Neler Yeni

Çözüldü✓ Laptobuma ssd değişimi yapınca açılmıyor

hatdog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Ali
İlgilendiği Kategoriler
Linux Dağıtımları
İçindeki harddiski çıkardım sonra ssd taktım.laptopu açmaya çalışınca bu hatayı alıyorum. Biosta boot bölümünde usbnin yanında bir şey gözükmüyor ve usbyi birinci sıraya alsamda f10a basınca gene bu ekran geliyor. Lütfen yardım edin.
IMG_20221230_182811.jpg

simo0275

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
ismail aydilek
ssd nin içinde sistem yoksa baştan sistem kurman gerekir usb yi başa alsanda biosta akti etmen gereken ayarlar olabilir

hatdog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Ali
İlgilendiği Kategoriler
Linux Dağıtımları
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ssd nin içinde sistem yoksa baştan sistem kurman gerekir usb yi başa alsanda biosta akti etmen gereken ayarlar olabilir
Evet ssd boş, biosta yapmam gerekenler neler acaba?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin
İçindeki harddiski çıkardım sonra ssd taktım.laptopu açmaya çalışınca bu hatayı alıyorum. Biosta boot bölümünde usbnin yanında bir şey gözükmüyor ve usbyi birinci sıraya alsamda f10a basınca gene bu ekran geliyor. Lütfen yardım edin.Alıntıyı görüntüle
Öncelikle elinde Windows format flash belleği var mı? Laptobunun BIOS'una girip Boot sekmesinin fotoğrafını atabilir misin?

hatdog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Ali
İlgilendiği Kategoriler
Linux Dağıtımları
Öncelikle elinde Windows format flash belleği var mı? Laptobunun BIOS'una girip Boot sekmesinin fotoğrafını atabilir misin?
Format flashı var. Attığım görselde flash takılı halde.Flashı baska pcde denedim çalışıyor.(bu arada usb yi başa alınca f10 yapıp çıkınca gene baştaki hatayı alıyorum ve yeniden biosa girince fotoğraftaki haline döndüğünü gördüm)
IMG_20221230_212511.jpg

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin

hatdog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Ali
İlgilendiği Kategoriler
Linux Dağıtımları

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Hasan Sönmez
içinde windows kurulu flash al ve windowsu kur yüksek ihtimal sistem olmadıgından böyle oluyor ekran
Mesaj otomatik birleştirildi:

pardon okumadan cevap verdim oraları coktan geçmişsiniz zaten

hatdog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Ali
İlgilendiği Kategoriler
Linux Dağıtımları

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin
Bakmam lazım uefı nasıl değiştirilir?
Başka PC de denedim dedin ya ona tekrardan tak ve Boot sekmesinin fotoğrafını at. Başında UEFI varsa onu ilk sıraya al ve BIOS'tan kaydedip çık, gelen ekranda hata vermeden Windows kurulum ekranı gelirse UEFI bellektir ama yanlış hatırlamıyorsam laptobunun görmesi gerekirdi çalışmasa bile. Yanlışlıkla USB soketlerini devre dışı bırakmış olma BIOS'tan?

hatdog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Ali
İlgilendiği Kategoriler
Linux Dağıtımları
Başka PC de denedim dedin ya ona tekrardan tak ve Boot sekmesinin fotoğrafını at. Başında UEFI varsa onu ilk sıraya al ve BIOS'tan kaydedip çık, gelen ekranda hata vermeden Windows kurulum ekranı gelirse UEFI bellektir ama yanlış hatırlamıyorsam laptobunun görmesi gerekirdi çalışmasa bile. Yanlışlıkla USB soketlerini devre dışı bırakmış olma BIOS'tan?
Hocam önce deneyince kurulum ekranı gelmişti(denerim tekrardan)ssdyi takarken tozunu alıyim diye fanına falan kalemle falan tozunu almıştım. Acaba ondan olabilir mi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin
Hocam önce deneyince kurulum ekranı gelmişti(denerim tekrardan)ssdyi takarken tozunu alıyim diye fanına falan kalemle falan tozunu almıştım. Acaba ondan olabilir mi?
Son dediğiniz kısmı anlamadım şuanki laptobunda ekran geldi mi?

Top Bottom