Neler Yeni

Kendimi çok mu zorluyorum ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak Seçgin
Arkadaşlar, ben haftalar öncesinden itibaren İngilizce öğrenmeye çalışıyorum, ve şuanda İspanyolca öğrenmeye yeni başladım. Bir tanıdığım beni de çağırmıştı taekwondo’ya, bende 1.80 olduğum için gitmek istedim, sonra bacağım bazı hareketlerde zorlanmıştı, düzenli olarak günde 1 - 1.5 saat esneme hareketleri yapmaya başladım. Sonra tekmelerim daha güçlü olsun, ve spor yapıyorum, egzersiz de yapıyorum, fitness da yapayım fit bir vücudum olsun diye fitness’a başladım. Ancak fitness, taekwondo, ve esneme hareketleri sağlıklı aktiviteler olsa da hangisini ne zaman yapacağım diye strese giriyorum, öğrenciyim ve ders saatlerimiz fazla, okulum evime uzak, genelde 17:30 gibi evde oluyorum. Okulda da plan yapmaya çalışıyorum, işte şu aralıklarda 2 saat İngilizce çalışırsam, kaç saat kalıyor yatmama şeklinde falan. Stres oluyorum ve aklım karışıyor, zaman yetmiyor. şu an çok önceden yapmak istediğim şey, İngilizce ve İspanyolca öğrenmek. Acaba taekwondo’yu bırakıp, fitness’ı da bırakıp, esneme hareketlerini de şu an yapmasam, önce İngilizce ve İspanyolca öğrenmeye odaklansam mı diye düşünüyorum. Dil öğrenirken çok zevk alıyorum, ezberim çok güçlü ama aynı anda farklı şeyler yapmak çok zor oluyor. Birinde nefes nefese kalıyorsun, birinde sessiz bir ortamda çalışıyorsun, birinde de vücudunun bölgeleri ağrıyor. Ne tavsiye edersiniz?

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,243
İsim
uwu
Arkadaşlar, ben haftalar öncesinden itibaren İngilizce öğrenmeye çalışıyorum, ve şuanda İspanyolca öğrenmeye yeni başladım. Bir tanıdığım beni de çağırmıştı taekwondo’ya, bende 1.80 olduğum için gitmek istedim, sonra bacağım bazı hareketlerde zorlanmıştı, düzenli olarak günde 1 - 1.5 saat esneme hareketleri yapmaya başladım. Sonra tekmelerim daha güçlü olsun, ve spor yapıyorum, egzersiz de yapıyorum, fitness da yapayım fit bir vücudum olsun diye fitness’a başladım. Ancak fitness, taekwondo, ve esneme hareketleri sağlıklı aktiviteler olsa da hangisini ne zaman yapacağım diye strese giriyorum, öğrenciyim ve ders saatlerimiz fazla, okulum evime uzak, genelde 17:30 gibi evde oluyorum. Okulda da plan yapmaya çalışıyorum, işte şu aralıklarda 2 saat İngilizce çalışırsam, kaç saat kalıyor yatmama şeklinde falan. Stres oluyorum ve aklım karışıyor, zaman yetmiyor. şu an çok önceden yapmak istediğim şey, İngilizce ve İspanyolca öğrenmek. Acaba taekwondo’yu bırakıp, fitness’ı da bırakıp, esneme hareketlerini de şu an yapmasam, önce İngilizce ve İspanyolca öğrenmeye odaklansam mı diye düşünüyorum. Dil öğrenirken çok zevk alıyorum, ezberim çok güçlü ama aynı anda farklı şeyler yapmak çok zor oluyor. Birinde nefes nefese kalıyorsun, birinde sessiz bir ortamda çalışıyorsun, birinde de vücudunun bölgeleri ağrıyor. Ne tavsiye edersiniz?
Bnce önce derslerde önem ver spor olarak günlük 300m yürüsen yeter

cR0sshair

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammet Aziz
Bence çok zorluyorsun, robot değilsin sonuçta her şeyi aynı anda yapamazsın. Kendine göre en önemli şeyleri önceliğe al daha sonra diğer aktivitelere zaman bulursun zaten. Kolay gelsin.

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
çok zorluyorsun esneme hareketleri için 1-1.5 saat bana göre fazla onu yarım saate indirip derslerin kötüyse derslerine önem vermeni öneririm kolay gelsin

VeloceRR

80+ Bronze
Dil derslerinin yanında sadece fitness a gidebilirsin. 1 saat antrenman yeterli olacaktır. Haftada 4 gün gitsen yine yeter.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
ispanyolcayı bırak ingilizce öğren
taekwondo bırak fitness devam

omer_34

80+ Silver
bence çok zorluyorsun bir dil seçip bir tane de spor alanı seçmen senin için daha iyi olur vücudunu fazla zorlarsan sağlık problemleriyle uğraşırsın. ayrıca derslerini de ihmal etmemek için benim tavsiyem ingilizce ve fitness/taekwondo. ingilizce çok gerekli bi dil günümüzde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,038
Üyeler
160,020
Son üye
ÖMER ALİ3232
Top Bottom