Neler Yeni

Koç mu İTÜ mü? Hangisinden mezun olmak daha göze çarpar?

Respected

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf Demirci
:D dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında koç var tr de bi tek
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiyatı aşırı pahalı sadece ikisinin fiyatlarını söyler misin burs falan
Bak şöyle söyliyeyim okul sadece okumak için senelik 136.500TL alıyor hazırlık dahil. 5 senenin ücretini dolara çevirsen sadece okula 80K $ falan gidiyor. Üstüne yurtlar çok pahalı ve gereksiz ortamı da çok kötü ailem istemiyor. Hadi diyelim yakınlarda ev tuttuk en kötü 5000 lira kira + 700 lira civarı aidat stopaj vesaire saçma sapan paralar 35-40K $ da oraya gider. E okulda yemek yiceksin takılıcaksın cep harçlığın da var ama normal bir cep harçlığı değil. İnternette gördüğüm kadarıyla yemek için konuşayım en ucuz yemekhanede yemek bulabiliyorsun oda 15 lira civarı 1 öğünlük yemek. E birde erasmus yurt dışı falan düşünmen gerekiyor CV kabarıcak sonuçta. O ekstra ekstra para yani bitmiyor sonu yok ve her şey normalden 4-5 kat pahalı sadece "Koç" diye.

Öte yandan Amerika'da okuyucaksın İTÜ'ye verdiğin para senelik 10K TL o ciddi bir şey değil. Amerika'daki okul senelik 18K$ gibi bir şey alıyor yurt ücretinde senelik 17K$ gibi bir şey ve bu yurt parasının içinde barınma, yemek, sağlık sigortası, defter kitap oradaki her şeyi kullanım hakkı falan dahil. Cep harçlığında senelik ortalama 15K$ olsa toplam ortalama senelik 50K$ gitti diyelim. 1,5 sene kalıcaksın hadi yedin içtin 100K$ gitsin her türlü worth. 1,5 sene Amerika New Paltz'da okumuşum (otobüsle new york city'e 1 saat uzaklıkta bir kasaba) üstüne biriktirip telefonda alırsın istediğin yerlere harcarsın kültür öğrenirsin gezersin vesaire. Koç'tan daha ucuza mâl ediceksin ve çift diploman olucak falan filan.

Yani istediği kadar Koç'un force'u olsun ama İTÜ her türlü worth gibime geliyor benim.

abim yanımdaydı gösterdim yazınızı. Onunda bilgisi yok hazırlıkta şuan çünkü.
Anladım teşekkürler.

Son düzenleme:

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bak şöyle söyliyeyim okul sadece okumak için senelik 136.500TL alıyor hazırlık dahil. 5 senenin ücretini dolara çevirsen sadece okula 80K $ falan gidiyor. Üstüne yurtlar çok pahalı ve gereksiz ortamı da çok kötü ailem istemiyor. Hadi diyelim yakınlarda ev tuttuk en kötü 5000 lira kira + 700 lira civarı aidat stopaj vesaire saçma sapan paralar 35-40K $ da oraya gider. E okulda yemek yiceksin takılıcaksın cep harçlığın da var ama normal bir cep harçlığı değil. İnternette gördüğüm kadarıyla yemek için konuşayım en ucuz yemekhanede yemek bulabiliyorsun oda 15 lira civarı 1 öğünlük yemek. E birde erasmus yurt dışı falan düşünmen gerekiyor CV kabarıcak sonuçta. O ekstra ekstra para yani bitmiyor sonu yok ve her şey normalden 4-5 kat pahalı sadece "Koç" diye.

Öte yandan Amerika'da okuyucaksın İTÜ'ye verdiğin para senelik 10K TL o ciddi bir şey değil. Amerika'daki okul senelik 18K$ gibi bir şey alıyor yurt ücretinde senelik 17K$ gibi bir şey ve bu yurt parasının içinde barınma, yemek, sağlık sigortası, defter kitap oradaki her şeyi kullanım hakkı falan dahil. Cep harçlığında senelik ortalama 15K$ olsa toplam ortalama senelik 50K$ gitti diyelim. 1,5 sene kalıcaksın hadi yedin içtin 100K$ gitsin her türlü worth. 1,5 sene Amerika New Paltz'da okumuşum (otobüsle new york city'e 1 saat uzaklıkta bir kasaba) üstüne biriktirip telefonda alırsın istediğin yerlere harcarsın kültür öğrenirsin gezersin vesaire. Koç'tan daha ucuza mâl ediceksin ve çift diploman olucak falan filan.

Yani istediği kadar Koç'un force'u olsun ama İTÜ her türlü worth gibime geliyor benim.

