Neler Yeni

Kırık diş nasıl tedavi edilir?

Welosi

80+
Herkese merhaba, benim ön dişimin birinde küçük kırık var uzaktan belli olmayacak kadar doktora git demeyin çünkü gittim doktor kırık çok küçük olduğu için dolgu yapamam dedi. Bunun başka bir yolu yok mu çünkü bir şey içerken hassasiyet oluyor o dişimde. Cevaplarsanız sevinirim.

tekeya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Tevfik Yağcı
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar elektronik donanım yazılım indirim
Herkese merhaba, benim ön dişimin birinde küçük kırık var uzaktan belli olmayacak kadar doktora git demeyin çünkü gittim doktor kırık çok küçük olduğu için dolgu yapamam dedi. Bunun başka bir yolu yok mu çünkü bir şey içerken hassasiyet oluyor o dişimde. Cevaplarsanız sevinirim.
Hocam resim at diyeceğimde nasıl iyi çekeceksiniz .

Welosi

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• images.jpeg
    images.jpeg
    54.6 KB · Hit: 35

tekeya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Tevfik Yağcı
İlgilendiği Kategoriler
Soracağım sorulara göre öneri yapabilirim sana .
1.kırık büyük mü
2.soğuk suda yada sıcak içecekte hassasiyet nasıl oluyor.oluyorsa geçmesi uzun sürüyor mu
3.travmatik bir durum sonucu mu oldu.
4.dilin gittiği zaman keskin bir şey hissediyor musun.

Welosi

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1. Kırık çok büyük değil yani uzaktan belli olmaz
2. Genellikle soğuk bir şey içerken sızlıyor 3 4 saniye sıcakta nadir oluyor
3. Onu bilmiyorum nerde olduğunu
4. Yok keskin bir şey gelmiyor

tekeya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Tevfik Yağcı
İlgilendiği Kategoriler
1. Kırık çok büyük değil yani uzaktan belli olmaz
2. Genellikle soğuk bir şey içerken sızlıyor 3 4 saniye sıcakta nadir oluyor
3. Onu bilmiyorum nerde olduğunu
4. Yok keskin bir şey gelmiyor
ne zamandan beri var 2 haftayı geçti mi?

tekeya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Tevfik Yağcı
İlgilendiği Kategoriler
Hocam simetrisindeki dişe göre bak küçükse dolgu yapamazlar daha doğrusu yapılsa tutunacağı alan küçük olduğu için yemek yerken kırılma ihtimali var.Ama dentin hassasiyet gidericileri ile tedavi edilebilir tedaviden kastım seni rahatsız eden hassaiyet ile alakalı.Aslında küçükten olan bir şeyse bu azamana kadar hassaiyet gitmeliydi ama hala var ise başka bir doktara git bir de kaç yaşındasın.

Welosi

80+
Hocam simetrisindeki dişe göre bak küçükse dolgu yapamazlar daha doğrusu yapılsa tutunacağı alan küçük olduğu için yemek yerken kırılma ihtimali var.Ama dentin hassasiyet gidericileri ile tedavi edilebilir tedaviden kastım seni rahatsız eden hassaiyet ile alakalı.Aslında küçükten olan bir şeyse bu azamana kadar hassaiyet gitmeliydi ama hala var ise başka bir doktara git bir de kaç yaşındasın.
Doktor bana dolgu yapmam için önce törpülemem gerek dedi ama onuda önermedi 1 2 ay daha çok sızlar dedi hassasiyet için macun öneridi ama onlarda bir işe yaramıyor. İnternette araştırdığımda bonding dolgu diye bir şey varmış estetik dolgu diye bu ne işe yarıyor biliyor musunuz? Bu arada 17 yaşım.

tekeya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Tevfik Yağcı
İlgilendiği Kategoriler
Doktor bana dolgu yapmam için önce törpülemem gerek dedi ama onuda önermedi 1 2 ay daha çok sızlar dedi hassasiyet için macun öneridi ama onlarda bir işe yaramıyor. İnternette araştırdığımda bonding dolgu diye bir şey varmış estetik dolgu diye bu ne işe yarıyor biliyor musunuz? Bu arada 17 yaşım.
Colgate pro hassasiyet mi önerdi.ayrıca doktorun dedikleri doğru olabilir.için rahat etmezse Başka doktora git.Ama dediğim gibi hassasiyet ajanları var onlar sayesinde azalabiliyor.Yukarıdaki macun bende işe yaradı.küçük kırıklar için dolgu zor oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bondin dolgu değil estetik dolgu onları uzman diş hekimleri yapr yada özel kursları alanlar.Eper yaşadığın yerde üniversite hastanesi var ise oraya muayene olmanızı tavsiye ederim

Welosi

80+
Colgate pro hassasiyet mi önerdi.ayrıca doktorun dedikleri doğru olabilir.için rahat etmezse Başka doktora git.Ama dediğim gibi hassasiyet ajanları var onlar sayesinde azalabiliyor.Yukarıdaki macun bende işe yaradı.küçük kırıklar için dolgu zor oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bondin dolgu değil estetik dolgu onları uzman diş hekimleri yapr yada özel kursları alanlar.Eper yaşadığın yerde üniversite hastanesi var ise oraya muayene olmanızı tavsiye ederim
Evet colgate kullanıyorum ama bir işe yaramıyor düzenlide kullanıyorum ama hiçbir engelleme yok. O dolguyu özel kliniklerde yaparlar mı? Sanırım tek dolgu 5-6 bin

Top Bottom