Neler Yeni

KIOXIA 500GB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD Kutusuz 1080TL

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Birol Olcaytürkan
Bu fiyata firma tarafından 2 yıl, üretici tarafından 5 yıl garantili, FATURALI %100 sağlıklı sıfır 1 TB SSD bulunmuş hala ürünü kötüleyen var ya!!! Marka bilinmeyen, tanınmayan bir marka değil ki! Koskoca Toshiba... Yok kontrolcüsü kötü, yok tbw'si düşük. Arkadaşlar SSD alırken en önceliğiniz boyut olmalı. Daha doğrusu Boyut/Fiyat oranı. Ne hızı, ne kontrolcüsü, ne tbw'si ne de dram olup olmaması... Bunların hepsi çok büyük boyutlu transferde bile saniye bazında farklarla transfer süresi olmakta. Hele küçük boyutlu dosya transferinde ve oyun hızında farkı anlamazsınız bile... Ne kadar büyük kapasiteli SSD alırsanız o kadar iyi. Tabi dediğim gibi fiyat oranında. Bu saatten sonra 128,256 ve 512 GB'lık SSD alınmaz. Hele bu fiyat bandında hiç mantıklı değil. En az 1 TB tercih edilmeli..

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
İşlemci hariç bu tür ürünleri asla almam
Kendi tercihleriniz. (y)
MPK, tray işlemci konusunda yazarsanız bir gün; bu kesin ikinci el almam derim. Empatiyi şimdiden yapmış olalım.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
824
İsim
SEFA KAYA
Boşver çok şey yapma. Kontrolcü de kötü filan yazmıştı önceki mesajlarda. Hayır böyle yazanların cidden kanıtarı ile gelmesini isterim. O olmuyor. Olsa keşke.
hocam ben dramli f/P okuma yazma oranları oyunlar iiçin yeterli diye tercih ettim. ekstra olarak 1 tane daha aldım 500gb çıkarıp onu ekleyecem
dün incehesap gg de 2299tl g3 millet aldı bende onu şaşırıyorum :)

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Bu fiyata firma tarafından 2 yıl, üretici tarafından 5 yıl garantili, FATURALI %100 sağlıklı sıfır 1 TB SSD bulunmuş hala ürünü kötüleyen var ya!!! Marka bilinmeyen, tanınmayan bir marka değil ki! Koskoca Toshiba... Yok kontrolcüsü kötü, yok tbw'si düşük. Arkadaşlar SSD alırken en önceliğiniz boyut olmalı. Daha doğrusu Boyut/Fiyat oranı. Ne hızı, ne kontrolcüsü, ne tbw'si ne de dram olup olmaması... Bunların hepsi çok büyük boyutlu transferde bile saniye bazında farklarla transfer süresi olmakta. Hele küçük boyutlu dosya transferinde ve oyun hızında farkı anlamazsınız bile... Ne kadar büyük kapasiteli SSD alırsanız o kadar iyi. Tabi dediğim gibi fiyat oranında. Bu saatten sonra 128,256 ve 512 GB'lık SSD alınmaz. Hele bu fiyat bandında hiç mantıklı değil. En az 1 TB tercih edilmeli..
1TB için 2-2.5k TL oranını üstü pahalıdır. 2.5k TL Gen4 olsa tadından yenmeyecektir. Sınırlı olarak bulunabiliyor. Ama onda da ilk gidip dramli olmasına bakıyoruz.
HBM artık iyice bu olayı kortaran bir özellik olsada alışkanlık işte. Dram li olsun bizim olsun zihniyetinden arınamıyoruz fazla.

OS için dram kesin tercih ederim, oyun depolama için 2. plana atarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ben dramli f/P okuma yazma oranları oyunlar iiçin yeterli diye tercih ettim. ekstra olarak 1 tane daha aldım 500gb çıkarıp onu ekleyecem
dün incehesap gg de 2299tl g3 millet aldı bende onu şaşırıyorum :)
HB'den 1999'a G2 almıştım. Dün geldi. Maalesef yolcu olacak.
Bu akşam %10 yakalarsam 1-2 tane daha alacağım bu Exceria Plus'tan. Harici kutumda yedekleme, taşıma yapmak için.

Acele ile 1980tl'den aldım. Eşime pc kurmak için.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
824
İsim
SEFA KAYA
1TB için 2-2.5k TL oranını üstü pahalıdır. 2.5k TL Gen4 olsa tadından yenmeyecektir. Sınırlı olarak bulunabiliyor. Ama onda da ilk gidip dramli olmasına bakıyoruz.
HBM artık iyice bu olayı kortaran bir özellik olsada alışkanlık işte. Dram li olsun bizim olsun zihniyetinden arınamıyoruz fazla.

Bu akşam %10 yakalarsam 1-2 tane daha alacağım bu Exceria Plus'tan. Harici kutumda yedekleme, taşıma yapmak için.

ben 1782den aldım ama 6 taksitle 1943tl denk geldi taksit avantajı olduğu için aldım bende :) aciliyetim yoktu
hayırlı olsun bu ürün akşam indirime gireceğini ne yazık ki sanmıyorum ben mayıs ayında aldım 2bin tl den
mayıs ayından bu yana hiç %10 indirime girmemişti bu ilk defa oluyor fiyatı geri 2332tl veya 2599tl çıkarabilirler haberin olsun.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Uzun senelerdir MP510 kullanıyorum. Geriye dönüp ne diye özelliklerine bakayım dedim. Ne kadar benzer her şey. Kötü kontrolcü senelerdir çalışıyor. Tıkır tıkır.

