Neler Yeni

Çözüldü✓ Keylogger Yemiş Olabilirim Nasıl Kaldırabilirim ? Ne yapmam gerek ? Yüksek Ram Kullanımı svchost.exe

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Arkadaşlar Komik Gelebilir ama ramlerden Birini çıkarıp Sistemi 8 Gb olarak Çalıştırdım boştayken 3.5 Gb seviyelerinde dolaşıyordu sonra Görev Yöneticisinden ekte kırmızı kutucuk içinde olan Update i devre dışı bıraktım daha sonra sistemi kapatıp 2. rami taktıktan sonra 16 GB olarak çalıştırdım ve Şu an Sistem Cayır Cayır çalışıyor ve boştayken 3.5 GB seviyelerinde Adobe After Effecst , Chrome , Discord vs. açıkken 10 GB seviyeelerine anca çıktı şu anlık bir problem yok Türk üsülü bir yöntemle sanırım Hallettim Yardımcı Olmaya Çalışan Herkese Teşekkür Ediyorum .
Yarın deniycem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O update.exe Discord'tan kaynaklanıyor.
Hayır github yazıyor.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Yarın deniycem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır github yazıyor.
Discord'un Update.exe dosyası. buyrun kanıtlayalım :)
Ekte görebilirsiniz.
Github üzerine updateler yüklenir ve oradan dosya indirilir. Discord bu şekilde update yapmaktadır.

Ekler

• 1610586847990.png
    1610586847990.png
    3.8 KB · Hit: 67
  • 1610586857298.png
    1610586857298.png
    16.3 KB · Hit: 64

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Discord'un Update.exe dosyası. buyrun kanıtlayalım :)
Ekte görebilirsiniz.
Github üzerine updateler yüklenir ve oradan dosya indirilir. Discord bu şekilde update yapmaktadır.
Eee bu neden bu kadar ram tüketimine sebep oluyor ki? Gerçi bende olmuyor böyle bişey kullanimlar normal ama keylogger olmasından şüpheleniyorum

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Eee bu neden bu kadar ram tüketimine sebep oluyor ki? Gerçi bende olmuyor böyle bişey kullanimlar normal ama keylogger olmasından şüpheleniyorum
Discord'un size keylogger atmış olmasından şüpheleniyorsanız diyecek bir şeyim yok 🤣
15 dakikada bir arkaplanda çalışan bir programdır. Eğer güncelleme geldiyse arkaplanda indirmeyi yapar ve size discord ayarlar kısmından bildiri gönderir. Bundan kaynaklı fazla kaynak kullanımı oluyor. İsterseniz kapatabilir, Discord güncellemelerini manuel gerçekleştirebilirsiniz.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Discord'un size keylogger atmış olmasından şüpheleniyorsanız diyecek bir şeyim yok 🤣
15 dakikada bir arkaplanda çalışan bir programdır. Eğer güncelleme geldiyse arkaplanda indirmeyi yapar ve size discord ayarlar kısmından bildiri gönderir. Bundan kaynaklı fazla kaynak kullanımı oluyor. İsterseniz kapatabilir, Discord güncellemelerini manuel gerçekleştirebilirsiniz.
Discordun keylogger atmasından şüphelenmiyorum henüz o kadar uykum gelmedi :) bende zaten kullanımlar normal ama bu svchost ismindeki exeler beni korkutuyor.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ona diyebileceğim bir şey yok maalesef.
Neyse belki @Treyarch ın bir fikri vardır ondan gelecek mesajı bekleyeyim birde 20dk önce format atmış bir arkadaşıma sordum yarın sabah o da cevap verir ona göre korkarım veya korkmam :)

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Böyle zırva zırva yöntemler ile hiçbir halt anlayamazsınız. Yok Task Manager'da şu çıkarsa Keylogger'mış. Yok efendim Command Prompt'a Net user yazınca Keylogger çıkıyormuş... Çok anlamak istiyorsanız güvenlik yazılımı ile tarama yapacaksınız. Keylogger gibi kıytırık zararlıları temizlemek zor değildir.

Svchost.exe'de sistem hizmetidir, ve her zaman fazladır.

Bora Dere

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Bora Dere
Arkadaşlar 2021'e girdik hala boştaki RAM kullanımını sorun olarak mı niteliyorsunuz? Svchost.exe keylogger olarak da çalışır demiş birisi, internetten araştırma yaparsan her sitede öyle yazar. Başka .exe uzantılarını da aratın, illaki öyle diyecektir. Basma kalıp yazılar onlar.

RAM kullanımı da sorun değildir, kanıtı:

Hatta şakayla karışık şöyle derim ben, RAM'İn kullanım miktarından rahatsızsanız çıkarın diye. Arkadaş tam da onu yapmış.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Çok şikâyetçi iseniz, O&O ShutUp10 yazılımını deneyebilirsiniz.

Yalnızca önerilen ayarları uygulayınız.

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
1610604586140.png
Screenshot_5.png

LAN

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Az önce format atmış birisinde de var aynı şeyler.

Top Bottom