Neler Yeni

Yardım KİNGSTON HYPERX FURY BEAST RAM SORUN

yusufbeey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yusuf Ali Dalkılınç
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar başımdan geçen olayı anlatıp sorunuma çözüm bulunması için konuyu açıyorum sorunuma geçeyim öncelikle sistemim:
R5 5600x
Prime b550mk
2x8gb 3200mhz Fury Beast
500gb SanDisk m2
240gb Gigabyte sata ssd
Sapphire Rx550 2gb

Daha bu sabaha kadar bilgisayarımda iki ramide dual channel olarak anakartta 1 ve 3. Solatlara takarak kullanabiliyordum 3000mhzde 3000mhzde çalışması kafamı biraz kurcaladı biosdan docpden 3200mhz profili seçtiğimde bilgisayar 3 4 kere açılmaya çalışıp sonra biosa geri dönüyordu brlki voltaj yetersizdir diye düşünüp 1.355 volt verdim normalde 1.35di kaydedip sistemi başlattım sistem açılmadı reset te atmadı gücü kestim bios pilini çıkartıp taktım biosun sıfırlanması için denedim fakat olmadı kasa çalışıyor görüntü gelmiyordu ramleri tek tek denediğimde bi ramle sistem açılıyordu ama diğer rami taktığımda sistem görüntü vermiyordu eskiden görüntü verip şuan vermemesi çok garip bir olay belki biosda sıkıntı vardır dedim bios update yaptım nafile yine açılmadı diğer ram ile birlikte sadece diğer ramle denediğimde de açılmıyordu farklı slotları da denediğimde görümtü alamadım
Not: ramleri aynı yerden 2x olarak sipariş etmiştim birinin çipi kingston diğerinin çipi samsung'tu, kingston olanla görüntü alabiliyorum Samsung ile alamıyorum ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar başımdan geçen olayı anlatıp sorunuma çözüm bulunması için konuyu açıyorum sorunuma geçeyim öncelikle sistemim:
R5 5600x
Prime b550mk
2x8gb 3200mhz Fury Beast
500gb SanDisk m2
240gb Gigabyte sata ssd
Sapphire Rx550 2gb

Daha bu sabaha kadar bilgisayarımda iki ramide dual channel olarak anakartta 1 ve 3. Solatlara takarak kullanabiliyordum 3000mhzde 3000mhzde çalışması kafamı biraz kurcaladı biosdan docpden 3200mhz profili seçtiğimde bilgisayar 3 4 kere açılmaya çalışıp sonra biosa geri dönüyordu brlki voltaj yetersizdir diye düşünüp 1.355 volt verdim normalde 1.35di kaydedip sistemi başlattım sistem açılmadı reset te atmadı gücü kestim bios pilini çıkartıp taktım biosun sıfırlanması için denedim fakat olmadı kasa çalışıyor görüntü gelmiyordu ramleri tek tek denediğimde bi ramle sistem açılıyordu ama diğer rami taktığımda sistem görüntü vermiyordu eskiden görüntü verip şuan vermemesi çok garip bir olay belki biosda sıkıntı vardır dedim bios update yaptım nafile yine açılmadı diğer ram ile birlikte sadece diğer ramle denediğimde de açılmıyordu farklı slotları da denediğimde görümtü alamadım
Not: ramleri aynı yerden 2x olarak sipariş etmiştim birinin çipi kingston diğerinin çipi samsung'tu, kingston olanla görüntü alabiliyorum Samsung ile alamıyorum ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim.
Slot 2 ve Slot 4' e takıp deneyin.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
2 ve 4. slota takarak denediniz mi ? BİOS resetlenmemiş olabilir. PSU kablosunu çıkart pili çıkart 1 dk bekle sonra 5-10 defa kasa güç düğmesine bas çek yap, pili tak, psu kablosu tak ve açmayı dene. Normalde 2 ve 4. slota takmalısın. Yine ikisi birlikte açılmazsa tek tek şu rehberi bir uygula.

yusufbeey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yusuf Ali Dalkılınç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğim gibi tek ramla açtıktan sonra bios update yaptım ve sıfırlandı zaten 2 ve 4 e takarak denediğimde görüntü alamıyorum sadece samsung çipli olan ramı taktığımda görüntü vermiyor kingston çipli olanla denediğimde görüntü alabiliyorum

ALADDİN ÇAKICI

80+ Silver
R5 5600x
Prime b550mk
2x8gb 3200mhz Fury Beast
500gb SanDisk m2
240gb Gigabyte sata ssd
Sapphire Rx550 2gb

Hocam profilden ne kadar destekliyor 3200 destekliyor mu bende Kingston kullanıyorum

yusufbeey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yusuf Ali Dalkılınç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3200e çektiğimde çalışmıyordu reset reset atıp sıfırlıyordu bios 2400MHZ e geri düşüyordu kendim manuel olarak 3200e çekip 1.355 volt verdim ve artık görüntü alamadım şimdi sadece kingston çipli olan ram ile görüntü alabiliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül abicim bakabilir misin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,856
Üyeler
161,925
Son üye
banetlliğ
Top Bottom