Neler Yeni

Çözüldü✓ Keylogger Yemiş Olabilirim Nasıl Kaldırabilirim ? Ne yapmam gerek ? Yüksek Ram Kullanımı svchost.exe

RepL0R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Alperen Atabey
Arkadaşlar öncelikle selamlar Bilgisayarım Boşta iken Toplam 16 GB ram kapasitesinin 12 Gb ını kullanıyor Bilgisayarı açtığım gibi böyle biraz araştırma yaptım ve biraz da kurcalayarak svchost.exe adında bir keylogger yemiş olabileceğimi düşünüyorum gerekli fotoğraflar ekte var . Araştırmalarıma göre bu yeni nesil bir keylogger olduğu için Virüs programlarına yakalanmıyormuş ben kendim buldum açıkçası ve bir sitede yazana göre Bir bilgisayarda birden çok svchost.exe adında dosya çalışıyor fakat bunların hepsi keylogger değilmiş sadece karşısında Kullanıcı adınızın olduğu dosyalar Keylogger mış ve ben bu 4 dosyayı da buldum fakat 4 ünü de hızlıca sonlandırmama rağmen hepsi tekrardan açılıyor . Lütfen bu işten anlayan insanlar yazarsa sevinirim sırf birşeyler yazmak için yanlış yönlendirme yapmazsanız sevinirim adresi bilmiyorsanız tarif etmeye kalkmayın lütfen... Yardımcı olan herkese şimdiden Teşekkür ediyorum...

Ekler

• Screenshot_924.png
    Screenshot_924.png
    42.6 KB · Hit: 110
  • Screenshot_923.png
    Screenshot_923.png
    37.6 KB · Hit: 105
  • Screenshot_922.png
    Screenshot_922.png
    33.4 KB · Hit: 106
  • Screenshot_921.png
    Screenshot_921.png
    14.4 KB · Hit: 130
Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar öncelikle selamlar Bilgisayarım Boşta iken Toplam 16 GB ram kapasitesinin 12 Gb ını kullanıyor Bilgisayarı açtığım gibi böyle biraz araştırma yaptım ve biraz da kurcalayarak svchost.exe adında bir keylogger yemiş olabileceğimi düşünüyorum gerekli fotoğraflar ekte var . Araştırmalarıma göre bu yeni nesil bir keylogger olduğu için Virüs programlarına yakalanmıyormuş ben kendim buldum açıkçası ve bir sitede yazana göre Bir bilgisayarda birden çok svchost.exe adında dosya çalışıyor fakat bunların hepsi keylogger değilmiş sadece karşısında Kullanıcı adınızın olduğu dosyalar Keylogger mış ve ben bu 4 dosyayı da buldum fakat 4 ünü de hızlıca sonlandırmama rağmen hepsi tekrardan açılıyor . Lütfen bu işten anlayan insanlar yazarsa sevinirim sırf birşeyler yazmak için yanlış yönlendirme yapmazsanız sevinirim adresi bilmiyorsanız tarif etmeye kalkmayın lütfen... Yardımcı olan herkese şimdiden Teşekkür ediyorum...
keyyloger bulaşmış hocam

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
E bende de var ki svchost

rtx 3090

80+ Silver
format çözüm olabilir ancak o zaman geçmiş olsun

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,287
İsim
........
Bendede aynisi oldu arastirmalarima göre svchost.exe windowsun dosyasiymis ama bunun çalışmaması gerekiyormuş yani görev yöneticisi nde gorunuyosa virüstür benimde 8gb ramin 6 sini yiyordu tek basina bostayken malwabarete di galiba onunla tarama yaptim virusu buldu sildi ve artik rahatim