Anladım teşekkürler.
itü daha iyi o zaman ben iyi bi bursun var sandım direk 130k tl çok pahalı. Amerika da zaten okuduğun üni den çok kazandığın maaş a bakıyorlar orda yaşardım ben olsam üniversite den sonra

Respected

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf Demirci
itü daha iyi o zaman ben iyi bi bursun var sandım direk 130k TL çok pahalı. Amerika da zaten okuduğun üni den çok kazandığın maaş a bakıyorlar orda yaşardım ben olsam üniversite den sonra
:) aynen öyle bir muhabbeti de var yasal olarak mezun olduktan sonra okul sana sponsor oluyor 2-3 ay iş bulman için süre veriyorlar. Sonra 1 sene çalışma iznin var eğer çalıştığın yer ile her şey güzel gider iyi anlaşırsın vesaire onlar bu sefer sana sponsor oluyor çalışma süreni uzattıkça uzatıyosun ama şuanlık ailemle o konuda anlaşamadım oku gel diyorlar ama önümüzde yaklaşık 3 sene var ne olur ne biter fikirler değişir belli olmaz. :)

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Arkadaşlar işletme okuyacağım. Koç'ta veya İTÜ'nün SUNY Çift Diploma programında okuma durumum var. Sizce hangisi daha prestijli veya mantıklı olur. Ortalama harcamalar Koç'ta bir tık daha fazla. Hangisinden mezun olmam daha öne çıkartır ileriki iş hayatında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

NOT: İTÜ'de okursam 3. sınıfın bahar+yaz dönemi ve 4. sınıfın tamamı amerika new paltz'da okuyacağım program o yönde ve çift diplomam + yabancı dil vs.
Cap, Uluslararası Diploma Gecerliligine önem ver diyecektim not kısmını gördüm bunlar prestijdir İkiside iyi üniversite tabii ama Not kısmı itüyü öne cıkarır ikisinde güclü bir cv yaptırabilcek üniversiteler

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam itü özel değil nasıl paralı okumayı düşünüyorsunuz? Yanlış mı anladım ben?
Ayrıca ben özel okumazdım, giden paranın haddi hesabı yok.
İtü gerçekten köklü bir üniversite.

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam itü özel değil nasıl paralı okumayı düşünüyorsunuz? Yanlış mı anladım ben?
Ayrıca ben özel okumazdım, giden paranın haddi hesabı yok.
İtü gerçekten köklü bir üniversite.
Yurt dışında okuyacak amerika da galiba

itü de aradaki aracı gibi düşün anlaşmalı

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Yurt dışında okuyacak amerika da galiba

itü de aradaki aracı gibi düşün anlaşmalı
Öyleyse anladım. Koç endüstri'den biriyle bla bla car'da tanışmıştım, daha 3. sınıfta tam zamanlı işe girebilmişti ve öğrenci olmasına rağmen 10bin civarı maaş alıyordu. Arabasını da kendisi almıştı vs... ama yine de ben özel ünide okumazdım.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Öyleyse anladım. Koç endüstri'den biriyle bla bla car'da tanışmıştım, daha 3. sınıfta tam zamanlı işe girebilmişti ve öğrenci olmasına rağmen 10bin civarı maaş alıyordu. Arabasını da kendisi almıştı vs... ama yine de ben özel ünide okumazdım.
Dogan Hocam birsey sorcam mezunlugumdan sizin üni. çap puanı nekadardı bide çap dısında başka türlü 2. bölüm okunabiliyor mu?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

ync_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
955
İsim
Oğuzhan

Anladım teşekkürler.
anlattıklrın çok daha mantıklı İTÜ kesinlikle çok daha mantıklı.

Qing

80+
Türkiye'de daha çok gücü olsun diye güzel bir eğitim mi alıyorsunuz? Güzel notlarla bitirebilirseniz yurt dışına gidin bence. Koç'un adı var, kendi bünyelerinde çalışabilirsin. Diğer yandan daha iyi bir kariyer. Zor bir seçim.

Respected

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf Demirci
Türkiye'de daha çok gücü olsun diye güzel bir eğitim mi alıyorsunuz? Güzel notlarla bitirebilirseniz yurt dışına gidin bence. Koç'un adı var, kendi bünyelerinde çalışabilirsin. Diğer yandan daha iyi bir kariyer. Zor bir seçim.
Dostum işte olay şu ki mezun olana kadar 5 sene boyunca ardı arkası kesilmeyen bir para ödüyosun ve mezun olunca yine kendi imkanlarına yurt dışına gidiceksin. İTÜ'de bu programa katılınca new yorkun yakınlarında bir yerde 1,5 sene eğitim görüceksin ve türkiyede okuduğun okulda itü yani ne olursa olsun itü itüdür. ve bu okuma hayatının tamamı koçtan daha uyguna gelicek 3/4 oranında ve çift diploman olucak vs vs. Ve birkaç mezun insanların videolarına ve tecrübelerine şahit oldum. Hani koçtan mezun olunca direkt koç holdingde bi yerlerde çalışırsın muhabbeti çok olmuyormuş. Hatta baya zormuş ve ona güvenerekte 5 yıl boyunca okunmaz ne olur ne biter Allah bilir. Birine veya bir şeye güvenerek güç alarak okumayı çok doğru bulmuyorum açıkçası nasıl olsa en kötü koçta çalışırım muhabbettinde.

• Beğen
Reaksiyonlar: Qing
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,439
Üyeler
164,670
Son üye
Serkan.T
Top Bottom