Neler Yeni

Kule Tipi Soğutucu Doğru Uygulama

DunedaInS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fikret Özden
Merhaba dostlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.. Şimdiden okuyan ve yardımcı olanlara teşekkür ederim..

Sistemim:
İşlemci; AMD Ryzen 5 5600x 3.7
Ekran Kartı; Nvidia Geforce GTX 1660 Ti
Ana Kart; Asus Prime A520M-A II
Ram; 16 Gb 2400 Mhz
Bellek ; 512 SSD

Bu sistemimde stok işlemci fanım vardı ve kule tipi bir hava soğutucu arayışına girdikten sonra Assassin King 120 SE İşlemci Soğutucu aldım. İçinden çıkan termal macunu kullanarak monte ettim. İşlemcim kule tipi soğutucunda önce stok fan ile boşta 58-60 derecelerde olurdu şimdiyse boşta 38-42 (anlık olarak 50-52olabililiyor) arasında bir ısı değerine sahip. Oyunda test etme fırsatım olmadı şimdilik maalesef. Merak ettiğim konu şu; ilk defa böyle bir montaj yaptım çokta hakim olmadığım konular, sizce işlem başarılı mı yoksa daha doğru bir şey yaparak ısıyı biraz daha düşürmem mümkün mü?

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Ege
Merhaba dostlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.. Şimdiden okuyan ve yardımcı olanlara teşekkür ederim..

Sistemim:
İşlemci; AMD Ryzen 5 5600x 3.7
Ekran Kartı; Nvidia Geforce GTX 1660 Ti
Ana Kart; Asus Prime A520M-A II
Ram; 16 Gb 2400 Mhz
Bellek ; 512 SSD

Bu sistemimde stok işlemci fanım vardı ve kule tipi bir hava soğutucu arayışına girdikten sonra Assassin King 120 SE İşlemci Soğutucu aldım. İçinden çıkan termal macunu kullanarak monte ettim. İşlemcim kule tipi soğutucunda önce stok fan ile boşta 58-60 derecelerde olurdu şimdiyse boşta 38-42 (anlık olarak 50-52olabililiyor) arasında bir ısı değerine sahip. Oyunda test etme fırsatım olmadı şimdilik maalesef. Merak ettiğim konu şu; ilk defa böyle bir montaj yaptım çokta hakim olmadığım konular, sizce işlem başarılı mı yoksa daha doğru bir şey yaparak ısıyı biraz daha düşürmem mümkün mü?
Tebrikler doğru yapmışsın güle güle kullan

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Göksel
Soğutucunun içinden çıkan macun çok kötü nasıl becerdiniz sürmeyi

DunedaInS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fikret Özden
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tebrikler doğru yapmışsın güle güle kullan
Teşekkürler, herhalde daha fazla düşürmem mümkün değil ısıyı? :D Ek olarak kasa modelimin önü maalesef cam, sağ sol alt üst kısımlarda hava menfezleri var ama yeterli değildir tahminimce...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutucunun içinden çıkan macun çok kötü nasıl becerdiniz sürmeyi
Kötü ve nasıl becerdiniz derken? Hiç termal macun yoktu zaten :D Gayet dengelide sürdüm gibi.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Göksel
Çok katı oluyor gönderdikleri macun

DunedaInS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fikret Özden
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok katı oluyor gönderdikleri macun
İşlemciye sıktıktan sonra soğutucu boruları istediğim gibi yerleştiremedim bi kaldırıp baktım gayet iyi yayılmıştı bile bence iyiydi katılığı..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,691
Üyeler
166,061
Son üye
KurdoJotaro
Top Bottom