Neler Yeni

Çözüldü✓ Kule Tipi Sogutucularda Çift Blok Önemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Cemil Can Aksu
Bütçe
1000
Merhaba arkadaşlar R5 3600 işlemcim için bir kule tipi soğutma almayı düşünüyorum. Bir kaç öneriye göre ID-Cooling SE-224-XT almayı düşündüm ancak bir kaç arkadaşta Hydrogon D120 ve Fuma 2 önerdi onlardaki bu çift blok gözüme çarptı. Bu çift blok olayı soğutmaya gerçekten çok fark ediyor mu yoksa 224 XT'den bir farkları yok mu ona göre hangisini tercih etmeliyim?

Eğer çift blok olayının önemi yoksa 224XT'yi tercih ediceğim ancak onda da 224 vs 234 olarak ne dersiniz aradaki fiyat farkını vermeye değer mi?

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Merhaba arkadaşlar R5 3600 işlemcim için bir kule tipi soğutma almayı düşünüyorum. Bir kaç öneriye göre ID-Cooling SE-224-XT almayı düşündüm ancak bir kaç arkadaşta Hydrogon D120 ve Fuma 2 önerdi onlardaki bu çift blok gözüme çarptı. Bu çift blok olayı soğutmaya gerçekten çok fark ediyor mu yoksa 224 XT'den bir farkları yok mu ona göre hangisini tercih etmeliyim?

Eğer çift blok olayının önemi yoksa 224XT'yi tercih ediceğim ancak onda da 224 vs 234 olarak ne dersiniz aradaki fiyat farkını vermeye değer mi?

224 XT giriş seviyesi bir kule tipi soğutucu, ancak Fuma 2 çift fanlı sıvı soğutuculara kafa tutan üst seviye bir kule tipi soğutucu diyebiliriz. İşlemciye ciddi oranda overclok yapıcaksanız alınabilir. Ancak standart turbo ayarlarda kullanacaksanız T6 bile fazlasıyla yeterli olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Cemil Can Aksu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
224 XT giriş seviyesi bir kule tipi soğutucu, ancak Fuma 2 çift fanlı sıvı soğutuculara kafa tutan üst seviye bir kule tipi soğutucu diyebiliriz. İşlemciye ciddi oranda overclok yapıcaksanız alınabilir. Ancak standart turbo ayarlarda kullanacaksanız T6 bile fazlasıyla yeterli olur.
Açıkcası çok overclock yapmıcam ama Core Performance Boost açık olarak kullanmak istiyorum o da bildiğiniz üzere dereceyi çok arttırıyor.

Peki 224XT ve Hydragon D120 arasından hangisi daha iyidir?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
4 bakır borulu 12cm fana sahip ortalama bir kule tipi soğutucu CPB açık şekilde R5 3600 den tam performans almanızı sağlayacaktır. Bütçenize uygunu seçin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Cemil Can Aksu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4 bakır borulu 12cm fana sahip ortalama bir kule tipi soğutucu CPB açık şekilde R5 3600 den tam performans almanızı sağlayacaktır. Bütçenize uygunu seçin.
Anladım hocam ama arada 250TL lik bir fark olursa aradaki farkı açabilirim mesela 224XT ve Hydragon arasında çok ufak bir fark var. Biri çift blok ondand olayı sordum, hangisi daha iyise onu tercihe diceğim fiyat farkını karşılayabilirim.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Anladım hocam ama arada 250TL lik bir fark olursa aradaki farkı açabilirim mesela 224XT ve Hydragon arasında çok ufak bir fark var. Biri çift blok ondand olayı sordum, hangisi daha iyise onu tercihe diceğim fiyat farkını karşılayabilirim.

250 TL lik bir farka gerek yok bence 224XT yeterli olacaktır.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
NH-D15 haricindeki hiçbir çift bloklu hava soğutma, sıvı soğutma performansına yaklaşamıyor. Hatta o da durumuna göre geride kalıyor.

ID Cooling SE-207 Duo Black kullanmış birisi olarak söylüyorum bu yorumu. Fuma 2 kullanan arkadaşımdan 5 derece daha serin çalışıyordum. Ancak kendim PF360'a geçtiğimde tam 15 derece sıcaklık farkı oldu.

Fuma 2 en ucuz modellerden bir tanesi. 850 TL civarlarına bulunabiliyor, alınabilir. Ama sıvı soğutma performansı beklemeyin.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Top Bottom