi ama belki düzelir

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Baran Akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yok artık benim kedim işese 1 hafta kum vermem işeme için ve bırakırım kalsım öyle kafesin içine ama kıyamam ki nasıl kedi o bu arada foto atsana 7k en az zarar verdi

gibi ama belki düzelir
Valla annem fazla vicdanlı olduğu için herhangi bi aksiyon alamıyorum bana kalsa tüm pencereleri açıp s*gara almaya çıkardım :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Paşadöner
kanka kedi yaşıyormu kendin bişey yapma garantisi varsa gönder yoksa ciddi işini bilern bir yere götür 200 tl ye flan kimse yapmaz

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,392
İsim
Hacı
Çalıştırmadan fark etseydiniz kurtarma ihtimali %99 du.
Şimdi zor biraz. Bilen bir bilgisayarcıya göstermeli örneğin Ensa Bilgisayar.

Berkarda

80+ Silver
kanka kedi yaşıyormu kendin bişey yapma garantisi varsa gönder yoksa ciddi işini bilern bir yere götür 200 TL ye flan kimse yapmaz
en az 500 olur

hatta 700 bilmemde

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Baran Akın
kanka kedi yaşıyormu kendin bişey yapma garantisi varsa gönder yoksa ciddi işini bilern bir yere götür 200 TL ye flan kimse yapmaz
Garantisi maalesef yok ikinci el cihaz olduğu için

en az 500 olur

hatta 700 bilmemde
Değer mi ondan emin olamadım Intel arc a750 alsam en kötü çok para bayılacağım gerçi ama hiç bilmiyorum

yaman..k

80+ Silver
Nolcak be hocam kedi sidigi temizler misss

Top Bottom