Neler Yeni

Kendi kendine internet kesiliyor

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
2 -3 gün önce başladı bu olay hemen aradım 45 defa bağlantınız koptu dediler ertesi gün ekipler gelmiş bi sorun bulamamış mesaj geldi bize elektrikçi çağırın kontrol etsin sorun kablo kaynaklı olabilir diye ama şimdi öğlenleri internet kesiliyor ama akşamları nerdeyse hiç kesilmiyor kabloda sorun olmadığını düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak demir
Bende de öyle oluyordu kabloları kontrol ettiğim de sorunun ortadan kalktığını anladım kabloları dış hattan aldıysan güzel şekilde bakır kabloları tekrar birleştir

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Internet gittiği an modem kendini yeniden başlatıyor gibi yapıyorsa modem ısınmadan dolayıdır.
Üstteki arkadaşın dediği gibi temas kaynaklıda olabilir. Kablolar ikişerli 2 grup olur. Birbirine değdiğinde de internet kesilir, gruptaki bakırlar temassızlık yapıyorsa da kesilir.

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Internet gittiği an modem kendini yeniden başlatıyor gibi yapıyorsa modem ısınmadan dolayıdır.
Üstteki arkadaşın dediği gibi temas kaynaklıda olabilir. Kablolar ikişerli 2 grup olur. Birbirine değdiğinde de internet kesilir, gruptaki bakırlar temassızlık yapıyorsa da kesilir.
kablolar çok birbirine değiyor
uzunluğu var
fazla geldi orta yuvarlak çiziyo modemin arkasında
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende de öyle oluyordu kabloları kontrol ettiğim de sorunun ortadan kalktığını anladım kabloları dış hattan aldıysan güzel şekilde bakır kabloları tekrar birleştir
sadece internet gidiyor sonra kendi kendine geri geliyor

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
snr düşüktür ondan kablonda ek varsa onları onar yada hzını düşür düzelir

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
snr düşüktür ondan kablonda ek varsa onları onar yada hzını düşür düzelir
geçen haftalarda başladı nolmalde 35 mb dowland alıyorum 32 33 lerde takılıyordu aniden 24 lerere düştü dün 2 falandı ve internet kesiliyor modemde sadece internet gidiyor sonra geri geliyor ekipler geldi dışarda bir şey yok elektrikçi çağırın kablolarda sıkıntı olabir dedi

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
geçen haftalarda başladı nolmalde 35 mb dowland alıyorum 32 33 lerde takılıyordu aniden 24 lerere düştü dün 2 falandı ve internet kesiliyor modemde sadece internet gidiyor sonra geri geliyor ekipler geldi dışarda bir şey yok elektrikçi çağırın kablolarda sıkıntı olabir dedi
ozaman kablonda sorun var snr düşdüğü için kopmaya yapıyor onuda hat değerlerine bakarak öğrene bilirsiniz hat zayıflaması yüksek ise kablonda sorun vardır

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
ozaman kablonda sorun var snr düşdüğü için kopmaya yapıyor onuda hat değerlerine bakarak öğrene bilirsiniz hat zayıflaması yüksek ise kablonda sorun vardır
hocam peki kablo değişsem ne önerirsiniz

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
hocam peki kablo değişsem ne önerirsiniz
Cat 6 ankastreden modeme ek olmadan nexans 23awg kabloyu onere bilirim bi hat degerlerini atabilirmsin bende bi bakiyim belki kabloda sorun yoktur

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
Cat 6 ankastreden modeme ek olmadan nexans 23awg kabloyu onere bilirim bi hat degerlerini atabilirmsin bende bi bakiyim belki kabloda sorun yoktur
hocam nerden atılıyor bilmiyom,
huwai modem süper online

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
sağ üst köşe de bakım olması gerek oraya tıkla
sistem bilgileri DSL Bilgileri var
orada olması gerek

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
kablolar çok birbirine değiyor
uzunluğu var
fazla geldi orta yuvarlak çiziyo modemin arkasında
Mesaj otomatik birleştirildi:

sadece internet gidiyor sonra kendi kendine geri geliyor
Ucundaki soyulup bağlanan kısımların bantlarını çözüp sıkıştır ayrı ayrı yeniden bağla.
Evdeki kabloda ek olduğunu zannetmem. Bahsedilen, apartman içiyle daire arasındaki kablolarda ek olup olmadığı. Snr değerine bakmadan böyle kısmen yüksek meblağlı işlere kalkışma

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,794
Üyeler
161,345
Son üye
burdurline
Top Bottom