Neler Yeni

Laptop Anakartı üzerindeki pembe renkte macun nedir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Yusuf
Merhabalar.
Geçen günlerde laptop işlemci ve ekran kartının termal macununu değiştiriyordum.
İşlemci ve Ekran kartının termal macunu gri renkte idi ve elimde olan termal macun ile değiştirdim.
Ama soğutma bloğunda pembe renkte olan bir macun vardı. Bunun ne olduğunu anlamadım.
Sanırsam pembe renkteki macun ekran kartının ram bloklarının üstüne sürülmüş. Ama emin değilim.
Bir dahaki sefere ekran kartı ve işlemcideki termal macunu yenilerken , pembe renkte olan macuncuda yenileyim diye düşünüyorum ama o pembe renkte olan macunun ne olduğunu bilmiyorum.
Pembe renkte olan macunun adı ne ?

WhatsApp Image 2021-04-27 at 19.26.00.jpeg
WhatsApp Image 2021-04-27 at 19.28.03.jpeg

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhabalar.
Geçen günlerde laptop işlemci ve ekran kartının termal macununu değiştiriyordum.
İşlemci ve Ekran kartının termal macunu gri renkte idi ve elimde olan termal macun ile değiştirdim.
Ama soğutma bloğunda pembe renkte olan bir macun vardı. Bunun ne olduğunu anlamadım.
Sanırsam pembe renkteki macun ekran kartının ram bloklarının üstüne sürülmüş. Ama emin değilim.
Bir dahaki sefere ekran kartı ve işlemcideki termal macunu yenilerken , pembe renkte olan macuncuda yenileyim diye düşünüyorum ama o pembe renkte olan macunun ne olduğunu bilmiyorum.
Pembe renkte olan macunun adı ne ?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Macun değil onlar hocam termal ped büyük ihtimal.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sanmıyorum. Aynı termal macun gibi yarı sıvı bir yapısı vardı.
Pembe macun hiç görmedim hocam. Belki ince bir peddir ve zamanla erimiştir. O tür çiplerin üzerine ped koyuyorlar.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram