Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Kingston 8x2 16 GB 1600 MHz DDR3 Super60 kodu ile 272 TL

Saka05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Samet
Hocam iyi hoş yazmışsınız da şöyle bir sıkıntı var bu sadece özel serileri kapsıyor bu ömür boyu garanti olayı.

Ek olarak orj ya da değil, bu paraya 16 gb ram veli nimet Oem olsun olmasın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yine de elinize sağlık güzel yazmışsınız

ram.png

ValueRAM lerde dahil. Resmi siteden tekrar kontrol edebilirsin ancak yine de bir SS.
Fiyat konusunu yazımda da belirtmiştim. Gerçekten oldukça uygun bir fiyat. Ondan yanı hemfikirdeyim.
Teşekkürler. Burada paylaştığın indirimler için bende teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan

Alıntıyı görüntüle

Resmi siteden tekrar kontrol edebilirsin ancak yine de bir SS.
Fiyat konusunu yazımda da belirtmiştim. Gerçekten oldukça uygun bir fiyat. Ondan yanı hemfikirdeyim.
Teşekkürler. Burada paylaştığın indirimler için bende teşekkür ederim.
Birde ben şöyle biliyorum, Bu ürün N11 Tarafından 24 Ay garantili, Ömür boyu garantisini Kingston servisinde geçerli sadece. Böyle olan çok ürün var. Yanlışım varsa düzeltin

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,125
İsim
Ömer Murat KARACA
Beyler sahte-değil, OEM-Kingston tartışmasına son verelim. Sahte RAM'lerin mağduru ben alıp denesem mi mi😂

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Ozan
Bu sorunun cevabı aslında rehber niteliğinde konuya tekabul ediyor ancak yine de en aza indirgersek.(Tek bir parametre üzerinden)
Bir ürünün üzerine herhangi bir markanın isminin yazılması o ürünün orjinal olması için bir ölçüt kabul edilemez ki gerek bu forum kanalı gerek diğer teknoloji kanallarının sahte RAM/SSD videolarını incelediğinde de söz konusu ürünün bırakın isimini kutusu ve birçok noktasına kadar aynı. Zaten OEM üründe üzerine istediğin ismi basabileceğin bir ürün kıvamında bildiğin gibi. Çin gibi bir klon devi olduğu sürece bırak ismini bazen markanın SSD ye ait software engelini bile aşıyorken(hatta bizzat şahit olmuşsunuzdur) basit bir isim ne yazık ki hiç bir şey ifade etmiyor. Ancak şirketleri bazı önlemleri mevcut mesela Renk değiştirme teknolojisini içeren etiketler ya da bizim farkedebileceğimiz Resmi Garanti süreleri, PCB tasarımları vs. Ta ki ufak tefek bazı ayrıntılar ile fark edebiliyorsun. Yıllar öncesinde tüm hukuki süreçler dahil bizzat başıma denk geldiği için burada uyarmak istedim. Amacım en nihayetinde konuyu baltalamak değil sadece bu farkındalıkla ürünü alman/almanız !

""Kingston "ömrü boyu garanti" kavramı ile ramleri satmakta ki bu istisna bile birçok orjinal olmayan ürünün foyasını ortaya çıkarıyor. DDR3 ram için N11 ve diğer sitelerde herhangi bir satıcı ürününe girip garanti süresini sorun. Gelen çoğu cevap 24 ay olacaktır ! Ama Kingston orijinal ramlar "ömrü boyu garanti" süresi vadetmektedir ! Orjinal ürün satan güvendiğiniz bir sitede ise olması gereken "ömrü boyu garanti" cevabını alırsınız !

Firmanın resmi sitesindeki tanımış olduğu garanti süresi ile aldığınız satıcının garanti süresi elbette ki aynı olmalı aksi halde bunun anlamı Satıcının x(kinston,samsung vs..) firması adı altında bu SAHTE ürünü sana satmak istiyorum demenin başka bir şekli. :)""

Garanti süresini bizzat resmi siteden teyit edebilirsin.

Birde şunu da eklemekte fayda var. Ürün "Kingston Türkiye Garantili" mi ? diye sorulduğunda:
Ürün firmamız tarafından garantilidir iki yıl boyunca efendim.. cevabını alırsınız.(Ne demek firmamız ? Aslında dolaylı yoldan yanıt veriliyor. Cevabın anlamı Ürün Kingston değil ki Kingston Türkiye Garantili olsun demenin farklı boyutu ! Çinden kendi ithal ediyor ve kendi satıyor doğal olarak kendince olmayan garantiyi vermek zorunda kalıyor ! 2 Yıl olmasıda cabası :) )

Tek bir parametreden bile bunu çok rahat tespit edebilirsin ancak ürünü aldığında Twitter üzerinden Avrupa Kingston Teknik Servisine ürünün orijinalliğini tespit etmek için mutlaka iletişime geçmeni tavsiye ederim. O zaman senden ürüne ait bazı resimler istenecek onları bizzat gönderdiğin vakit çok rahat birşekilde sana ürünün kendi üretimi olup olmadığını söyleceklerdir ! En azından zamanında çok yardımcı olmuşlardı. (Türkiye ile iletişime geçmeni tavsiye etmiyorum çünkü cevap vermiyorlar.)

Küçük bir ayrıntı daha. Kingston orjinalliğini teyit etmek için ram üzerinde Hayalet veya Renk değiştirme teknolojisini içerir. Etiket deyip geçmemek gerek. Maliyetlidir bu sebeple sahte ürünlerin brim fiyatlarını artırdığı için bu etiketler tercih edilmez ve genelde donuk/işlevini yapmayan etiketlere sahiptirler. Aslında etiket bile değil !
Satın aldığında mutlaka elinde orjinal olduğuna emin olduğun ram üzerindeki etiket ile karşılaştır. Aldığın Rami hafif sağa/sola çevirdiğinde etiketin donuk olduğunu göreceksin !

Bunun içinde yine küçük bir resmi kaynak: https://www.kingston.com/tr/support/product-verification

Daha fazla tecrübemi aktarmak isterim ancak konu indirim konusu olmakta çıkıyor. Konuyu açan arkadaşın dediği gibi ürün fiyatı gerçekten uygun. Bu sebeple tercih edilebilir !
Zaman ayırıp detaylıca cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben de geçtiğimiz sene laptop için kingston'un resmi distribütöründen ddr5 ram almıştım, ömür boyu garanti olayını biliyordum da bakmak hiç aklıma gelmemişti.

Beyler sahte-değil, OEM-Kingston tartışmasına son verelim. Sahte RAM'lerin mağduru ben alıp denesem mi mi😂
Yeni bilgiler öğreniyoruz hem kimse kavga etmiyor. Bu kadar rahatsız olmanız için bir sebep yok. Zaten sahte olsa bile fiyat iyi siparişimi de verdim.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,125
İsim
Ömer Murat KARACA
Zaman ayırıp detaylıca cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben de geçtiğimiz sene laptop için kingston'un resmi distribütöründen ddr5 ram almıştım, ömür boyu garanti olayını biliyordum da bakmak hiç aklıma gelmemişti.

Yeni bilgiler öğreniyoruz hem kimse kavga etmiyor. Bu kadar rahatsız olmanız için bir sebep yok. Zaten sahte olsa bile fiyat iyi siparişimi de verdim.
Hocam kavga ile tartışma farklı şeyler :) . Bir konu hakkında karşılıklı konuşmak tartışmaya giriyor. Rahatsız olduğum falan da yok medeni bir tartışmadan niye rahatsız olayım? Bu aralar ne alsam bozuk veya sahte geliyor, alıp tartışanlar için denek olsam mı dedim. Niye tribe girdiniz ki xD

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Ozan
Hocam kavga ile tartışma farklı şeyler :) . Bir konu hakkında karşılıklı konuşmak tartışmaya giriyor. Rahatsız olduğum falan da yok niye rahatsız olayım? Bu aralar ne alsam bozuk veya sahte geliyor, alıp tartışanlar için denek olsam mı dedim. Niye tribe girdiniz ki xD
Kavga ile tartışmanın farkını biliyorum sadece adam bir şey anlatıyor yeter uzatmayın der gibi araya giriyorsun. Tribe girdiğimde yok kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz. Üstüne de kahkaha emojisi atıyorsunuz tribe giren ben oluyorum.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,125
İsim
Ömer Murat KARACA
Kavga ile tartışmanın farkını biliyorum sadece adam bir şey anlatıyor yeter uzatmayın der gibi araya giriyorsun. Tribe girdiğimde yok kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz. Üstüne de kahkaha emojisi atıyorsunuz tribe giren ben oluyorum.
Dalga geçerek yaptığım yorumu ciddiye alıp trip atar gibi yorum yapan sensin hocam, buna çok da güzel gülerim :)

Neyse, iyi forumlar

Saka05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Samet
Birde ben şöyle biliyorum, Bu ürün N11 Tarafından 24 Ay garantili, Ömür boyu garantisini Kingston servisinde geçerli sadece. Böyle olan çok ürün var. Yanlışım varsa düzeltin
Tamda bu istisnaya net cevap almak için bizzat X(Kingston) Türkiye Garantili mi diye sorduğumda yorumumda bahsettiğim gibi dolaylı cevap veriliyor oysa orjinal ürün satan veya Satıcısı Hepsiburada/Trendyol/Amazon vs firmalar üründe başlık olarak, ürün açıklamasında ya da müşteri hizmetlerine sorulduğunda cevap olarak X Türkiye Garantili olduğunu belirtirler. Bu ibareyi genelde görmüşsünüzdür. Diğer bir değişle üreten firmanın garanti süresinin/koşullarının geçerli olduğunu belirtir.(Bu bahsettiğin doğal olarak standart 24 ay harici mesela bildiğimiz 36 ay, Ömür Boyu Garanti, ve diğer koşulları yani üreticinin varsa istista olan/olmayan tüm garanti koşullarını/sürelerini temsil eder !)

Cevap olarak X Türkiye Garantili demesi (ya da ürünün başlığında/açıklamasında yazması) bile işin hukuksal boyutunu değiştiriyor. Hukuksal açıdan bir ispat niteliği taşıyıp satıştaki üründen farklı bir ürün geldi demen bile seni haklı çıkaracaktır. Sahte satması ayrı bir dava...! (Sahte ürünü satan satıcılar bu durumun farkında olduğu için verilen dolaylı/kurnaz cevapları ortada ! "Ürün firmamız tarafından garantilidir iki yıl boyunca efendim" )

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Ozan
Tamda bu istisnaya net cevap almak için bizzat X(Kingston) Türkiye Garantili mi diye sorduğumda yorumumda bahsettiğim gibi dolaylı cevap veriliyor oysa orjinal ürün satan veya Satıcısı Hepsiburada/Trendyol/Amazon vs firmalar üründe başlık olarak, ürün açıklamasında ya da müşteri hizmetlerine sorulduğunda cevap olarak X Türkiye Garantili olduğunu belirtirler. Bu ibareyi genelde görmüşsünüzdür. Diğer bir değişle üreten firmanın garanti süresinin/koşullarının geçerli olduğunu belirtir.(Bu bahsettiğin doğal olarak standart 24 ay harici mesela bildiğimiz 36 ay, Ömür Boyu Garanti, ve diğer koşulları yani üreticinin varsa istista olan/olmayan tüm garanti koşullarını/sürelerini temsil eder !)

Cevap olarak X Türkiye Garantili demesi (ya da ürünün başlığında/açıklamasında yazması) bile işin hukuksal boyutunu değiştiriyor. Hukuksal açıdan bir ispat niteliği taşıyıp satıştaki üründen farklı bir ürün geldi demen bile seni haklı çıkaracaktır. Sahte satması ayrı bir dava...! (Sahte ürünü satan satıcılar bu durumun farkında olduğu için verilen dolaylı/kurnaz cevapları ortada ! "Ürün firmamız tarafından garantilidir iki yıl boyunca efendim" )
Öncelikle bu konu hakkında böyle bilgili olmanız gereken ne yaşattılar size bilmiyorum ama geçmiş olsun. Türkiye garantili mi diye sordum, gerçi dediğiniz gibi cevap gelecektir ama yinede denemek istedim.

Bu saatte hala cevap veriyorlarmış. Firmaları tarafından garantiliymiş. Sahte olması benim için fiyatı dolayısıyla önemli değil merakımı gidermiş oldum. Yinede kesin sahtedir gibi anlam çıkmasın dediğimden. Peşin hükümlü konuşmak istemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
-
Kingston yazmasa bile üzerinde bu fiyata ram bulabilmeniz imkansız letgoda sahibindende hiç bi yerde yok 2.eli yok sıfır da yok. OEM 8 GB DDR3 1600 MHz ram yazsa bile satın alınır bu fiyata.

B0LLD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emre
Benim de mini kasam var televizyona bağladım film dizi izliyorum. Şu an 2x4 Gskill Ripjaws var, ilerleyen zamanlarda ihtiyaç olur mu acaba alsam mı bilemedim ayrıca bu indirim kuponlarından nasıl faydalanılıyor arkadaşlar konusu var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
Benim de mini kasam var televizyona bağladım film dizi izliyorum. Şu an 2x4 Gskill Ripjaws var, ilerleyen zamanlarda ihtiyaç olur mu acaba alsam mı bilemedim ayrıca bu indirim kuponlarından nasıl faydalanılıyor arkadaşlar konusu var mı?
Kupon kısmı vae kod girme yeri çıkıyor oraya giriyorsunuz. ayrıca kesin alın bence

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Ozan
Distribütöre yazdım, ram sahte ama tescillemiş oldum en azından :)

Kingstonun toplamda 3 distribütörü varmış
asnet, index ve koyuncu.

230tl'ye bundan iyisi şamda kayısı. :blobdance::blobdance:

Mini kasayı ileride sadece bu amaçla kullanacaksanız almasanız da olur. 8GB ram bu tarz işler için çok rahat yeter. 250tl'ye yakın para vermenin gerekli olup olmadığını iyi düşünün bence. Düşük bir meblağ olsa da o kasada ileride oyun oynanmayacaksa gerek yok ekstra masraf yapmaya.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,060,667
Üyeler
168,478
Son üye