Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Burak Seçgin
Arkadaşlar, ben haftalar öncesinden itibaren İngilizce öğrenmeye çalışıyorum, ve şuanda İspanyolca öğrenmeye yeni başladım. Bir tanıdığım beni de çağırmıştı taekwondo’ya, bende 1.80 olduğum için gitmek istedim, sonra bacağım bazı hareketlerde zorlanmıştı, düzenli olarak günde 1 - 1.5 saat esneme hareketleri yapmaya başladım. Sonra tekmelerim daha güçlü olsun, ve spor yapıyorum, egzersiz de yapıyorum, fitness da yapayım fit bir vücudum olsun diye fitness’a başladım. Ancak fitness, taekwondo, ve esneme hareketleri sağlıklı aktiviteler olsa da hangisini ne zaman yapacağım diye strese giriyorum, öğrenciyim ve ders saatlerimiz fazla, okulum evime uzak, genelde 17:30 gibi evde oluyorum. Okulda da plan yapmaya çalışıyorum, işte şu aralıklarda 2 saat İngilizce çalışırsam, kaç saat kalıyor yatmama şeklinde falan. Stres oluyorum ve aklım karışıyor, zaman yetmiyor. şu an çok önceden yapmak istediğim şey, İngilizce ve İspanyolca öğrenmek. Acaba taekwondo’yu bırakıp, fitness’ı da bırakıp, esneme hareketlerini de şu an yapmasam, önce İngilizce ve İspanyolca öğrenmeye odaklansam mı diye düşünüyorum. Dil öğrenirken çok zevk alıyorum, ezberim çok güçlü ama aynı anda farklı şeyler yapmak çok zor oluyor. Birinde nefes nefese kalıyorsun, birinde sessiz bir ortamda çalışıyorsun, birinde de vücudunun bölgeleri ağrıyor. Ne tavsiye edersiniz?