RepL0R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Alperen Atabey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
E bende de var ki svchost
Arkadaşlar detaylı okumuyorsunuz herhalde zaten svchost.exe programı sytem 32 nin Yani Windows un çalışmasını sağlayan bir Uygulama ama Keylogger yani virüs olarak ta çalışıyor fotoğraflardaki gibi farkı görebilirsin Kullanıcı adı yani RepL0R yazan 4 tane dosya var onlar Keylogger dosyası ama kaldıramıyor nasıl kaldırıcam onu soruyorum bende 30 dan fazla svchost.exe dosyası çalışıyor zaten önemli olan o 4 ünü nasıl kaldırıcam

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Şimdi baktım bende de bir sürü svchost var kullanıcı adları farklı farklı local sistem, system ve eren yazıyor. Ama bende öyle aşırı bir ram kullanımı yok 6gb kullanılıyor Chrome kullanıyor 2gb'ini
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar detaylı okumuyorsunuz herhalde zaten svchost.exe programı sytem 32 nin Yani Windows un çalışmasını sağlayan bir Uygulama ama Keylogger yani virüs olarak ta çalışıyor fotoğraflardaki gibi farkı görebilirsin Kullanıcı adı yani RepL0R yazan 4 tane dosya var onlar Keylogger dosyası ama kaldıramıyor nasıl kaldırıcam onu soruyorum bende 30 dan fazla svchost.exe dosyası çalışıyor zaten önemli olan o 4 ünü nasıl kaldırıcam
Bende de 6 tanesinde eren yazıyor yani kullanıcı adım yazıyor.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
Format atsana hemen temiz bir kurulum en iyi çözüm

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
@Treyarch hocam bu durum nedir bende de 6 adet eren adında svchost bulunuyor.

birde görev yöneticisinde şunu gördüm;
1610583966862.png

bu zararlı bir yazılım mı? ne yapmalıyım isminden dolayı korktum biraz. bazı makaleler var ama ingilizce olduğundan dolayı anlamadım size sormak istedim.
limunati'yi sildim. kullandığım ses programından kaynaklı bir exe imiş sildim gitti.
ama bu svchost'lar hala duruyor.

Son düzenleme:

pentiti

80+ Silver
A-abi bende de aynısından var.

1610585075849.png

Nayır olamaz. Bunu nasıl temizliycem ben.

RepL0R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Alperen Atabey
Arkadaşlar Komik Gelebilir ama ramlerden Birini çıkarıp Sistemi 8 Gb olarak Çalıştırdım boştayken 3.5 Gb seviyelerinde dolaşıyordu sonra Görev Yöneticisinden ekte kırmızı kutucuk içinde olan Update i devre dışı bıraktım daha sonra sistemi kapatıp 2. rami taktıktan sonra 16 GB olarak çalıştırdım ve Şu an Sistem Cayır Cayır çalışıyor ve boştayken 3.5 GB seviyelerinde Adobe After Effecst , Chrome , Discord vs. açıkken 10 GB seviyeelerine anca çıktı şu anlık bir problem yok Türk üsülü bir yöntemle sanırım Hallettim Yardımcı Olmaya Çalışan Herkese Teşekkür Ediyorum .

Ekler

• Screenshot_926.png
    Screenshot_926.png
    5 KB · Hit: 55
  • Screenshot_925.png
    Screenshot_925.png
    31.6 KB · Hit: 67

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Arkadaşlar Komik Gelebilir ama ramlerden Birini çıkarıp Sistemi 8 Gb olarak Çalıştırdım boştayken 3.5 Gb seviyelerinde dolaşıyordu sonra Görev Yöneticisinden ekte kırmızı kutucuk içinde olan Update i devre dışı bıraktım daha sonra sistemi kapatıp 2. rami taktıktan sonra 16 GB olarak çalıştırdım ve Şu an Sistem Cayır Cayır çalışıyor ve boştayken 3.5 GB seviyelerinde Adobe After Effecst , Chrome , Discord vs. açıkken 10 GB seviyeelerine anca çıktı şu anlık bir problem yok Türk üsülü bir yöntemle sanırım Hallettim Yardımcı Olmaya Çalışan Herkese Teşekkür Ediyorum .
O update.exe Discord'tan kaynaklanıyor.

Top Bottom