Laptobum Durduk Yere Fanlarını Son hız Çalıştırıp Dururuyor !

Mtyavuz

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar. Benim Laptobum Hp Victus 16 rtx 4050 i5 13500h 16gb ram .Bilgisayaarım ısınmamasına fanlarınının temiz olmasına ve termal macunununun yeni yenilenmiş olmasına rağmen. Durduk yere kendi kafasına göre fanlarını fullüyor azaltıyor. Ve ben şunu farkettim. Bilgisyayarın ne zaman sol alt köşesinden hafifcene kaldırsam Bilgisayar susuyor. Fan sesi geçiyor. Bilgisayarı sağ altdan kaldırmayı bıraktığımda bazen devam ediyor fanları köklemeye bazende devam etmiyor. Tam oalrak sorun ne bilen varmı. Bilgisayarın tek bir tarafdan tek elle tutulduğunda aşırı fazla esnediğini farkettim bide. Bu kaldırma işlemini yaparken bilgisayar bildiğin ince bir tahta gibi esniyor ve fan sesi gidiyor. Bu işlemi bıraktığımda ise fanları sonuna kadar kökülüyor. Bilgisayarı sallayıp konumunda değişiklik yaptığımda bazen susuyor. Bazende problem devam ediyor.Sussun diye bilgisayarı altından hafifcene kaldırıp geri indiriyorum susuyor bağzen. Ne yapmam gerekiyor sizce ? Sorun ne ?

işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını takip ettiniz mi?
batarya ve sarj adaptörü değiştiyse de bu yaşanabilir diye biliyorum ve son olarak...
...Omen Gaming Hub uygulamasından sessiz moda çekebilirsiniz sorun geçer diye düşünüyorum.

işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını takip ettiniz mi?
batarya ve sarj adaptörü değiştiyse de bu yaşanabilir diye biliyorum ve son olarak...
...Omen Gaming Hub uygulamasından sessiz moda çekebilirsiniz sorun geçer diye düşünüyorum.
Sıcaklıklar 40 ila 50 arasında gezmekde .Zaten hali hazırda hep sessiz modda çalışmasına rağmen bunu yapıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca batarya veya şarj adaptörüde değişmedi. Orjinal

düz ve sert bir zeminde sabit dururken de oluyor mu? evet ise bakım için sökülüp takılırken dengesi bozulmuş olabilir fanların...

hp nin kendi destek formunda yapılan bazı tavsiyeler de şu şekilde:

BIOS ve Sürücüleri Güncelleyin

• BIOS Güncellemesi: BIOS'unuzun güncel olduğundan emin olun. HP, termal yönetimi iyileştiren güncelleştirmeler yayınlar.
    • Modelinize özel güncellemeleri kontrol etmek için HP Destek web sitesini ziyaret edin.
  • Sürücü Güncellemesi: NVIDIA GPU sürücülerinizi ve yonga seti sürücülerinizi güncelleyin:

• Windows Güç Planı:
    1. Denetim Masası > Güç Seçenekleri'ne gidin .
    2. Dengeli gibi bir güç planı seçin veya özel bir plan oluşturun.
    3. Isı oluşumunu azaltmak için gelişmiş güç ayarlarında İşlemci Maksimum Durumunu %85-90 civarına sınırlayın .

..
      Çevreyi Değerlendirin
      • Dizüstü bilgisayarı, uygun hava akışını sağlayacak şekilde düz ve sert bir yüzeyde kullandığınızdan emin olun.
      • Dizüstü bilgisayarınızı sıcak ortamlarda veya yatak gibi yumuşak yüzeylerde kullanmaktan kaçının.

ek olarak Redditte Windows 11 de karşılaşanlar olmuş bu sorunla, Windows 10 a geçince sorun çözülmüş bir kaç kişide (HP Victus marka laptoplardan bahsediliyor)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,431
Üyeler
184,627
Son üye
moltisanti.
Geri