Kioxia 2TB SSD, ASUS TUF B360M ile uyumlu mu?

Merhaba arkadaşlar,
Anakartım ASUS TUF B360M-Plus Gaming.
Bu SSD’yi almayı düşünüyorum: Kioxia Exceria Heatsink 2TB PCIe 4.0 (LSC11K2T04G8)
Anakartımla uyumlu çalışır mı?
Kullanan ya da bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!
Calisir evet ama anakartin gen3 SSD gen4, bu sebeple full verim alamazsin yani orada yazan okuma yazma degerlerinden daha dusuk performans alirsin.

Calisir evet ama anakartin gen3 SSD gen4, bu sebeple full verim alamazsin yani orada yazan okuma yazma degerlerinden daha dusuk performans alirsin.
sorun yok hocam ilerde zaten farklı bir anakarta kullancağım birde hocam bu ssd nasıldır kaliteli mi ısınıma veya herhangi bir kronik problemi var mı ilerde bana sorun oluşturur mu

sorun yok hocam ilerde zaten farklı bir anakarta kullancağım birde hocam bu ssd nasıldır kaliteli mi ısınıma veya herhangi bir kronik problemi var mı ilerde bana sorun oluşturur mu
Kioxia iyi bir SSD evet, ısınma olarak çok ısınıyor evet ama zaten heatsinkli alıyorsun yani soğutuculu ondan bir problem olmaz, fakat sağlığı diğer DRAM'li SSD lere göre daha hızlı düşer, ama bu health SSD üreticisinin verdiği bir değerdir, mesela samsung 990 pro 2 TB SSD'Si için 1200TB lik bir garanti verir, Kioxia Exceria Pro 2 TB SSD si için 800TB lık verir.

Şimdi sen samsung pro da 800TB lik kullandığında onun sağlığı %30 civarı gösterir (400TB daha kalır), Kioxia yı 800TB kullandığında onun %0 a iner.
Ha bu %0 olduğunda ömrü biteceği anlamına gelmez, yıllarca kullanmaya da devam edebilirsin %0 indikten sonra, 1-2 aya performans sıkıntıları da başlayabilir, bunu bilemiyoruz, bu sadece üreticinin verdiği garanti değerleri.

Samsung ve Kingston'un DRAM'li SSD leri daha pahalı ama daha dayanıklı olarak kabul edilir bu yüzden.

Daha sıcak çalışır ancak daha güvenilirdir; Exceria Pro tercih edilebilir.

Geri