Neler Yeni

Laptob Gazoz Vakası

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Hüseyin Efe Pehlivan
Arkadaşlar size bi ara bahsetmiştim,bu sırada gözlemlediklerimden şunları söyliyim.CPU oranı Lol oynarken %100 oluyor ve başka oyun indirip oynamaya başladığımda bilgisayar mavi ekran hatası veriyor üstüne hard disk kullanım oranı bilgisayar boştayken %100 oluyor.Ekran Kartına su gelse açılacağını zannetmiyorum.Hard disk de sorun olabilir diye düşünüyorum.Aralık'ta kardeşimin laptobuna gazoz döküldü..Bizim değişik heryeri kurulayıp sistemi başlatmayı çalışmış.Beni aradı hemen sistemi kapattırdım çünkü kısa devre yapabiliceğini düşündüm.Ondan sonra pirincin içine koydum ve çekmesini bekledim.1 gün sonra açtım ve bilgisayarım açıldı herhangi bir farklılık hissetmedim fakat oyunlara girdiğimde mavi ekran verdi ve hard disk kullanımı %90 idi ayrıyeten cpu sıcaklıgım %85 90 civarı idi.İşlemcim i7-7500 U.Mavi ekran sebebi windowsdan kaynaklanabilir oldugunu düşündügüm için bilgisayarcıya götürdüm götürmeden önce gerekenleri yaptım.Format attı bios sürümünü eski sürüme çevirdi ve 1 hafta mavi ekran yemedi fakat ondan sonra gine mavi ekran hatası vermeye başladı.Bidaha götürdüm sürücüler ile ilgili bişey yaptı gine düzelmedi.Ben hatanın donanımsal olduğunu düşünüyorum.Anakartımın ne oldugunu bilmiyorum anakartıma baktığımda kullanılamıyor yazıyor ve bilgisayarcı abi anakartın biraz aşınmış dedi.Ne yapmam gerekir yardımcı olabilirseniz sevinirim,teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şuan şunu farkettim.Normalde 940mx harici ekran kartı intelhd620 ise dahili.Bunlardan 940mx otomatikman daha üstün olduğu için kullanılması gerek fakat GPU bölümünden baktığım zaman intelhd620 çalışıyor ve 940MX kullanılmıyor. 940MX in zarar gördüğüne veya gazoz dolayısıyla olduğuna sebep olabilir mi ?.

Son düzenleme:

Mert gül

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Mert gül
Ekran kartı ayarlarından optimize et bide öyle bak bide anakartında oksitlenme olmuş olabilir veya hdd nin ıçine gazoz gurmiş olabilir

Top Bottom