laptop bilgisayarımda mic yeri yok

Reaksiyon skoru
59
arkadaşlar merhaba bir şey sormak istiyorum benim laptopta mikrofon girişi yok ve mikrofon takmak istiyorum sadece kulakluk girişi mevcut onada mikrofonu daktığımda çalışmıyor yardımcı olabilecek biri var mı?

arkadaşlar merhaba bir şey sormak istiyorum benim laptopta mikrofon girişi yok ve mikrofon takmak istiyorum sadece kulakluk girişi mevcut onada mikrofonu daktığımda çalışmıyor yardımcı olabilecek biri var mı?
Mümkünse girişin fotoğrafını atar mısınız

normalde çalışması lazım benimki çalışıyor

Laptoplar tek jak kullanır hem mikrofon hem kulaklık için mikrofon ve kulaklık ayrı kullanmak istiyorsan ses kartı satın alman gerekir çok para değil 30-40 liralık bir şey işini görür.

Laptopta PC'deki gibi mic ve ses için iki ayrı giriş olmaz.Tek ortak giriş olur.Kulaklığınızın mici varsa takınca ikisi de çalışması lazım.

laptop un kendi mici var ama illa başka takcaksan böyle bişey lazım.

Merhaba, sorun çözüldü mü? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz? Yardımcı olur musunuz

eğer kulaklıklı mikrofon takıyorsanız ( yani tek jaklı ) pc ye taktığınızda size seçenek sunan bir ekran gelmesi lazım ordan kulaklık seti seçeniğiyle hem mikrofon hem kulaklığınızı çalıştırabilirsiniz. Ama kulaklık ve mikrofon ayrı jak ise ya kulaklık ve mikrofonu tek jak yapan dönüştürücüden yada kulaklık çıkışını çift jaklıya çeviren dönüştürücüden almanız gerekir.

Bunlar işinizi görür.

Geri