Neler Yeni

Yardım Laptobun Güç kablosu Yandı

Anakart Zarar Görmüşmüdür ?

• Görmüştür

Oylar: 0 0.0%

• Oy kullanan toplam üye
    2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Efe
Öncelikle iyi forumlar Monster t5 v14 modelini kullanıyorum bu modelin kasasını açmak işgence gibi anakartı sökmeniz gerek açmak için .
Dün laptobuma daha önce de yaptığım gibi bakım yapmak istedim , laptobu açtım , termal macun sürdüm , tozları temizledim ve tekrar topladım .
Sorun ise burada başlıyor , güç tuşuna bastım fanlar dönmeye başladı ama güç tuşu yanmıyordu (normalde bir ışık yanardı), monster yazısını gördüm sonrasında bir tık sesi geldi ve laptop kapandı .
Hemen bataryayı çıkardım , fanların hava girişini kokladığımda leş gibi yanık kokusu geliyordu (bu koku sağ taraftaki fanda daha çok hissediliyor) .
Kokunun nerden geldiğini anlamak için laptobu açtım ve kokunun daha yoğun olduğu fanın yanında bu manzara ile karşılaştım :
Screenshot_20200930-142956.png
Screenshot_20200930-142925.png

Resimde gördüğünüz küçük kart laptobun açma kapama düğmesinin olduğu yer , yanan kablo ile de usb girişlerinin olduğu karta bağlanıyor , bu kart ise üzerinde ses yani audio yazan flex kablo ile anakarta bağlanıyor .
Sanırım maus padin flex kablosunu yanlıs yere takmışım .
Anakartı inceledim fakat ne yanık kokusu alabildim ne de yanık izi gördüm , sizce anakarta zarar gelme ihtimali nedir ?

Gamer_g

80+ Bronze
Öncelikle iyi forumlar Monster t5 v14 modelini kullanıyorum bu modelin kasasını açmak işgence gibi anakartı sökmeniz gerek açmak için .
Dün laptobuma daha önce de yaptığım gibi bakım yapmak istedim , laptobu açtım , termal macun sürdüm , tozları temizledim ve tekrar topladım .
Sorun ise burada başlıyor , güç tuşuna bastım fanlar dönmeye başladı ama güç tuşu yanmıyordu (normalde bir ışık yanardı), monster yazısını gördüm sonrasında bir tık sesi geldi ve laptop kapandı .
Hemen bataryayı çıkardım , fanların hava girişini kokladığımda leş gibi yanık kokusu geliyordu (bu koku sağ taraftaki fanda daha çok hissediliyor) .
Kokunun nerden geldiğini anlamak için laptobu açtım ve kokunun daha yoğun olduğu fanın yanında bu manzara ile karşılaştım :
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Resimde gördüğünüz küçük kart laptobun açma kapama düğmesinin olduğu yer , yanan kablo ile de usb girişlerinin olduğu karta bağlanıyor , bu kart ise üzerinde ses yani audio yazan flex kablo ile anakarta bağlanıyor .
Sanırım maus padin flex kablosunu yanlıs yere takmışım .
Anakartı inceledim fakat ne yanık kokusu alabildim ne de yanık izi gördüm , sizce anakarta zarar gelme ihtimali nedir ?
Teknik servise götürseydin keşke bakımını yapardı

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teknik servise götürseydin keşke bakımını yapardı
Denizlideyim kargoya güvenmediğim ve elimde uygun ekipman olup daha once açtığım için kendim yapmaya çalıştım ama kaş yapam derken göz çıkardım :(
Arkadaşlar sizce anakarta zarar gelmişmidir ?

Gamer_g

80+ Bronze
Denizlideyim kargoya güvenmediğim ve elimde uygun ekipman olup daha once açtığım için kendim yapmaya çalıştım ama kaş yapam derken göz çıkardım :(
Arkadaşlar sizce anakarta zarar gelmişmidir ?
Bilmiyorum ama bizim evde de monster var 3 kere fln teknik servise kargoyla gönderdik tüm bakımı yaptılar hiçbir sorun yoktu.

Ketenperi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
cebrail
Geçmiş olsun öncelikle kardeşim :)
Bakımdan sonra kısa devre kontrolu yapmadıgın için olabilir bu heleki monster laptoplarda güç kablosu kolay kolay o şekilde yanmaz ya bakım sırasında bi yanlış yapmışsındır yada senden kaynaklı static elektirikten olabilir. anakart ın zarar görüp görmediğini anlamak için yeni bir güç kablosu al /orjinal olsun\ açmayı dene ama önce güç kablosunu takmadan açmayı dene içinde akım varsa boşalır otamatik olarak sonra kabloyu tak ve açmayı dene açılırsa kaldıgın yerden devam edebilirsin. eğerki açılmaz ise Geçmiş olsun tekrardan

Top Bottom