Selamlar öncelikle, laptobumu (Acer) açıyorum açıldıktan sonra kendisi otomatik kapanıyor, bilgisayarcıya götürdüm chipset sıkıntısı var dedi. Harici ekran kartını iptal nasıl ederim. (İşlemcinin grafik kartını nasıl kullanabilirim)
biosa girebiliyor musun? girebiliyorsan bios görüntüsünü bir atar mısın?Selamlar öncelikle, laptobumu (Acer) açıyorum açıldıktan sonra kendisi otomatik kapanıyor, bilgisayarcıya götürdüm chipset sıkıntısı var dedi. Harici ekran kartını iptal nasıl ederim. (İşlemcinin grafik kartını nasıl kullanabilirim)
Ya aslında laptop benim değil tanıdığınbiosa girebiliyor musun? girebiliyorsan bios görüntüsünü bir atar mısın?
Yardım etmeye çalışıyorum ondan dolayoYa aslında laptop benim değil tanıdığın![]()
biosu görsem bir şekilde yardım etmeye çalışırım ama bu şekilde zor. biosdan switchable graphics seçenegini uma graphichs olarak ayarlaması lazım. bu şekilde ekran kartını değil, işlemcinin içindeki dahili grafik birimini kullanabilir.Ya aslında laptop benim değil tanıdığın
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yardım etmeye çalışıyorum ondan dolayo
Bende zaten işlemcinin içerisindeki dahili grafik kartını kullanmak istiyorum ama bioda girene kadar PC kapanır büyük ihtimallebiosu görsem bir şekilde yardım etmeye çalışırım ama bu şekilde zor. biosdan switchable graphics seçenegini uma graphichs olarak ayarlaması lazım. bu şekilde ekran kartını değil, işlemcinin içindeki dahili grafik
başka türlü yapmak mümkün değil. biostan bir çok modelde kapanabiliyor.Bende zaten işlemcinin içerisindeki dahili grafik kartını kullanmak istiyorum ama bioda girene kadar PC kapanır büyük ihtimalle
Başka kişilerle de konuşmuştum anakarttan vs. Sökerek fln halledilemez mibaşka türlü yapmak mümkün değil. biostan bir çok modelde kapanabiliyor.
anakarta gömülüdür o gpu. masaüstü gibi açayım, soketten çekeyim çıksın diye bir şey yok.Başka kişilerle de konuşmuştum anakarttan vs. Sökerek fln halledilemez mi
ayrıca harici gpu arızalıysa sistem kapanmaz. biosda rahatça gezebilirsin. windows açılınca siyah ekran olur. biosdan dahili grafik birimi seçince (uma graphics) sıkıntısız kullanılır sistem. chipset arızası dediği işlemci ile de ilgili olabilir. ya da başka bir sorun olabilir. harici gpusu arızalı laptopum var, biostan harici gpuyu devre dışı bıraktım, düzgün bir şekilde çalışıyor şu an. aktif edince windows açılırken siyah ekran geliyor ama kapanmıyor ya da yeniden başlamıyor.Başka kişilerle de konuşmuştum anakarttan vs. Sökerek fln halledilemez mi
Bilgisayarcıya gitti chipset sıkıntısı diyor. Aslında geçici olarak lehimletse sonrasında biosa girip ayarlatsa olur değil mi?anakarta gömülüdür o gpu. masaüstü gibi açayım, soketten çekeyim çıksın diye bir şey yok.
ayrıca harici gpu arızalıysa sistem kapanmaz. biosda rahatça gezebilirsin. windows açılınca siyah ekran olur. biosdan dahili grafik birimi seçince (uma graphics) sıkıntısız kullanılır sistem. chipset arızası dediği işlemci ile de ilgili olabilir. ya da başka bir sorun olabilir. harici gpusu arızalı laptopum var, biostan harici gpuyu devre dışı bıraktım, düzgün bir şekilde çalışıyor şu an. aktif edince windows açılırken siyah ekran geliyor ama kapanmıyor ya da yeniden başlamıyor.
Bilgisayarcıya gitti chipset sıkıntısı diyor. Aslında geçici olarak lehimletse sonrasında biosa girip ayarlatsa olur değil mi?
Ayrıca ilgilendiğim için teşekkürle
sorunun tam olarak ne olduğunu bilmeden bu soruya doğru cevap veremem. bilgisayarcı yapabiliyorsa yaptırsın. yapılmaz dediyse zaten tamir olacak bir arıza değildir.Bilgisayarcıya gitti chipset sıkıntısı diyor. Aslında geçici olarak lehimletse sonrasında biosa girip ayarlatsa olur değil mi?