Neler Yeni

Lanet bir sorun! videoyu tam ekran izlerken sesin cızırdaması

cemka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
cem kaya
çift monitör kullanıyorum monitör hoparlörleri devredışı sadece stereo anakart üzerinden ses alıyorum. 2. monitörde video izlerken diğer monitörde calısıyorum. ama videoyu tam ekran yapınca ses cızırdıyor. sorunu çözemedim. ekran kartını değiştirdim 2060 taktım onda da öyle bu nasıl sorun böyle.

donanım hızlandırma kapalı.
ddu dan driver silindi yeni yüklendi.
ekran kartları değişti.
sadece format atmadım. ses dosyaları son sürüm yüklendi.
nvidia üzerinden 2. monitör sesi kapatıldı.

lütfen biraz çözüm önerin ne yapacağım bilmiyorum.

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
Kral chatgptye sordum böyle cevap verdi bunları dene istersen:

1. Ses Kartı Ayarlarını Kontrol Et

• Varsayılan ses aygıtını kontrol et: Görev çubuğundaki ses simgesine sağ tıklayıp "Ses ayarları"na girerek varsayılan ses aygıtının doğru seçildiğinden emin olun.
  • Gelişmiş ayarları kontrol edin: Denetim Masası > Donanım ve Ses > Ses'e gidin. Çıktı aygıtınızı seçin ve Özellikler'e tıklayın. Gelişmiş sekmesinde, örnekleme hızı ve bit derinliğini kontrol edin. 24-bit, 44100 Hz veya 48000 Hz seçeneklerini deneyin.

2. NVIDIA Ses Sürücülerini Devredışı Bırak

Eğer NVIDIA'nın ses sürücüsü yüklenmişse, bu sürücü devrede olabilir ve karışıklık yaratıyor olabilir:

• Aygıt Yöneticisi'nde Ses, video ve oyun denetleyicileri altında NVIDIA ses aygıtlarını bulun ve devre dışı bırakın.

3. Olası Elektromanyetik Girişimi Gözden Geçir

Çift monitör kullanımında, bazı monitörlerde elektromanyetik girişim kaynaklı sorunlar olabilir. Bu, ses cızırtısına yol açabilir. Monitörleri farklı prizlere takmak ya da kablolama düzenini değiştirmek çözüm olabilir.

4. Monitör ve Ses Kartı Arasındaki Uyumsuzluk

• Ses çıkışınızı sadece anakart ses kartından aldığınızı söylediniz. Anakartın ses çıkışının güç kaynağı yeterliliğini kontrol edin. Eğer ses kartınızda aşırı yüklenme ya da uyumsuzluk varsa cızırtı yapabilir. Bu durumda harici bir USB ses kartı kullanmak faydalı olabilir.

5. Windows Güç Seçeneklerini Değiştir

• Güç yönetimi ayarlarında işlemciyi tam kapasite kullanmaya zorlayabilirsiniz. "Yüksek performans" güç planını seçerek işlemci güç tasarrufu modlarını kapatmayı deneyin. Bu, işlemci kaynaklarının daha istikrarlı kullanılmasını sağlar.

6. Format Atmayı Düşünün

Tüm bu çözümler işe yaramazsa, sisteminizde derinlemesine bir yazılım uyuşmazlığı olabilir. Format atmayı ve temiz bir kurulum yapmayı düşünün.

cemka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
cem kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

3. Olası Elektromanyetik Girişimi Gözden Geçir

Çift monitör kullanımında, bazı monitörlerde elektromanyetik girişim kaynaklı sorunlar olabilir. Bu, ses cızırtısına yol açabilir. Monitörleri farklı prizlere takmak ya da kablolama düzenini değiştirmek çözüm olabilir.

sanırım bundan olabilir kabloları ayırdım 2. monitörün. biraz azalma oldu gibi cok nadir uzaktan bi cızırtı geliyor pc kasınca.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,009,387
Üyeler
159,914
Son üye
Dghvflex
Top Bottom