foxby
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- Rabiagül Cansız
Öncelikle selam, elimde HP Pavilion Gaming 15-dk2028nt laptop var. Ekim ayı gibiydi sanırım birden kapandı ve açılmadı. Güç tuşuna basınca 5 saniye yanıp daha sonra tekrar sönüyordu, başka tık yok. Yaklaşık 1 ay laptop kullanmadım ve daha sonra bir bilgisayarcıya götürdüm. Konuştuğum zaman BIOS'umun öldüğünü ve yeni bios kodlanması gerektiğini söylediler, açıkçası bilgisayardan pek anlamadığım için herhangi bir itirazda bulunmadım. Laptopu tekrar aldığımda bilgisayarım açılmıştı evet ama kontrol ettiğimde ekran kartımın algılanmadığını gördüm. Ne yaparsam yapayım düzelmedi, açıkçası yaptırdığım yere geri götürmek istemedim, daha da açılmaz bir hale gelir diye korktum. Neyse böyle idare ettim, geçen hafta dayanamayıp başka bir bilgisayarcıya götürdüm. Onlar bana ekran akrtı biosumun bir önceki götürdüğüm yerde silinmiş olduğunu bu sebeple bilgisayarın algılamadığını söylediler. Birkaç farklı yere onların da sormasına rağmen bir çözüm bulamadılar. Bir önceki ekran kartımın bios'unu hiçbir yerde bulamadılar.
Bunun üzerine ilk götürdüğüm yeri aradım ve durumu anlattım. Bana ekran kartımın biosunun sorunlu olduğunu, bu sebeple sildiklerini ve daha sonra ortaya çıkan ekran kartının algılanmaması sorunun olası olduğunu söylediler. Tekrar kendilerine getirmemi istediler. Sizce güvenmeli miyim? Ya da hiç böyle bir sorun yaşayan oldu mu, olduysa ne yaptı?
:
Bilgisayarım sadece intelin grafik kartını algılıyor. :
Bunun üzerine ilk götürdüğüm yeri aradım ve durumu anlattım. Bana ekran kartımın biosunun sorunlu olduğunu, bu sebeple sildiklerini ve daha sonra ortaya çıkan ekran kartının algılanmaması sorunun olası olduğunu söylediler. Tekrar kendilerine getirmemi istediler. Sizce güvenmeli miyim? Ya da hiç böyle bir sorun yaşayan oldu mu, olduysa ne yaptı?
:
Bilgisayarım sadece intelin grafik kartını algılıyor. :