Heath Ledger
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,657
- İsim
- Heath Ledger
Arkadaşlar ülke ve dünya çapında ekonomik sorunlar var. Enflasyon rakamları son yılların rekorlarını kırıyor. Bunca zorlu bir dönemde kiminle konuşsam herkes ânı yaşamak için harcama yapıyor. Yarın bu fiyata hiç bir şey bulunamayacak diye diye insanlar eskisinden fazlasını tüketmeye başladı diye görüyorum. Bundan dolayı da talep arttığı için de fiyatlar da ona göre artıyor. Bu dediğim temel ihtiyaçlar dışında tabii ki. Yeme içme barınma fatura vb. ihtiyaçlarının artanını ₺ olarak tutup biriktirmek zaten saçma. ₺ olarak tutmak yerine herkes harcamayı seçiyor. Ancak ben her krizin bir fırsat olduğu görüşündeyim. 2008 krizinde bir çok firma batarken bazı sayılı firmalar o kriz sayesinde şahlandı. Sadece firmalar değil o dönemde doğru yere yatırım yapan herkes kazandı. Ancak asıl mesele o kriz anlarında bile objektif şekilde doğru kararları verip doğru şeyleri görebilmekte.
Benim görüşüm şudur ki; kriz dönemlerinde neredeyse herkes psikolojik olarak da kötü durumda oluyor. Bu kötü durumu hafifletmek için tüketime yöneliniyor. Ancak o psikolojik kesinlikle tamamen düzelmiyor. Böyle yapmaktansa geleceğe umutla bakıp bu kriz zamanlarını fırsata çevirerek yatırım yapmak hem o kriz anındaki psikolojiyi, tüketime göre daha iyi sönümlüyor. Hem de doğru hamleler yapılırsa kriz sonrası bambaşka bir hayat fırsatı sunuyor.
Benim görüşüm şudur ki; kriz dönemlerinde neredeyse herkes psikolojik olarak da kötü durumda oluyor. Bu kötü durumu hafifletmek için tüketime yöneliniyor. Ancak o psikolojik kesinlikle tamamen düzelmiyor. Böyle yapmaktansa geleceğe umutla bakıp bu kriz zamanlarını fırsata çevirerek yatırım yapmak hem o kriz anındaki psikolojiyi, tüketime göre daha iyi sönümlüyor. Hem de doğru hamleler yapılırsa kriz sonrası bambaşka bir hayat fırsatı sunuyor.