Neler Yeni

Korece R/L nasıl okunur?

SnareEcho

80+ Silver
Arkadaşlar Korecede R/L diye bir harf var. Şimdi bu R/L kelimenin başında ise R diye okunur. Hecenin aynı altına geldiği zaman da L diye okunur. Ama ben L harfinin nasıl olacağını anlamadım. Yani o hecenin altına geldiği zaman L diye okunur lafını anlayamadım. Bana bu altını çizdiğim şeyi anlatabilecek biri var mı?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,285
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil
Japoncam var olmaz mı :)

a609d7da-97e7-4389-a982-ce3496554d74-1658714450122.png

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,536
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Bahsettigin harf bu degil mi?

Unsuzden once gelirse veya kelimenin sonundaysa L, iki seslinin arasindaysa R diye okunuyor yaziyor google'da. Baktigin kaynak turkce ise oraya bakmamani oneririm.

Livaković

80+ Silver
KOREARŞİVİ FORUMA HOŞGELDİNİZ
Bu mesajımı raporlayan hangi işsiz :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşımız bir konuda ihtiyaç duyup bilen varsa diye soru sormuş, forum kurallarına aksi bir şey göremiyorum. Dalgaya vuran arkadaşı raporladım, moderatörler gerekeni yaparlar diye düşünüyorum.
Helal lan sana afferim hayattaki tek başarında budur kesin :D

Komik değil aksine alay konususun dostum 👍
Benmi senmi :D konu açtığın ilk mesajda benle beraber 8 kişi sana kahkaha atıyor :D

Livaković

80+ Silver
Arkadaşımız bir konuda ihtiyaç duyup bilen varsa diye soru sormuş, forum kurallarına aksi bir şey göremiyorum. Dalgaya vuran arkadaşı raporladım, moderatörler gerekeni yaparlar diye düşünüyorum.
bu mesajına yanıt verdiğim mesajıda raporla hayatında hiçbier işi olmayan vasıfsızın birisisn git raporla :D Yazıklan haline ağlanacak haline gülüyorsun

SnareEcho

80+ Silver
Bahsettigin harf bu degil mi?

Unsuzden once gelirse veya kelimenin sonundaysa L, iki seslinin arasindaysa R diye okunuyor yaziyor google'da. Baktigin kaynak turkce ise oraya bakmamani oneririm.
Evet bu harf hocam. Bu arada cevabı verdiğiniz için teşekkürler. Evet Türkçe kaynak doğru olmayabilir fakat hocam Tonguç bu bilgiyi söyledi. Şimdi şaşırdım tonguçun yanlış söylemesine.

bu mesajına yanıt verdiğim mesajıda raporla hayatında hiçbier işi olmayan vasıfsızın birisisn git raporla :D Yazıklan haline ağlanacak haline gülüyorsun
Adam en doğru işi yapmış uzatma.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,536
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Evet bu harf hocam. Bu arada cevabı verdiğiniz için teşekkürler. Evet Türkçe kaynak doğru olmayabilir fakat hocam Tonguç bu bilgiyi söyledi. Şimdi şaşırdım tonguçun yanlış söylemesine.
Koreceden Turkceye Mutercim cok olmadigi icin ogrenmede bolca yanlislik yasayabilirsiniz. Koreceyi ingilizce ogrenmenizi tavsiye ederim. Almanca ve Fransizca disinda cogu dili ingilizce ogrenmek daha iyi oluyor ayrica kaynakta daha fazla.

Su megathreade bakabilirsin bi ingilizcen varsa. Cok daha isine yarar. En kotu ingilizceyide ogrenirsin .d

• Beğen
Reaksiyonlar: Prmy

SnareEcho

80+ Silver
Benmi senmi :D konu açtığın ilk mesajda benle beraber 8 kişi sana kahkaha atıyor :D
Ama İngilizce ile ilgili bir soru sorsam hepiniz beğendim ifadesi atarsınız. Kore deyince direkt aklınıza fesatlık geliyor. Zaten bu tayfanın çoğunluğu bts blackpink vs. gruplara t*p diyen şahıslar. Yani fesat ve cahil tayfa olarak da adlandırabiliriz.

SnareEcho

80+ Silver
Koreceden Turkceye Mutercim cok olmadigi icin ogrenmede bolca yanlislik yasayabilirsiniz. Koreceyi ingilizce ogrenmenizi tavsiye ederim. Almanca ve Fransizca disinda cogu dili ingilizce ogrenmek daha iyi oluyor ayrica kaynakta daha fazla.

Su megathreade bakabilirsin bi ingilizcen varsa. Cok daha isine yarar. En kotu ingilizceyide ogrenirsin .d
İngilizcem iyidir hocam. Daha az önce 5 dakika babamla boyunca full ingilizce sohbet ettik.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,536
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
İngilizcem iyidir hocam. Daha az önce 5 dakika babamla boyunca full ingilizce sohbet ettik.
Formal ingilizce gerekir daha cok dili tam ogrenmek icin. Ozellikle grammer konularinda. Kendini hem o konularda gelistirmis olursun bence ingilizce devam et.

Tongucun dil derslerini bilemem ama, Test kitaplarini TYT calismak icin cozmus birisi olarak hic begenmemistim. Dil olarakta cok iyi olacagini sanmam.

Top Bottom