Neler Yeni

kimin soyledigi dogru?

M.U.M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Mert Umut Memis
Recep Baltaş: "Ryzen 5000'den sonra AM4 sokete yeni bir islemci cikmayacak, 5000 serisi bu sokete gelecek son islemciler olacak." (Aralik 2020)
Abdullah Hacigul: "B550 anakartlar 4. Nesil ve 5. Nesil islemcileri cok rahat destekleyecek." (Haziran 2020)

(ACIKLAMA: İlk okuyusta ayni seyi soyluyorlarmis gibi gelebilir ama AMD zen3 mimarili islemcilerini 4000 ismiyle degil 5000 ismiyle cikardi (Kasım 2020'de). Tarihlere baktiginiz zaman anlayacaksiniz ki Abdullah Hacigul 4 ve 5. nesil derken zen3 ve zen4'u kastediyor.)

Sorum baslikta, kimin soyledigi dogru?
Bu sozlerin soylendigi video linkleri:
dk 8.14
dk 3.10

Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
BillyGates
Techno

M.U.M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Mert Umut Memis
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4. Nesil apu olarak çıkanlar değil mi?
Örneğin/ryzen 7 4700g
Donanim arsivi apulari kastetmedi iste. yeni nesil islemcileri kastetti. Apular yeni nesil degil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

(ACIKLAMA: İlk okuyusta ayni seyi soyluyorlarmis gibi gelebilir ama AMD zen3 mimarili islemcilerini 4000 ismiyle degil 5000 ismiyle cikardi (Kasım 2020'de). Tarihlere baktiginiz zaman anlayacaksiniz ki Abdullah Hacigul 4 ve 5. nesil derken zen3 ve zen4'u kastediyor.)
Bunu acikladim hatta

• Beğen
Reaksiyonlar: erny

M.U.M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Mert Umut Memis
Başka neyi kast edecek.
Amd'nin 4000 ismi ile cikmasi beklenen ZEN 3 mimarili islemcileri 5000 adi ile cikarttigini ve 4000 isimli apularin ZEN 2 mimarisine sahip oldugunu bilyorsunuzdur umarim. Kasim ayina kadar bu islemcilerin 4000 olarak isimlendirilmesi bekleniyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
TR'de kimsenin çekmeye tenezzül etmediği Ryzen 4000 APU'ları sadece Donanım Arşivi'nde izlediniz bu da kafada soru işareti oluşturabilir. Cümlem gayet açık ve basit Ryzen 4000 ve Ryzen 5000 destekleyecek. Kesinlik ifadesi kullanmadan önce soru sormalısın veya senin için kesinlik içeriyorsa konu açmamalısın. Piyasanın durumunu ben 6 ay önceden biliyorum haber alıyoruz

M.U.M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Mert Umut Memis
TR'de kimsenin çekmeye tenezzül etmediği Ryzen 4000 APU'ları sadece Donanım Arşivi'nde izlediniz bu da kafada soru işareti oluşturabilir. Cümlem gayet açık ve basit Ryzen 4000 ve Ryzen 5000 destekleyecek. Kesinlik ifadesi kullanmadan önce soru sormalısın veya senin için kesinlik içeriyorsa konu açmamalısın. Piyasanın durumunu ben 6 ay önceden biliyorum haber alıyoruz
Oncelikle cevap icin tesekkurler. Kesinlik ifadesi konusunda haklisiniz ozur dilerim. Ancak sunu da soylemek isterim ben sizin sıkı bir takipciniz oldugum icin bu cikarimi yapabildim. Siz benden cok daha iyi biliyorsunuz ki 4000 apu serisi 3000 serisi islemcilerin yaninda nesil olarak yeni degil, ikisi de zen2 mimarisine sahip yani ayni nesil islemciler. Tıpkı 3200g'nin/3400g'nin r5 2600 veya baska bir zen+ islemci ile ayni nesil oldugu gibi (2. nesil). Hatta 1600 af icin "Kesinlikle 1. nesil bir islemci degil." dediginizi hatirliyorum. Nedeni ne peki? Nedeni zen+ yani 2. nesil mimariye sahip olmasi. Kabaca Zen=1. nesil, Zen+=2. nesil Zen 2=3. nesil, Zen 3=4. nesil... Videoda kullandiginiz ifadeyi aynen yaziyorum: "Bir sonraki nesil, yani 4. nesil ve benim tahminimce 5. nesil islemcileri de cok rahat destekleyecek." Yani 4000 veya 5000 ifadelerini kullanmadiniz, nesilden bahsettiniz. Hal boyleyken ben de bu sekilde yorumladim. Her ne kadar durustlugunuze guvensem de bu aciklamayi pek tatmin edici bulmadim acikcasi. Tabii ki kimseye ispat etmek durumunda degilsiniz lakin benim yorumum bu, iyi geceler dilerim.

Son düzenleme:

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Oncelikle cevap icin tesekkurler. Kesinlik ifadesi konusunda haklisiniz ozur dilerim. Ancak sunu da soylemek isterim ben sizin sıkı bir takipciniz oldugum icin bu cikarimi yapabildim. Siz benden cok daha iyi biliyorsunuz ki 4000 apu serisi 3000 serisi islemcilerin yaninda nesil olarak yeni degil, ikisi de zen2 mimarisine sahip yani ayni nesil islemciler. Tıpkı 3200g'nin/3400g'nin r5 2600 veya baska bir zen+ islemci ile ayni nesil oldugu gibi (2. nesil). Hatta 1600 af icin "Kesinlikle 1. nesil bir islemci degil." dediginizi hatirliyorum. Nedeni ne peki? Nedeni zen+ yani 2. nesil mimariye sahip olmasi. Kabaca Zen=1. nesil, Zen+=2. nesil Zen 2=3. nesil, Zen 3=4. nesil... Videoda kullandiginiz ifadeyi aynen yaziyorum: "Bir sonraki nesil, yani 4. nesil ve benim tahminimce 5. nesil islemcileri de cok rahat destekleyecek." Yani 4000 veya 5000 ifadelerini kullanmadiniz, nesilden bahsettiniz. Hal boyleyken ben de bu sekilde yorumladim. Her ne kadar durustlugunuze guvensem de bu aciklamayi pek tatmin edici bulmadim acikcasi.
O zaman senin burada amacın bilgi edinmek değil birilerini haksız çıkartmak :) hepsi benim cümlelerim ne dediğimi de çok iyi biliyorum. Tercih senin benim için problem yok.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
İkiside aynı şeyi söylüyor, sen yanlış anladın heralde. Zaten 4000 serisinin ilk olarak apu olarak çıkacağı belli değil miydi zaten?

Has4nGodEx

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,861
İsim
Hasan Acar

4. Nesil: AM4 soket

5. Nesil: AM4 Soket

Yanlış yorumlamış olabilirsin.
@Abdullah Hacıgül ün kendisine, ne istediğini sormak daha iyi bir fikir olabilir. :)

Edit: Konuyu yenilemediğim için mesajları görmedim sorry. :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,645
Üyeler
168,969
Son üye
ALPHA06
Top Bottom