Kitap önerisi

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Reaksiyon skoru
17,513
Bu karantinalı zamanda size okuyacağınız güzel kitaplar önerecem sizinde kitap önerirniz varsa yoruma yazabilirsiniz
Şeker Portakalı
Yazar Jose Mauro de Vasconcelos
İlk Baskı Yılı: 2000
Ufak bir özet:
Kitabın başkahramanı Zeze, yaramazlıklarıyla meşhur bir afacan. Mahallelinin “şeytan” olarak andığı bu çocuğu, öğretmeni ise bir “melek” olarak görüyor. Günün birinde Zeze ve ailesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle oturdukları evden taşınmak zorunda kalıyor. Zeze, önceleri taşınmalarına çok üzülse de bu durumu yeni taşındıkları evin bahçesindeki şeker portakalı fidanıyla telafi ediyor. Fidan, çok geçmeden Zeze’nin en iyi arkadaşı oluveriyor.

Zeze bir gün, en büyük hayalini, daha doğrusu yapmayı en çok istediği yaramazlıklardan birini gerçekleştiriyor. Bu yaptığının bedelini ise mahallede Portekizli adıyla bilinen bir adamdan fena halde dayak yiyerek ödüyor.

Küçük kahramanımız, başta bu adamdan nefret etse de sonradan onu çok seviyor. Hatta Portekizliyi o kadar çok seviyor ki bu sayede haylazlığı da bırakıyor. Zamanla ikilinin arasında, baba-oğul ilişkisi gibi bir bağ kuruluyor. Ancak hikayenin sonunda bu bağlılık, Zeze’yi iyileştirdiği kadar onun ömür boyu unutamayacağı bir acıyı da beraberinde getirecek

Bende bir öneride bulunayım Dijital Kale Dan Brown bilgisayar şifre vb sevenler cok severek okuyacaklardır.

sen diye bir kitap okumuştum gerçekten hoşuma gitti tavsiye ederim

aklından bir sayı tut kitabını öneririm gerçekten çok sürükleyici ve güzel kitap
kürk montolu madonna okumadıysan okunmalı okuduktan sonra birkaç gün düşüncelere dalmıştım
fantastik macera kitap okuycaksan GREGOR YER ALTI GÜNLÜKLERİ okuduğumda beğendiğim kitaplardan umarım işine yarar

aklından bir sayı tut kitabını öneririm gerçekten çok sürükleyici ve güzel kitap
kürk montolu madonna okumadıysan okunmalı okuduktan sonra birkaç gün düşüncelere dalmıştım
fantastik macera kitap okuycaksan GREGOR YER ALTI GÜNLÜKLERİ okuduğumda beğendiğim kitaplardan umarım işine yarar
İkisininde okudum gerçekten güzel kitaplar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende bir öneride bulunayım Dijital Kale Dan Brown bilgisayar şifre vb sevenler cok severek okuyacaklardır.
Göz atmıştım ama hoşuma gitmemişti ama tavsiyen için teşekkürler

çocukken şimşek hırsız serisini okuyordum beğenerek filminden daha güzeldir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,777
Üyeler
187,984
Son üye
blackmorta
Geri