Neler Yeni

5 dişime dolgu yapıldı tartar temizlendi diş eti alındı

Omnissiah

80+ Bronze
kanka senin o çukurdan heralde bi öğün yemek çıkıyordu 5 dk nedemek
tek seferde değil, o çukurun içi doluyordu dolayısı ile dikkatli bir şekilde sabah öğle akşam temizliyordum.

Hahacıoğulları

80+ Bronze
bende dişlerimi düzenli olarak fırçalamama rağmen tartar var sigara ve kahve içtiğim için galiba. Temizlettikten sonra gene çıkar mı acaba

OnurCiftci26

80+ Bronze
Evet ön dişlerimde çürükler vardı ve gülerken özellikle ağzımı olabildiğince göstermemeye gayret ediyordum. Bugün dişçiye gittim 5 dişime dolgu yapıldı, bide ağzımın sağ tarafı tartarlı idi bide kırık dişimin arasına et dolduğu için o bölgede yemek yemek imkansız hale gelmişti. Önce 1 saat süren işlemden sonra çürükler alındı dolgu yapıldı,sonra o diş eti kesilerek alındı (biraz kanlıydı) sonra tartar temizlendi ama o tartar temizlenirken ağzımın çeşitli yerlerine iğne yapılmasına rağmen o acıyı biraz hissettim ama 1 saat süren işlem sonucunda çoğu kısmı halloldu. Şimdi önümüzdeki ay o diş etinin kesildiği yere dolgu yapılacak, bide arka dişimde çürük var orayıda halletmeyi düşünüyorum. Kısacası diş sağlığına dikkat edin,diş ağrısından ecel teri döktüğüm,gecenin birinde hasta hastane aradığımı bilirim.

Sorularınız varsa yanıtlarım.
Ne kadar tuttu işlemler?

Omnissiah

80+ Bronze
bende dişlerimi düzenli olarak fırçalamama rağmen tartar var sigara ve kahve içtiğim için galiba. Temizlettikten sonra gene çıkar mı acaba
sigara kesin zarar verir. Kahveye gelirsek bu dönemde içmemek mümkün değil o yüzden şekersiz tercih edin bide içtikten sonra su için ve tuzlu su ile gargara yapın derim. Ayrıca diş ipi kullanırsanız tartar riski azalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,727
Üyeler
166,607
Son üye
Yusuf088
Top Bottom