KONSOL VE PC ARASINDA KARARSIZ KALDIM.

Reaksiyon skoru
74
Arkadaşlar öncelikler deneme amaçlı bir kasa topladım Ryzen 7 7800x3D ve 4070 süper sistem ortalama 65k felan yapıyor sadece kasa, ya da Playstation 5 alasım var.
2 seçenek arasında kararsız kaldığım noktalar şunlar
-PS 5 yıllar önce çıkmasına rağmen şuan yeni çıkan oyunları bile gayet akıcı oynanıyor mesela valorant 360hz oynadım zamanın da PC de ancak ps5 oynadığım 120fps valorant daha akıcıydı.

-bilgisayar düşünme nedenim de ps5’deki çoğu oyun bilgisayara geliyor zaten Türkçe yama yükleme seçeneğim var ancak şuan aldığım 4070 süper 5 yıl sonra çıkacak oyunlar biliyorum ki aynı performansta oynatmayacak

Ne yapmalıyım sizce

Arkadaşlar öncelikler deneme amaçlı bir kasa topladım Ryzen 7 7800x3D ve 4070 süper sistem ortalama 65k felan yapıyor sadece kasa, ya da Playstation 5 alasım var.
-PS 5 yıllar önce çıkmasına rağmen şuan yeni çıkan oyunları bile gayet akıcı oynanıyor mesela valorant 360hz oynadım zamanın da PC de ancak ps5 oynadığım 120fps valorant daha akıcıydı.

-bilgisayar düşünme nedenim de ps5’deki çoğu oyun bilgisayara geliyor zaten Türkçe yama yükleme seçeneğim var ancak şuan aldığım 4070 süper 5 yıl sonra çıkacak oyunlar biliyorum ki aynı performansta oynatmayacak

Ne yapmalıyım sizce
Hocam bende sizin gibi düşünüyordum gittim pc topladım hiç bu maceraya girmeyin hikayeli oyunları oynarsınız güzeldir ama belli süreden sonra bittiğinde bitiyor ayrıca hadi dediniz ben üyelik alayım aldınız çoklu oyuncuya girmek isteyeceksiniz girdiniz ondan sonra hep aynı şeyler sıkmaya başlayacak çünkü içeriği hemen tüketirsiniz belli bir saatten sonra sıkmaya başlayacak o yüzden pc toplamanız en iyi olacaktır ama pc topladıktan sonra almak isterseniz o zaman alabilirsiniz diyeceğim lakin artık oyunları bilgisayar üzerine çıktığından düşündürebilir.

Ne yapmalıyım sizce
ps5+ pc yap 7800x3d 4070 değilde 7600 4070 yap yada 7500f 4060Ti falan yap iki tarafıda kullan

ps5+ pc yap 7800x3d 4070 değilde 7600 4070 yap yada 7500f 4060Ti falan yap iki tarafıda kullan
Yani bu dediğinde olabilir aslında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bende sizin gibi düşünüyordum gittim pc topladım hiç bu maceraya girmeyin hikayeli oyunları oynarsınız güzeldir ama belli süreden sonra bittiğinde bitiyor ayrıca hadi dediniz ben üyelik alayım aldınız çoklu oyuncuya girmek isteyeceksiniz girdiniz ondan sonra hep aynı şeyler sıkmaya başlayacak çünkü içeriği hemen tüketirsiniz belli bir saatten sonra sıkmaya başlayacak o yüzden pc toplamanız en iyi olacaktır ama pc topladıktan sonra almak isterseniz o zaman alabilirsiniz diyeceğim lakin artık oyunları bilgisayar üzerine çıktığından düşündürebilir.
Bilgisayar ağır basıyor da biraz arada kaldım işte

Eğer PlayStation Exclusive oyunları ve GTA VI'yı yaklaşık bir buçuk - iki yıl farkla oynamak istemiyorsan, ilk günden indirimsiz fiyata her oyunu oynayacağım diyorsan Playstation + 4070 sistem alabilirsin. Bence ikisini birden almak savurganlık olur, ssd ve rami iyi ekran kartı ise böyle 3060-4060 hatta 3050ti olan bir sistem bile alsan yeter eğer Playstation alacaksan (ama 4070 alırsan da anlarım tabii ki) . Sonuçta oyununu PS üzerinden oynarsın. Ama eğer çok ekstra istemiyorsan bunu tartışmak bile anlamsız kalıyor çünkü PC tarafında ileride gerekirse render alırsın, video hazırlarsın, bilgisayar işlevlerini kullanırsın, konsoldan daha iyi indirimler sayesinde daha ucuza oyun oynarsın, indie oynarsın, mod yüklersin, yama yüklersin, multiplayer için para ödemezsin, istersen gamepass alırsın krallar gibi takılırsın. Oyun için düşünüyorsan 4070super sistemler ile 4070 sistemler arasındaki fiyat farkının (goat v4 vb. sistemler gibi istisna sistemleri geçersek) değmediğini düşünüyorum.

Geri