Neler Yeni

(kısmen çözüldü) Foxconn g41MD anakart aldım cpu o.c. yapamıyorum ve ram 7 gb gözüküyor.

FerhatD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ferhat Dursun
Merhabalar,

Foxconn g41md anakartım var. XEON x5460 işlemci ile beraber kullanıyorum. İşlemcim normalde 3,166 mhz'de çalışması gerekiyor. İzlediğim videolarda ise bazı kişiler 4,00 mhz den bile fazla o.c. yapmışlar.

Benim işlemcim ise en fazla 2,67 mhz de çalışıyor ve GTX 750 1gb ekran kartını bile zar zor besliyor. İzlediğim videolarda o.c. yapmak için biosda girdikleri seçenekler benim anakartımda yok. Biraz araştırdım ama sonuç bulamadım.

Ayriyetten bu anakartı aldığımdan beri kullanılabilir ram miktarı 7 gb gözüküyor. eski anakartımda 8gb ramin tamamı kullanılabilir yazıyordu.

PC. özellikleri
Xeon x5460 3,166 mhz işlemci
2x4 8gb ddr3 1333 mhz ram
GTX 750 1 gb ekran kartı
Bilgisayarın detaylı özelliklerini aida64 programı ile çektim ektedir.

Kıymetli desteklerinizi beklerim.

Edit: Kısmen çözüldü.

Ram sorununu şöyle çözmeyi başardım.
- windows+r tuşuna basın
-msconfig yazıp enterleyin
-önyükleme sayfasına gelip gelişmiş seçeneklere tıklayın.
-sağ üst kısımda bellek üst sınırı kutusundaki işareti kaldırın.

Bu şekilde yaptığımda 8gb ramin tamamı kullanılabilir oldu.

İşlemcinin tam güçte çalışmaması sorununu ise biostan hallettim. en azından kendi hızı olan 3,17 mhz ye çıkartabildim. Aşağıda resimlerle anlattım.

Lakin halen çözemediğim sorun ise şu aşağıda 2. resimde Cpu frequency setting değerini 333 ten bir sayı dahi yukarı çıkartsam bilgisayar açılırken "Current CPU clock or memory setting beyond system capability !!!" şeklinde bir hata çıkıyor. hatanın resminidi aşağıya koydum.

1. bios girin del tuşunu basına tutarak. Fox Central Control Unit e girin
1.jpg

2. Cpu Configuration'a girin.

2.jpg

3. Ratio CMOS Setting yazan yeri 9,5 yapın (+ tuşuna basarak artıyor) ve F10 yapıp kaydedip biosdan çıkın.
3.jpg

4.jpg

Son düzenleme:

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Merhabalar,

Foxconn g41md anakartım var. XEON x5460 işlemci ile beraber kullanıyorum. İşlemcim normalde 3,166 mhz'de çalışması gerekiyor. İzlediğim videolarda ise bazı kişiler 4,00 mhz den bile fazla o.c. yapmışlar.

Benim işlemcim ise en fazla 2,67 mhz de çalışıyor ve GTX 750 1gb ekran kartını bile zar zor besliyor. İzlediğim videolarda o.c. yapmak için biosda girdikleri seçenekler benim anakartımda yok. Biraz araştırdım ama sonuç bulamadım.

Ayriyetten bu anakartı aldığımdan beri kullanılabilir ram miktarı 7 gb gözüküyor. eski anakartımda 8gb ramin tamamı kullanılabilir yazıyordu.

PC. özellikleri
Xeon x5460 3,166 mhz işlemci
2x4 8gb ddr3 1333 mhz ram
GTX 750 1 gb ekran kartı
Bilgisayarın detaylı özelliklerini aida64 programı ile çektim ektedir.

Kıymetli desteklerinizi beklerim.
Videodakilerin kullandığı anakart aynı mı ?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

FerhatD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ferhat Dursun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS aynı olması değil, her anakartın kendine göre bir overclock potansiyeli olur.
Peki bendeki anakartda nasıl overclock yapılabilir. En azından işlemciyi kendi belirtilen mhz değerine getirebileyim.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Onu bilemiyorum. Ben 2. el satın aldım. Modlu biosların olduğu bir site buldum lakin indirme linkleri bozulmuştu.
Xeon işlemciler için gerekli BIOS'u yüklemezseniz işlemci kararlı çalışmaz, ayrıca o işlemci şu an nasıl çalışıyor o tarafı da garip.

FerhatD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ferhat Dursun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xeon işlemciler için gerekli BIOS'u yüklemezseniz işlemci kararlı çalışmaz, ayrıca o işlemci şu an nasıl çalışıyor o tarafı da garip.
bu anakarta uygun biosu nerede bulabilirim. Linki kırılan siteye mesaj attım ama ilgileneceklerini düşünmüyorum. Yardımcı olur musunuz?

Ram miktarının neden 7 gb gözüktüğü hakkında bilginiz varmı acaba?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
bu anakarta uygun biosu nerede bulabilirim. Linki kırılan siteye mesaj attım ama ilgileneceklerini düşünmüyorum. Yardımcı olur musunuz?

Ram miktarının neden 7 gb gözüktüğü hakkında bilginiz varmı acaba?
GPU çekiyordur rami, BIOS hakkında tanıdığım İsmailTPC Hastane diye bir adam vardı ona danışabilirsiniz.
Onun dışında bilirse @Oguzrtx bilir.

FerhatD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ferhat Dursun
@Oguzrtx
Merhaba,
çözemediğim sorun şu ilk mesajda, 2. resimde, Cpu frequency setting değerini 333 ten bir sayı dahi yukarı çıkartsam bilgisayar açılırken "Current CPU clock or memory setting beyond system capability !!!" şeklinde bir hata çıkıyor.

Bu hatayı gidermenin bir yolu varmı. İnternetten gördüğüm kadarıyla bendeki xeon x5460 işlemci ile gtx 1050 ti kullananlar var. ben daha gtx 750 1gb kullanırken sıkıntı yaşıyorum. Darboğaz oluşuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,004
Üyeler
172,592
Son üye
Ali Han
Top Bottom