1725702903365.png

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
824
İsim
SEFA KAYA

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
ben 1782den aldım ama 6 taksitle 1943tl denk geldi taksit avantajı olduğu için aldım bende :) aciliyetim yoktu
hayırlı olsun bu ürün akşam indirime gireceğini ne yazık ki sanmıyorum ben mayıs ayında aldım 2bin tl den
mayıs ayından bu yana hiç %10 indirime girmemişti bu ilk defa oluyor fiyatı geri 2332tl veya 2599tl çıkarabilirler haberin olsun.
Nasip kısmet ya o zaman ama son 2 haftadır vatan sürekli indirimde. Okul açılış dönemi de olunca bu hafta sonu da devam eder.
Her ürün girmiyor tabii ki. Geçen hafta %20 vardı mesela b650 asrock hdv girmiş olsaydı onu tercih ederdim. B650s wifi pro msi da takibimde 5999TL idi.
Hafta içi amazonda 1 gün 5.799 oldu bizim oldu örneğin.

hocam isminiz ve logonuzdan dolayı keenetic modemlerle alakanız var mı ?
Taaa kendisiyim

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,308
İsim
Kara Kartal
gelen ürün sıfır yalnız dikkatini çekerim. ben 3-4aydır kullanıyorum sıkıntı yok
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

bu da boşta sıcaklık değeri
Boşta sıcaklı değeri çok fazla ayrıca windows diğer ssd ye kurulmuş programda 65 dereceyi gösteriyor

Daha önce 1200 tl ye samsung 970 aldım

Windowsun kurulu olmadığı ssd

1725703352154.png

Windowsun kurulu olduğu ssd (Sıcaklık değeri her zaman 5 -10 yüksek olur)
1725703378522.png

Depoloma olarak kullanıyorum

1725703640274.png

Bu ürün daha da soğuk çalışıyor (dizüstüne 2 tane taktım soğutucusuz windows kurulu olan boşta 33 C windows kurulu olmayan 27 C de çalışıyor) yurt dışı verileri artınca şimdi sadece soğutucu satıyorlar)

Sabrent 500GB Rocket 4 Plus NVMe 4.0 Gen4 PCIe M.2 Dahili Aşırı Performans SSD + M.2 NVMe PS5 soğutucu (SB-RKT4P-PSHS-500)
1725703828299.png

Son düzenleme:

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Birol Olcaytürkan

DRAM kısmını HBM ile çözdükleri için artık onunda önemi yok. Gen3, Gen4, Gen5 olayı hız ile alakalı dediğim gibi en azından benim için önemi yok. Bunun önemi daha çok büyük boyutlu render yapanlar için var genel için yok olmamalı da. Bunlar SSD olayı çıktıktan sonra bize dayatılan birimler. Genel kullanıcı da bunların önemi yok. Genel kullanıcı'nın en önem vermesi gereken dediğim gibi boyut olmalı. Ne kadar yüksek o kadar iyi. 200 GB'lık oyunlar genel olmaya başladı. Oyun odaklı, film arşivi yapan kimseler için.. 2500 TL bana göre hala fazla. Tabi bu benim eski fiyatları hala baz almakta olmamdan kaynaklı. Kişisel düşünce yani. Zamanında 1 TB'lık Samsung ssd'yi 1000 TL altında almam buna yol açıyor. Şimdi yavaş yavaş 2000 TL altında bulursam sıcak fırsat düşüncesini taşıyorum. :sneaky:

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Boşta sıcaklı değeri çok fazla ayrıca windows diğer ssd ye kurulmuş programda 65 dereceyi gösteriyor

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bu ürün daha da soğuk çalışıyor (dizüstüne 2 tane taktım soğutucusuz windows kurulu olan boşta 33 C windows kurulu olmayan 27 C de çalışıyor) yurt dışı verileri artınca şimdi sadece soğutucu satıyorlar)

Sabrent 500GB Rocket 4 Plus NVMe 4.0 Gen4 PCIe M.2 Dahili Aşırı Performans SSD + M.2 NVMe PS5 soğutucu (SB-RKT4P-PSHS-500)
Alıntıyı görüntüle
Kurulu olmadığı dediğin 30 derece çalışan ekran görüntüsün UASP neden yazıyor. SAnki USB'den bağlamışsın gibi.
970 evo yakalarsan alırsın tabi. Al ben de atayım sana 1 sene önceden.
1725704228287.png

Sıcak çalışıyor soğuk çalışıyor. Bozulduğuna dair yüksek oran gösterir misin?
Ayrıca birinde devamlı okuma yazma yapan OS kısmı var birinde yok. Kendin diyorsun. 5- 10 derece fark olur diye.

Valla karşılaştırmanı ben yanlış anladıysam kusura bakma.
Gen4 atmanın ne faydası var. Senede 1-2 bilemedim 3 kere bu fırsayı yakalarsın yani 4 ayda bir en azından.
Ondan şimdi baya f/p olan bir ürüne bunlara karşılık vermen çok terazisi bozuk görünüyor.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
824
İsim
SEFA KAYA

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
ssd test yaptığım için dereceler 65 gördü normal de 35 gidiyor kioxialar biraz ısınıyor tabii ayrıca ssd egzoz fanın orada kalıyor önde fanlara yakın değil.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
1287tl 500gb ssd alıyorsun buna laf yok fakat
495tl farkla yani 1782tl 1tb ssd alıyorsun buna laf ediyorsun sen bence 3k kingston renegade 1 tb alsan daha iyi iş yapmış olurdun.

Son düzenleme:
Top Bottom