Neler Yeni

KKTC'de Kuran kursları kapatılıyor… Siyasal İslamcılardan Tepki Yağdı

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
öncelikle şeriat en iyi yönetimdir.(ancak şeriat düzenini sağlamak neredeyse imkansızdır.)
gidip bana şeriatçiler psmanlıyı yıktı cumhuriyete zarar verdi diyeceksenizde size şöyle diyeyim.
bu ülkede dini tarikatlerin kaçı hak islama inanıyor.
hangi tarikat şeyhi kendini mehdi görmüyor.
dinle manipüle edebildikleri için osmanlı zamanında birçok şeyh sırf işlerini kaybetmemek ve otoritelerinin sarsılmaması için yenilikleri reddetmiştir. halbuki islam ilerlemeyi emreder.
insanlar kuran ve hadisleri hakkıyla uygulasa anlasa insanlar çıkar ve parayı 2.plana atsa bu ülke şahlanır ama işte durum malum

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Sıkıntıda burada kardeşim. Sen Kur'an'ı o ***** cemaatçiler ile karıştırıyorsun. Alimlerin tefsirlerine bakarsan doğruyu bulursun o adamlar boşa yetişmedi.

Mesaj otomatik birleştirildi:

O hocalara güvenmiyeceksin bu kadar basit.
ya sıkıntı işte bu cemaatçiler islam bahanesi ile kuran kurslarını ele geçiriyor biraz araştır abi lüfen.

war20anty

80+ Bronze
Yenilikçi, dolandırıcı hocalar da tam tersi her gün başka bir ayetin anlamını değiştiriyorlar. Ne yapalım biz?
Bazı ayetlerin anlamı eskidende sabittir bazıları yoruma açıktır. İslamın eğip bükme politikası değil, esneklik politikasıdır bu. Her kafa aynı değil çünkü. Arapça öyle bir dilki bunlara sebeb olabiliyor. Türkçe gelseydi Kur'an bu kadar anlaşılır olmazdı çünkü o kadar zengin bir dil değil çünkü.

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
öncelikle şeriat en iyi yönetimdir.(ancak şeriat düzenini sağlamak neredeyse imkansızdır.)
gidip bana şeriatçiler psmanlıyı yıktı cumhuriyete zarar verdi diyeceksenizde size şöyle diyeyim.
dinle manipüle edebildikleri için osmanlı zamanında birçok şeyh sırf işlerini kaybetmemek ve otoritelerinin sarsılmaması için yenilikleri reddetmiştir. halbuki islam ilerlemeyi emreder.
insanlar kuran ve hadisleri hakkıyla uygulasa anlasa insanlar çıkar ve parayı 2.plana atsa bu ülke şahlanır ama işte durum malum
yaniii doğru.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu

war20anty

80+ Bronze
ya sıkıntı işte bu cemaatçiler islam bahanesi ile kuran kurslarını ele geçiriyor biraz araştır abi lüfen.
Kur'an kursunda Kur'an öğretilmiyor mu dayıcım. Öyle bir şey olursa çocuğumu alırım heryerde yok ya bunlar.

Çok doğru be biraderim. Ama bu ülkede nasıl yapıcaksın onu ?

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Bazı ayetlerin anlamı eskidende sabittir bazıları yoruma açıktır. İslamın eğip bükme politikası değil, esneklik politikasıdır bu. Her kafa aynı değil çünkü. Arapça öyle bir dilki bunlara sebeb olabiliyor. Türkçe gelseydi Kur'an bu kadar anlaşılır olmazdı çünkü o kadar zengin bir dil değil çünkü.
İstediği kadar farklı yorumlarsın, nasıl 1400 küsür yıllık bir dinde hâlâ anlaşılmamış noktalar bulunabilir? Şu anda hâlâ ayetlere farklı anlam yükleyenleri anlayamıyorum bu yüzden. Dile kolay 1400 yıl çünkü.

I Auditore I

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar,
bende büyük ihtimalle cemaatçiler kıbrısa girmesinler diye alındı karar ama öyle yapmak yerine devlet kendi adamını atasa ve düzenli olarak kontrol etse sıkıntı olmaz.
Yani evet, devlet kendisi bir hoca atasa öyle yapsalardı dersi daha iyi olurdu.

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Kur'an kursunda Kur'an öğretilmiyor mu dayıcım. Öyle bir şey olursa çocuğumu alırım heryerde yok ya bunlar.

Çok doğru be biraderim. Ama bu ülkede nasıl yapıcaksın onu ?
İster İnan Abi ben Gittim Atatürk ve milli değerlere ve islamdaki bazı ayetleri kendi istedikleri gibi anlatıyorlar övüyorlar devamlı kendilerini ben gittim kendin öğrendim 2 defa bittirdim kuran kerimi arapça 1 defa ise türkçe bittirdin.

war20anty

80+ Bronze
İstediği kadar farklı yorumlarsın, nasıl 1400 küsür yıllık bir dinde hâlâ anlaşılmamış noktalar bulunabilir? Şu anda hâlâ ayetlere farklı anlam yükleyenleri anlayamıyorum bu yüzden. Dile kolay 1400 yıl çünkü.
Şuan yükleyenlere inanma diyorum işte. Arapça öyle bir dil dostum. Onlar bilim ile İslamı uyuşmaları için yapıyorlar ama hata yapıyorlar. Kur'an bir Tıp kitabı değil yada bir bilim kitabı değil çünkü.

Evrenin genişlemesi olayı mesela. Çoğu ateist bunu sonradan ayeti büktünüz diye ağlarlar. Ama bir çok alim var ki 10. ve 11. yy'da evrenn genişlemesi olarak baz almışlardır. Şuanki hükmüne bak gök olarak evren geçer. Demekki o kadar basit bir din değil.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Evrenin genişlemesi olayı mesela. Çoğu ateist bunu sonradan ayeti büktünüz diye ağlarlar. Ama bir çok alim var ki 10. ve 11. yy'da evrenn genişlemesi olarak baz almışlardır. Şuanki hükmüne bak gök olarak evren geçer. Demekki o kadar basit bir din değil.
Anladım.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,026
Üyeler
163,759
Son üye
muhammed29.
Top Bottom