Neler Yeni

Kızlar neden oyun oynayamaz, bilgisayarla ilgili olamaz?

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Arkadaşlar neden ''kızlar bilgisayarda sadece dizi izler, niye erkek gibi oyun oynasın'' tarzı düşünceler var? Neden gamerlık sadece erkeklere özgü bir şey gibi söyleniyor? Çocuklukta belki kızlara böyle şeyler söylenmese onlar bizden daha bilgili olacak bu konularda? @Gizemss dışında aktif olarak forumda olan karşı cinsten kimse görmedim. Bu yalnızca bizim ülkemizde de böyle değil aslında. Neden böyle bir algı var sizce?

Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Yıldırım Çokça
Arkadaşlar neden ''kızlar bilgisayarda sadece dizi izler, niye erkek gibi oyun oynasın'' tarzı düşünceler var? Neden gamerlık sadece erkeklere özgü bir şey gibi söyleniyor? Çocuklukta belki kızlara böyle şeyler söylenmese onlar bizden daha bilgili olacak bu konularda? @Gizemss dışında aktif olarak forumda olan karşı cinsten kimse görmedim. Bu yalnızca bizim ülkemizde de böyle değil aslında. Neden böyle bir algı var sizce?
Ya da belkide gerçekten ilgilenmiyolardır bilgisayar oyunlarıyla onlara sormak lazım. İstisnalar vardır illaki.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya da belkide gerçekten ilgilenmiyolardır bilgisayar oyunlarıyla onlara sormak lazım. İstisnalar vardır illaki.
Evet ilgilenmiyorlar ama neden işte, karşıma çıkıyor bu ara böyle durumlar. Annesi veya babası diyor ki oğlan gibi bilgisayar mı oynayacak sanki. Garibime gidiyor açıkçası

Fsburak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Burak Göktuğ
baştan anlatıyım bir kız pc alıp oynucam diye neredeyse hiç düşünmez bunu neden bende anlamadım çaktırma :D sonra oyunlarda bildiğin gibi sen 100 yaşında kız da olan 20 yaşında kız da olsan sana bi asılıyorlar bu rahatsız gelebilir bu yüzden oynamazlar sanırım

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
baştan anlatıyım bir kız pc alıp oynucam diye neredeyse hiç düşünmez bunu neden bende anlamadım çaktırma :D sonra oyunlarda bildiğin gibi sen 100 yaşında kız da olan 20 yaşında kız da olsan sana bi asılıyorlar bu rahatsız gelebilir bu yüzden oynamazlar sanırım
Evet ama bu da istisna değil mi? Mesela 1 kız değil de onların da çoğu oynasa, oyuna kız geldiğinde şaşırmayacak kadar oynasalar mesela bu tarz şeyler olmaz. Gerçi onlar da haklı, sanal ortam diye ağza alınmayacak şeyler bile söyleyenler oluyor.

39731

80+ Platinum
En İyi Cevap
22
Evet oyun oynayan kitlenin çok büyük bir kısmını erkekler oluşturuyor. Bunun nedeni bence, oyunların genellikle içerisinde şiddet bulundurması olabilir. Benim çevremde var 2-3 tane cidden hikayeli oyun oynayan kız. Zaten de hepsi kafa insanlar oluyor. Kısacası, ilgi alanlarını çekmiyordur.
sonra oyunlarda bildiğin gibi sen 100 yaşında kız da olan 20 yaşında kız da olsan sana bi asılıyorlar bu rahatsız gelebilir bu yüzden oynamazlar sanırım
Oyunlar sadece online oyun anlamına gelmez. Hikayeli oyun dediğimiz bir şey var.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Evet oyun oynayan kitlenin çok büyük bir kısmını erkekler oluşturuyor. Bunun nedeni bence, oyunların genellikle içerisinde şiddet bulundurması olabilir. Benim çevremde var 2-3 tane cidden hikayeli oyun oynayan kız. Zaten de hepsi kafa insanlar oluyor. Kısacası, ilgi alanlarını çekmiyordur.
Olabilir ben de böyle düşünüyorum, belki farklı bir sebebi vardır diye açtım konuyu merak ettim açıkçası :)

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kızlar erkeklere göre daha çok insanın dış yüzü daha çok yani makyaj giyim gibi şeyleri daha çok seviyorlar erkeklerden nazaran şiddet kan fazla sevmedikleri ve dizileri daha çok izledikleri için oyun fazla oynamazlar ama oynayanlarda çok iyidir ( Lolcu selen hariç)

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Kim demiş kızlar oyun oynayamıyor diye? 5 yaşındaki kız kuzenim benden iyi Barbie giydiriyor mesela?
Fifada 350 maçtır yenilmeyen yabancı bebeyi tokatlar o zaman :D

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,110
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
Kızlar beceriksizdir. Ehe ehe ehe, sinir bozucu tipler.
Nefret ediyorum onlardan.
Lol, CS ve PUBG oynayıp kendine "GAMER" diyen tiplerden farkı yok.

firatbey

80+ Silver
Sizin tanıdığınız yok sanırım her oyundan en az 2-3 tane kız arkadaşım var hepsi de eli kolu tutan kişiler.

Top Bottom