Neler Yeni

Keenetic Lite N300 alınır mı?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
.
Çünkü Omni bir modem. Bu ise bir router. Ama Xiaomi ve Huawei çok ucuza satmakta routerlarını. Dandik değiller merak etmeyin. Herhalde sürümden kazanıyorlar.
Hocam Router la modemin farkını bana açıklamanız lazım olayı anlamam için.
Şimdi attığınız xiaomi modelini alsam bunla keenetic lite ile xiaomi yi mesh kursam.
Xiaomi modem yerine mi geçmiş oluyor yoksa Turktelekomun modemi hala calısacak mı?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
Hocam Router la modemin farkını bana açıklamanız lazım olayı anlamam için.
Şimdi attığınız xiaomi modelini alsam bunla keenetic lite ile xiaomi yi mesh kursam.
Xiaomi modem yerine mi geçmiş oluyor yoksa Turktelekomun modemi hala calısacak mı?
Modem, sizin interneti almanıza yarayan cihaz. Yani üzerinde DSL, DOCSIS 3.0 gibi portlara sahip cihazlar. Router ise kaba tabirleri Wi-Fi oluyor. Sizin Keenetic Lite modeminiz modem/router diye geçiyor. Sizin modeminizdeki Wi-Fi 4 bir router. İkisi bir arada yani. Bunlar ise sadece Wi-Fi dağıtma işini yaptığını için router denmekte. Yani herhangi bir modeme ihtiyaç duyuyorlar.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
.
Modem, sizin interneti almanıza yarayan cihaz. Yani üzerinde DSL, DOCCIS 3.0 gibi portlara sahip cihazlar. Router ise kaba tabirleri Wi-Fi oluyor. Sizin Keenetic Lite modeminiz modem/router diye geçiyor. Sizin modeminizdeki Wi-Fi 4 bir router. İkisi bir arada yani. Bunlar ise sadece Wi-Fi dağıtma işini yaptığını için router denmekte. Yani herhangi bir modeme ihtiyaç duyuyorlar.
Yani benim aldığım model Modem olabiliyor mu doğru mu anladım.
Xiaomi modemiyle mesh kurabilirim ama modem hala calısmaya devam edicek 2 sinden biri modem yerine geçmiyecek.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
Yani benim aldığım model Modem olabiliyor mu doğru mu anladım.
Xiaomi modemiyle mesh kurabilirim ama modem hala calısmaya devam edicek 2 sinden biri modem yerine geçmiyecek.
Evet, sizin Keenetic Lite ürününüz ve Keenetic Omni DSL bir modem/router. Dahili uydu alıcılı TV gibi düşünebilirsiniz bunu. O Xiaomi AX1800 (bunda Mesh desteği yok), Huawei AX3 (bunda var) sadece bir router. Bunları ise harici Korax, Next gibi markaların ürettiği uydu alıcıları gibi düşünün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
.
Evet, sizin Keenetic Lite ürününüz ve Keenetic Omni DSL bir modem/router. Dahili uydu alıcılı TV gibi düşünebilirsiniz bunu. O Xiaomi AX1800 (bunda Mesh desteği yok), Huawei AX3 (bunda var) sadece bir router. Bunları ise harici Korax, Next gibi markaların ürettiği uydu alıcıları gibi düşünün.
Anladım hocam. Yani mesh destekli bir router ile bir sistem kurabiliyorum.
Pekı alacağım mesh destekli router ile keenetic lite iyi bir sistem kurabilir mi?
Faydalı olur mu yani.
Veya mesh destekli bir modem alsam elimdeki turktelekom modemin yerine koysam daha mı faydalı olur?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
Anladım hocam. Yani mesh destekli bir router ile bir sistem kurabiliyorum.
Pekı alacağım mesh destekli router ile keenetic lite iyi bir sistem kurabilir mi?
Faydalı olur mu yani.
Veya mesh destekli bir modem alsam elimdeki turktelekom modemin yerine koysam daha mı faydalı olur?
Bu mesh desteği için aynı marka olma zorunluluğu var. Çünkü herkesin işletim sistemi farklı. Keenetic ise Keenetic, ASUS ise ASUS gibi. Bu yüzden 2 adet Huawei AX3 Dual Core tavsiye ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
.
Bu mesh desteği için aynı marka olma zorunluluğu var. Çünkü herkesin işletim sistemi farklı. Keenetic ise Keenetic, ASUS ise ASUS gibi. Bu yüzden 2 adet Huawei AX3 Dual Core tavsiye ediyorum.
Yapacak bişey yok o zaman hocam.
Bu modeli coktan aldım bile
Zaten yakın zamanda modem almayı cok düsünmüyorum.
O yuzden suan sinyali iyi dağıtsa yeter.

Top Bottom