- Konu Sahibi Konu Sahibi
Bak şöyle söyliyeyim okul sadece okumak için senelik 136.500TL alıyor hazırlık dahil. 5 senenin ücretini dolara çevirsen sadece okula 80K $ falan gidiyor. Üstüne yurtlar çok pahalı ve gereksiz ortamı da çok kötü ailem istemiyor. Hadi diyelim yakınlarda ev tuttuk en kötü 5000 lira kira + 700 lira civarı aidat stopaj vesaire saçma sapan paralar 35-40K $ da oraya gider. E okulda yemek yiceksin takılıcaksın cep harçlığın da var ama normal bir cep harçlığı değil. İnternette gördüğüm kadarıyla yemek için konuşayım en ucuz yemekhanede yemek bulabiliyorsun oda 15 lira civarı 1 öğünlük yemek. E birde erasmus yurt dışı falan düşünmen gerekiyor CV kabarıcak sonuçta. O ekstra ekstra para yani bitmiyor sonu yok ve her şey normalden 4-5 kat pahalı sadece "Koç" diye.dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında koç var tr de bi tek
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fiyatı aşırı pahalı sadece ikisinin fiyatlarını söyler misin burs falan
Öte yandan Amerika'da okuyucaksın İTÜ'ye verdiğin para senelik 10K TL o ciddi bir şey değil. Amerika'daki okul senelik 18K$ gibi bir şey alıyor yurt ücretinde senelik 17K$ gibi bir şey ve bu yurt parasının içinde barınma, yemek, sağlık sigortası, defter kitap oradaki her şeyi kullanım hakkı falan dahil. Cep harçlığında senelik ortalama 15K$ olsa toplam ortalama senelik 50K$ gitti diyelim. 1,5 sene kalıcaksın hadi yedin içtin 100K$ gitsin her türlü worth. 1,5 sene Amerika New Paltz'da okumuşum (otobüsle new york city'e 1 saat uzaklıkta bir kasaba) üstüne biriktirip telefonda alırsın istediğin yerlere harcarsın kültür öğrenirsin gezersin vesaire. Koç'tan daha ucuza mâl ediceksin ve çift diploman olucak falan filan.
Yani istediği kadar Koç'un force'u olsun ama İTÜ her türlü worth gibime geliyor benim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Anladım teşekkürler.abim yanımdaydı gösterdim yazınızı. Onunda bilgisi yok hazırlıkta şuan çünkü.
Son düzenleme: