Neler Yeni

Kutusu Yırtık Ürünü İade Almak Zorunlu Mu?

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
Berkecan Ergin
Açık konuşayım bir ürün sattım. Normalde ürün açılmış olsa bile kutuda hasar yok ise ürün iadesi alıyoruz. Ama adam gelmiş kutunun orijinalinde beyaz bantı kesip açmak yerine kutuyu yarmış geçmiş. Hani başka müşteriye versem o da diyecek yırtık kutu ile ürün mü yolluyorsunuz. Ürün oto yedek parça. Adamda ürünü kullanmadık sonuçta iade etmek istiyorum diyor. Yasal süresi aslında bugun son ama kargoya verdi. Gerçi yasal süreyi biz önemsemiyoruz eğer ürün kutusunda hasar yok ve kullanılmamışsa 1 ay geçsede alıyoruz açıkcası. Ama bu ürün için sahte kutu bastıracak halimiz yok barkodlu kutulu üründü sonuçta.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
Berkecan Ergin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
175 Tüketici Danışma Hattını arayıp bilgi alabilirsiniz.
Onlar sadece tüketiciye bilgi veriyormuş. Ama şöyle dedi 14 gün içinde koşulsuz iade yapabilir. Siz reddedebilirsiniz ve tüketici hakem heyetine gidilirse sizden neden red verdiğiniz için savunma istenir ona göre karar verilir gibi vs bir açıklama yaptılar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle bir durumda var, herhangi bir satıcıdan yırtık kutuda ürün gelse müşteri koşulsuz iade edebiliyor bu ürünü.
Yani mantıken kutusu yırtılmış bir ürünü iade almak saçmalık oluyor o zaman. Ben bu ürünü çöpe mi atayım mesela yani.:
İnsanlar falçatayı bıçağı bırakın. tırnağı ile kesebileceği kağıt bantı kesmeyip kutuyu yarıyor birde atar gider yapıyorlar :ROFLMAO:

Son düzenleme:

YunusOZ

80+ Bronze
Onlar sadece tüketiciye bilgi veriyormuş. Ama şöyle dedi 14 gün içinde koşulsuz iade yapabilir. Siz reddedebilirsiniz ve tüketici hakem heyetine gidilirse sizden neden red verdiğiniz için savunma istenir ona göre karar verilir gibi vs bir açıklama yaptılar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle bir durumda var, herhangi bir satıcıdan yırtık kutuda ürün gelse müşteri koşulsuz iade edebiliyor bu ürünü.
Yani mantıken kutusu yırtılmış bir ürünü iade almak saçmalık oluyor o zaman. Ben bu ürünü çöpe mi atayım mesela yani.:
İnsanlar falçatayı bıçağı bırakın. tırnağı ile kesebileceği kağıt bantı kesmeyip kutuyu yarıyor birde atar gider yapıyorlar :ROFLMAO:
Siz haklısınız gibi gözüküyor ama kanunlar farklı olabilir. Elinizden geldiği kadar süreci uzatın, THH'ye savunma verirsiniz olur biter. Böyle kişilere böyle yapmak lazım.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
Berkecan Ergin
Siz haklısınız gibi gözüküyor ama kanunlar farklı olabilir. Elinizden geldiği kadar süreci uzatın, THH'ye savunma verirsiniz olur biter. Böyle kişilere böyle yapmak lazım.
Normalde dediğim gibi kutuda hasar olmasa başkasına yine satabiliriz. Kutuyu 2 farklı yerden yırtmış. Ürün kullanılmamış doğru ama bizde matbaa da orijinal kutulu ürüne sahte kutu bastıracak halimiz yok açıkcası. (matbaada zaten 1 tane kutu basmaz yani )
Çünkü biz kabul etsek ve bu ürünü bir müşteriye yollasak bu sefer o da diyecek bunun kutusu yırtık yenisini istiyorum dese bu sefer o müşteride koşulsuz iade hakkına sahip olmuş oluyor doğal olarak.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,467
İsim
Mert Metshi
oto yedek parca oldugu icin kutuya cok takilacaklarini dusunmuyorum hocam

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
Berkecan Ergin
oto yedek parca oldugu icin kutuya cok takilacaklarini dusunmuyorum hocam
Takanı var takmayanı var. Biz her müşterimize kutusu sağlam ürün yolluyoruz herhangi bir şüphe ve mağduriyet olmaması açısından. Açıkcası benim içinde önemli değil. Ama insanlar zaten internetten alışverişe güvenli bakmıyor. Birde kutusu yıpranmış ürün gönderdiğinde imaj olarak sıcak bakılmıyorsun. Bunun sektörle alakası yok aslında. Her müşteri düzgün kutuya sahip iyi kargolanmış ürün istiyor neticede.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,467
İsim
Mert Metshi
Takanı var takmayanı var. Biz her müşterimize kutusu sağlam ürün yolluyoruz herhangi bir şüphe ve mağduriyet olmaması açısından. Açıkcası benim içinde önemli değil. Ama insanlar zaten internetten alışverişe güvenli bakmıyor. Birde kutusu yıpranmış ürün gönderdiğinde imaj olarak sıcak bakılmıyorsun. Bunun sektörle alakası yok aslında. Her müşteri düzgün kutuya sahip iyi kargolanmış ürün istiyor neticede.
urun pahali degilse iade alma bence

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
Berkecan Ergin
urun pahali degilse iade alma bence
820 TL ürün, fiyatında değilim. Dediğim gibi normalde satılabilir durumda olan ürünü biz 1 ayda olsa alıyoruz. Bununda sebebi ben zaten iade alsam zarara girmiyorum. Dolar bazlı sonuçta rafımdaki ürün değerini koruyor. Müşteri TL bazlı değer kaybediyor bu da onun sorunu. Benim amacım sadece bilgi almak. Hep tüketici açısından bakmamak lazım. Valla bize neleri kitlemeye çalışıyor görseniz hak verirsiniz. Kutuyu yırtmayıp iyi açıp içine eski ürünü koyanı bile gördük :ROFLMAO: O yüzden diyorum kutu açılsa sorun değil ama yırtık kutuyla kime satacan ürünü.
Kağıttan bant üzerinde karekod ve barkod var valla tırnağınla kessen kutuyu açarsın rahat. Adam bildiğin kutuyla sınırda savaşa gitmiş sanki

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,467
İsim
Mert Metshi
820 TL ürün, fiyatında değilim. Dediğim gibi normalde satılabilir durumda olan ürünü biz 1 ayda olsa alıyoruz. Bununda sebebi ben zaten iade alsam zarara girmiyorum. Dolar bazlı sonuçta rafımdaki ürün değerini koruyor. Müşteri TL bazlı değer kaybediyor bu da onun sorunu. Benim amacım sadece bilgi almak. Hep tüketici açısından bakmamak lazım. Valla bize neleri kitlemeye çalışıyor görseniz hak verirsiniz. Kutuyu yırtmayıp iyi açıp içine eski ürünü koyanı bile gördük :ROFLMAO: O yüzden diyorum kutu açılsa sorun değil ama yırtık kutuyla kime satacan ürünü.
Kağıttan bant üzerinde karekod ve barkod var valla tırnağınla kessen kutuyu açarsın rahat. Adam bildiğin kutuyla sınırda savaşa gitmiş sanki
alma kalsin savasta kullanmaya devam eder

Nyghi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Süleyman Çakır
Oto parça olarak ürün nedir?

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
Berkecan Ergin
Oto parça olarak ürün nedir?
bu tarz 2 ürün var şuan bekleyen biri balata diğeri triger set.
Zaten elektriksel ürünlerin hiçbirini iade alınmıyor oto yedek parçada. Gerçi biz satmıyoruz elektriksel ürün.

Nyghi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Süleyman Çakır
bu tarz 2 ürün var şuan bekleyen biri balata diğeri triger set.
Zaten elektriksel ürünlerin hiçbirini iade alınmıyor oto yedek parçada. Gerçi biz satmıyoruz elektriksel ürün.
İade almayın, geri yollayın ne gerek var. Sen satıcıyı madur etmek için elinden geleni yap birde üstüne çirkefleş. ben kabul etmiyorum böyle ürünleri genelde.

Bana da şöyle bir ürün denk geldi adam almış nevresimi yıkamış kullanmış pis bi şekilde iade etmeye çalışıyor. geri gönderdim iadeyi kabul etmedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,205
Üyeler
161,967
Son üye
bencross
Top Bottom