Kıbrıs'ta Mühendislik okunmalı mı

Leilike JR

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
880
Arkadaşlar ben DGS ile tam burslu veya devlette mühendislik bölümlerine girecek kadar yüksek yapamam ama %50 burslu olan bölüme girebilirim sanırım hesaplattim kayıt ücreti dahil 86K falan tutuyor dgs ile geldiğim için muhtemelen birinci sınıftan değil ikinci sınıftan başlarım hesap kitap yapmadım ama tahmini olarak 500K civarı tutuyor mühendislik diploması için sizce değer mi? Dediğim uni Uluslararası Final Üniversitesi

geçen yıl ben de dgs ile mühendislik denedim. %100 burslu yazılım veya bilgisayar gelse gidecektim ama bilişim sistemleri mühendisliği vs geliyordu. yalandan %75 burs veriyorlardı bilgisayara,ailemde onayladıydı fakat biraz üniversiteyi ve kıbrısı araştırınca vazgeçtim. pahalı bir yer,eğitimi (dışarıdan gözlemlediğim kadarıyla) pek çok anadolu üniversitelerinden iyi fakat çok fazla yabancı öğrenci mevzusu var,bu sıkıntı değil fakat epey de yabancı hoca var. çoğu ortadoğu. qs sıralaması vs dediğim gibi anadolu üniversitelerinden iyi ve akriditasyonu da var fakat bu seferde öğrenci yorumları kafamı karıştırdı. çoğu öğrenci eğitimden değil de eğlenceden bahsetmiş, üniversiteye mi gidiyoruz 4 yıl tatile mi:) çok zengin olsam acımamda o kadar zengin değilim,ailemin parasını okul ayağına kıbrısta ezmek iyi hissettirmedi ben de yks den şehrimdeki iibf'ye yerleştim.

bir de bir tanıdığımızın oğlu girne amerikanda okuyor,çok zengin değil epey zorlanmış bu da hevesimi kaçırdı. okul ücretleri ucuz fakat beslenme barınma türkiyenin x2 x3 katı falan. ben yakın doğu ve doğu akdeniz düşünüyordum. bunlar kıbrısta okunabilir üniversiteler. diğerleri beş para etmez ( odtü, itü hariç). final üniversitesi için değmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,483
Üyeler
184,633
Son üye
Zgoen32
Geri