Kombi ve termostat hakkında

Reaksiyon skoru
0
Kombi ile termostat bağlantısını açıklar mısınız? Verdiğim değerler ile ortalama ne kadar fatura gelir?

Kombi 60 dereceye ayarlı , termostatta ise 22 dereceye ayarlı. (Sıcaklıklar sabit değiştirmiyorum)

ısı yalıtıma bağlı eviniz ısındığında kolay kolay soğumuyorsa ayarlar iyi petekler çalışır ev 22 derece olduğunda kombi durar. daha sonra var olan sıcaklıkla 23,24 e çıkabilir. Ev soğuduğunda 22 derece altına düştüğünde tekrar çalışmaya başlar termostat böyledir.

petek sıcaklığı 60 derece olursa fazla gelebilir fatura genelde 45-50 arası olmalı bence.

hocam sen sayacı not al sabahta son değerleri yaz ona göre yorum yapalım tahmin edemeyiz böyle. ama şöyle söyleyeyim çok sık çalışmıyorsa kombi emin ol az gelir. ama yalıtım yoksa, petekler çalıştığı halde hemen soğuyorsa ısındığını hissetmiyorsanız fazla gelir

ısı yalıtıma bağlı eviniz ısındığında kolay kolay soğumuyorsa ayarlar iyi petekler çalışır ev 22 derece olduğunda kombi durar. daha sonra var olan sıcaklıkla 23,24 e çıkabilir. Ev soğuduğunda 22 derece altına düştüğünde tekrar çalışmaya başlar termostat böyledir.

petek sıcaklığı 60 derece olursa fazla gelebilir fatura genelde 45-50 arası olmalı bence.

hocam sen sayacı not al sabahta son değerleri yaz ona göre yorum yapalım tahmin edemeyiz böyle. ama şöyle söyleyeyim çok sık çalışmıyorsa kombi emin ol az gelir. ama yalıtım yoksa, petekler çalıştığı halde hemen soğuyorsa ısındığını hissetmiyorsanız fazla gelir
21.02.21 23:50'de sayaç : 02109671
22.02.21 23:50'de sayaç : 02119897. Gün boyu kombi 60 , termostat 21 dereceye ayarlıydı.

1 günlük tüketimi normal mi yoksa fazla mı? Cevabın için teşekkür ederim. @BIGSHOT

21.02.21 23:50'de sayaç : 02109671
22.02.21 23:50'de sayaç : 02119897. Gün boyu kombi 60 , termostat 21 dereceye ayarlıydı.

1 günlük tüketimi normal mi yoksa fazla mı? Cevabın için teşekkür ederim. @BIGSHOT
10m3 harcamış günlük böyle giderse ayda 300m3 yapar m3 fiyatıda şehirden şehire değişiyor bulunduğunuz ilin fiyatına bakarak bişeyler çıkarabilirsiniz.

aylık 250-350 bandında fatura yatırmak istiyorsanız tahminimce günlük 3-4m3 yakması lazım. ama sizin ev yine iyi bizim eve göre ısı yalıtım yok mesela bizde donuyoruz sobayla takviye kullanıyoruz petekler geceleri açık oluyor sadece.

daha da düşürmek istiyosanız kombiyi deneyebilirsiniz günlük 50 derecede belki düşüş olur. tavan yalıtımı yapabilirsiniz

Geri