Neler Yeni

Kuranı nasıl hicbirsey etkisi altında kalmadan okuyabilirim?

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Bu konu üzerine epeydir düşünüyorum. Müslümanım kuranı en baştan sona kadar okumak istiyorum ama sırf kuranı okuyup öğreneyim sonra ateist olayım amacıyla değil. Ben gerçekten bir Müslüman gibi yaşamak istiyorum ama şöyle çekincelerim var mesela kuranın mealini okuyacam ama mealini mesela diyanet basıyor yada başka bir yayınevi veya bir hocanın çevirisi oluyor bunlara ne kadar güvenilebilir. Gerçekten istediğim gibi öğrenmek için galiba Arapça öğrenmem lazım ama buna pek zamanım yok. Kuran için tesirler var insanlar bunları okuyor falan ama buda bana yanlış geliyor çünkü kuranı o tefsiri yazan kişi yorumluyor ve biz onun zihin yapısına göre dinimizi yaşıyoruz. Biraz sorudan bağımsız dert döktüm gibi ama ben gerçekten kuranı özüyle okuyup anlayıp kendi düşüncem ve yorumlamam ile nasıl yaşayabilirim.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
626
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Mealini okuyacaksın bu kadar bitti. Olay döngüsünü öğrenmek için ise bir hadis kitabı alacaksın güvenilir bu olayıda kapatacaksın.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Muhammed emin efe
Bu konu üzerine epeydir düşünüyorum. Müslümanım kuranı en baştan sona kadar okumak istiyorum ama sırf kuranı okuyup öğreneyim sonra ateist olayım amacıyla değil. Ben gerçekten bir Müslüman gibi yaşamak istiyorum ama şöyle çekincelerim var mesela kuranın mealini okuyacam ama mealini mesela diyanet basıyor yada başka bir yayınevi veya bir hocanın çevirisi oluyor bunlara ne kadar güvenilebilir. Gerçekten istediğim gibi öğrenmek için galiba Arapça öğrenmem lazım ama buna pek zamanım yok. Kuran için tesirler var insanlar bunları okuyor falan ama buda bana yanlış geliyor çünkü kuranı o tefsiri yazan kişi yorumluyor ve biz onun zihin yapısına göre dinimizi yaşıyoruz. Biraz sorudan bağımsız dert döktüm gibi ama ben gerçekten kuranı özüyle okuyup anlayıp kendi düşüncem ve yorumlamam ile nasıl yaşayabilirim.
Meal değil tefsir okuman lazım. Sen meal de oku tabii ama tek başına yeterli değil, sonrası Edip veya Elmalılı dan okuyabilirsin tefsiri. En kabul görenleridir.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Araştırarak peygamberlerin hayatını hangi ayetin hangi dönemi anlattığı o dönemin öncesi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri, anlatılan olayın kavimlerin yok olmasının gerçekliğini gerçek olmasının mümkün olup olmadığını. Ayrıca akıl etmez misiniz düşünmez misiniz kısmına yoğunlaşman gerek.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,988
İsim
Oğuz Oğuz

sa65.x

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Saria mg
Meali okuma çünkü meal bir nevi çeviri, 1400 yıl önce ki arapçayı çevirmeye çalışmak nerden baksak mantıksızca geliyor. Biz arapçayı iyi öğrenip kuran dilini yani 1400 yıl onceki arapçayı anlayana kadar geçecek zamanı kısaca tefsir okuyarak daha hızlı öğrenebiliriz. Belli başlı tefsirler var. Bunların hepsi doğru kabul edilmiş olduğu için herhangi birini okuyabilirsin. Genel olarak istersen de risale i nur'u da okuyabilirsin, genel anlamda hem kuran tefsiri hem hadis tefsiri hem genel konuları açıklar. Bi sorun olursa da tekrar yaz, yanıtlamaya çalışırım

Top Bottom