İrade değil yetiştirilme tarzı.Böyle bir hayatta , ülkede küfür etmemek ayrı bir irade istiyor. Bana da versene o iradeden
Yani yetiştirilirken çok küfrün kötü bir şey olduğu öğretildi. Bir de küfrü hoşlanmadığım küçükken gördüğüm kekolarla eşleştirdiğim için daha da uzak kaldım.Yetiştirilme derken? Yani küçüklükten gelen bişey mi?
Bide gel beni gör. Allahtan etrafımdakiler anlayışlı yoksa...Uygun olmayan bir durumda ağızdan kaçmaması için bence çok alışılmamalı.
Bu tarz birşeyi bende görmüştüm. Demek ki bilimle de açıklanabiliyor.Bunun deneyi vardı, küfretmek hissedilen acıyı küçük bir oranda azaltıyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Swearing Can Actually Be Good for Your Health
Using swear words can have a wide range of positive effects on your well-being, including pain relief and helping you cope with emotionally challenging situations.www.healthline.com
O normaldir aga. küfür etmeyen mi var onlara ?valla oyunlarda anlık kufur ediyorum. ama bu son olaylarda ana,baba,bacı,gardaş sulale olmus dede babanne anneanne buyukbab buyukanne kataraksovuyorum.cok agrıma gıdıyo bu gocmen konusu.
daha dün böyle bişey düşündüm ama onda küfür düşünce özgürlüğümüdür diye ama değil bence her neyse bana göre küfürün tanımı insanların sinirli veyahut kaldıramıyacağı bi duyguya sahip olduğu anda onu rahatlatan bi davranış bence aynı bağırmak vurmak gibiKötü bir şey olunca ayıptır söylemesi direk küfrü basıyorum. (yerine göre sesli yada sessiz). Bir yerim acıdı mı , basarım küfrü. Sınavdan düşük mü aldım , basarım küfrü. Hoşuma gitmeyen bir şey mi oldu , basarım küfrü.
Ve garip bir şekilde bir nebze de olsun rahatlıyorum. Etrafımdakilerde bunu bildiği için pek rahatsız olmuyorlar ve beni serbest bırakıyorlar küfür konusunda.
Acaba sadece bende mi böyle ? Sizde işe yarıyor mu ?
Garip bir konu ama merak ettim.
TEŞEKKÜRLER
günlük yaşantıda küfür etmem. anca birileri tepemi attırırsa ya da çok sinirlenirsem olur, bilgisayarda bir sorun yaşadığım zaman hem üzüntüyle hem sinirle pc ye ana bacı girdiğim oluyor.Kötü bir şey olunca ayıptır söylemesi direk küfrü basıyorum. (yerine göre sesli yada sessiz). Bir yerim acıdı mı , basarım küfrü. Sınavdan düşük mü aldım , basarım küfrü. Hoşuma gitmeyen bir şey mi oldu , basarım küfrü.
Ve garip bir şekilde bir nebze de olsun rahatlıyorum. Etrafımdakilerde bunu bildiği için pek rahatsız olmuyorlar ve beni serbest bırakıyorlar küfür konusunda.
Acaba sadece bende mi böyle ? Sizde işe yarıyor mu ?
Garip bir konu ama merak ettim.
TEŞEKKÜRLER