Neler Yeni

Yardım Komşunun altyapısını çekmek

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
emirhan
Arkadaşlar, selamlar. Yaklaşık 3-4 aydır binaya internet bağlatamıyorum; altyapı yok deniyor. Daha önce kullanıyorduk ve binamızda kutu vardı. Türk Telekom kullanıyorduk ama pahalı geldiği için iptal ettirmiştik. 2016-2019 yılları arasında kullandığımız dönemlerdi.

Ondan sonra binamızın çatısına bir cihaz kondu. Sanırım router'lı sistem deniyor, fakat ondan da verim alamadık. Açıkçası oldukça kötüydü.

Geçen gün Türk Telekom ile görüştük. Oradaki kadın birisini aradı ve "Komşudan çekemez miyiz?" gibi bir şeyler söyledi. (Bu arada, komşuyla aramızda 8 metre mesafe var. Eski kutumuzun olduğu bölüme kadar olan mesafe de aynı şekilde.) Kadın, telefondaki kişiye şöyle bir soru yöneltti: "Yandaki kutudan altyapıyı çeksek, yan binanın internet hızı düşer mi?" Ancak biz bu sorunun cevabını duyamadık.

Bundan önce bir elektrikçi ile konuşmuştuk. O da "Kronede boş yer varsa ve izin alabilirseniz, komşudan altyapıyı çekerim. Ama yer yoksa Türk Telekom'dan yeni bir hat talep etmeniz gerekir." demişti.

RamazanD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Ramazan Demirci
Her yeni abonelikten ufakta olsa hız düşüşü yaşanır, büyük ihtimalle adresinizde boş port bulunmuyor bunun için Türk Telekom müdürlüğünden dilekçe vermek gerekiyordu en son.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
emirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her yeni abonelikten ufakta olsa hız düşüşü yaşanır, büyük ihtimalle adresinizde boş port bulunmuyor bunun için Türk Telekom müdürlüğünden dilekçe vermek gerekiyordu en son.
binamda altyapı yok kanka direk zaten port sorunuda türk telekom aboneliği aldığın gibi açıyorlar hemen ben sadece oradan çeksem hız düşermi 44mbe kadar vdsl var türk telekomdada zaten 16 24 35 diye gidiyordu bize 35 verceklerdi zaten

LostNoc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Caner Karadağ
dostum türk telekoma başvur port açılır açılmaz sana dönerler

RamazanD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Ramazan Demirci
binamda altyapı yok kanka direk zaten port sorunuda türk telekom aboneliği aldığın gibi açıyorlar hemen ben sadece oradan çeksem hız düşermi 44mbe kadar vdsl var türk telekomdada zaten 16 24 35 diye gidiyordu bize 35 verceklerdi zaten
Yani komşudan çekerlerse 35 alırsın büyük ihtimalle ama daha üstü zor

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
emirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum türk telekoma başvur port açılır açılmaz sana dönerler
kanka port açtılar zaten adamlar kurmaya gelince bu binada altyapı yok bunu kuramayız dediler ve gittiler bu durum 3 4 kere yaşandı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani komşudan çekerlerse 35 alırsın büyük ihtimalle ama daha üstü zor
onu bile alsam yeter kanka şuan komşunun interneti ile 144p donarak video izliyorum

LostNoc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Caner Karadağ
kanka port açtılar zaten adamlar kurmaya gelince bu binada altyapı yok bunu kuramayız dediler ve gittiler bu durum 3 4 kere yaşandı
Mesaj otomatik birleştirildi:

onu bile alsam yeter kanka şuan komşunun interneti ile 144p donarak video izliyorum
altyapıyı zamanında kullanmışsınız noldu o altyapıya ?

Fransali

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,185
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
Koskoca turcell ve Türktelekom yıllardır altyapı yok diyor bize ,komşular da fiber ve vdsl var .En son turktelekom yoldaki direkten camın içine kablo çekerek uyduruk bir çözüm buldu . Çok şükür şimdi bölgesel bir firma gigabite fiber getirdide kurtulcaz gibi.

Vdsl yeter derseniz direkten çekebiliyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
emirhan
Koskoca turcell ve Türktelekom yıllardır altyapı yok diyor bize ,komşular fiber ve vdsl var .En son turktelekom yoldaki direkten camın içinden geçirirek uyduruk bir çözüm buldu . Çok şükür şimdi bölgesel bir firma gigabyte fiber getirdide kurtulcaz gibi.

Vdsl yeter derseniz direkten çekebiliyorlar
umarım çekerler ama zannetmiyorum direk binadaki eski kutunun yerinde daha uzakta bi dk eski fotoları atıcam daha rahat anlaşılır

Ekler

• resim_2024-11-18_011636731.png
    resim_2024-11-18_011636731.png
    366.8 KB · Hit: 26

Fransali

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,185
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
umarım çekerler ama zannetmiyorum direk binadaki eski kutunun yerinde daha uzakta bi dk eski fotoları atıcam daha rahat anlaşılır
Çok daha uzaktan çekildiği oluyor ,yerel şubelere sorsanız daha iyi verim alabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
emirhan
Çok daha uzaktan çekildiği oluyor ,yerel şubelere sorsanız daha iyi verim alabilirsiniz
kanka bu sabah şöyle bir mesaj geldide bana altyapı gelmeyecekmi oluyor bu tam anlayamadım.

Ekler

• resim_2024-11-18_161726056.png
    resim_2024-11-18_161726056.png
    24.1 KB · Hit: 16
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,218
Üyeler
160,991
Son üye