Neler Yeni

Kendi Oyuncu Koltuğunu ve Masanı Yap

Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
31
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
Konum
İZMİR
İsim
Aytaç KAYIN
Instagram
https://www.instagram.com/itouch2004
Facebook
aytac.kayin
Merhaba arkadaşlar, sizlere kendim için evde yaptığım bilgisayar masamı ve koltuğumu göstermek ve ilgilenenler için adım adım nasıl yaptığımı anlatmak istedim. Aşamaların hepsini fotoğraflar ile desteklemek isterdim ama malesef paylaşacağımı düşünmediğim için bazı aşamaların fotoğrafları yok. Umarım faydalı olur. İyi kötü yorumlarınızı ve tepkilerinizi bekliyorum :)

Amaç :
1- Göze hoş gelen bir tasarım elde etmek
2- Kablo kalabalığından kurtulmak
3- Rahat PC kullanımı
4- PC Fan gürültüsünden kurtulmak
5- Masa ve koltuğa binlerce TL vermemek
6- Temizlik manyakları içinde kolay temizlenebilmesi. Özellikle ayakları olmadığı için altını temizlemek çok kolay :D
...
gibi birçok amaç sayabilirim :)


1- İlk olarak arka panel ve masanın üstü olacak parkeleri 2 şerli olarak birleştirip istediğim ölçüde kestim arkalarına iskelet olması için çıta yapıştırıp vidaladım. Parkeleri birleştirirken kendi kilitlerinin arasına bir miktar tutkal sürdüm.
3.jpg


2- Hırdavatçıdan 20 TL ye aldığım katlanır masa aparatını duvara çelik dubel ve 10 cm lik vidalarla monte ettim. Ayrıca duvardaki gereksiz pirizlerin hepsini iptal edip bilgisayar ve elektrik kablolarının geçmesi için süpürgeliğe doğru duvarda kesik attım.
2.jpg


3- Parkelerin üzerini kendinden yapışkanlı folyolarla (arka: siyah ağaç desenli, üst: mermer desenli) arada kabarcık kalmayacak şekilde kapladım ve arka panelin sol üst kısmına usb 3.0 hub monte ettim.
5.jpg


4- Duvar dan süpürgeliğe ve oradan da balkona kadar uzanan 3 er metrelik usb 3.0 uzatma kablolarını, elektrik kablosu ve 3 metrelik ince 8 damarlı kabloyu (açma kapama, ses çıkışı, mikrofon için) döşedim. Daha sonra üzerini hızlı kuruyan alçı ve saten alçı ile kapatıp boyadım ve arka paneli açtığım deliklerden duvardaki aparata geçirerek duvara kadar dayadım.
6.jpg


5- Arka panelin çıtalarının kenarına rgb ledleri yapıştırdım.
20200420_010347.jpg


6- Masanın üstünün kenarlarını, çıtalarını ve rgb ledlerini monte ettim. Ayrıca Logitech 2+1 hoparlörünün buferı için kızak yapıp altına monte ettim.
7.jpg

8.jpg


7- Koltuk için eski sehpamın iki ayağını resimdeki gibi menteşeye (koltuktan kalkmak istediğimde kalkabilmek için :p ) ve yine kendi yaptığım kelepçeleri ferforje işi yapan bir yerden rica edip borulara istediğim şekilde kaynak yaptırdım.
11.jpg

10.jpg


8- Üst borunun üstüne yine uygun ölçüde bir parke yerleştirdim ve üstünü çöp kenarında bulduğum 40x60 lık masa padinin plastik kısmı ile kapladım.
20200420_005747.jpg


9- Mouse içinde bir parke ayarlayıp koltuğun sağ koluna alttan kelepçeledim.
20200420_010439.jpg


10- Son olarak 30 TL ye aldığım hareketli TV duvar askısınıda (ekranı kendime yaklaştırıp uzaklaştırmak, açısını ayarlamak ve hatta yataktan filim izleyebilmek için hareketli seçtim :p ) duvara monteledim, ekranımı asıp balkonda duran bilgisayarımın bağlantılarını yaptıkdan sonra mutlu mesut kullanmaya başladım :)
12.jpg


Not : Elimdeki malzemeler haricinde bana maliyeti şu şekilde oldu
1- 2 adet 3m usb 3.0 kablo = 80 TL
2- 2 adet usb çoklayıcı =80 TL
3- 2 şer metre siyah ağaç ve mermer desenli yapışkanlı folyolar = 160 TL
4- Rgb led şerit, kontrolcü ve adaptör = 40 TL
5- TV askısı = 30 TL
6- Tutkal, hızlı yapıştırıcı, menteşe, çelik dubel ve 10cmlik vidalar = 55 TL
7- Katlanır masa aparatı = 20 TL

TOPLAM = 465 TL

Umarım beğenmişsinizdir. Sevgiyle #evdekal ;)
 
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
191
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
mehmetcan bayır
emeğine sağlık güzel olmuşta sandalye sanki rahatsız gibi reis mesafe cok dar mausun yeri ters .. ama yinede güzel olmuş
 
Top Bottom