Laptop çok fazla ısınıyor!

zaten laptopu temizledim artık umrumda olmuyor ısınsada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

toplarmısın benim için ben bulamadım hazır sistemler hep 7400-7500 bandına çıkmış
evet baktım 1 hafta önceki 7k fiyatına satılan sistem 7.5 k olmuş durumda

zaten laptopu temizledim artık umrumda olmuyor ısınsada

toplarmısın benim için ben bulamadım hazır sistemler hep 7400-7500 bandına çıkmış
Galiba bütçen 7k
Ekran kartını rtx 2060
İşlemciyi 3500x
Anakartı asrock b450m pro4 yapıp alabilirsin

bir yandan da 3060-50 beklemek istiyorum babamda beklememi söylüyor forumdakilerde bazıları bekle diyor bazıları bekleme hemen al diyor çok çok kararsızım

açıkcası içini açıp temizlemek macunlarını yenilemek şuan için en mantıklısı gibi görünüyor ayrıca biraz da eski bir laptopsa ve daha once temızlenmediyse o ısılar normal

açıkcası içini açıp temizlemek macunlarını yenilemek şuan için en mantıklısı gibi görünüyor ayrıca biraz da eski bir laptopsa ve daha once temızlenmediyse o ısılar normal
hocam açtım temizledim macunuda yeniledim fakat olmadı sorunun kaynağı sanırım fan fan canı isteyince dönüyor canı istemeyince dönmüyor (ısınsa bile) mesela şu anda 89 derece ama hiç dönmüyor geçenlerde nasıl olduysa sürekli döndü ve sıcaklık 68 üstüne çıkmadı

hocam açtım temizledim macunuda yeniledim fakat olmadı sorunun kaynağı sanırım fan fan canı isteyince dönüyor canı istemeyince dönmüyor (ısınsa bile) mesela şu anda 89 derece ama hiç dönmüyor geçenlerde nasıl olduysa sürekli döndü ve sıcaklık 68 üstüne çıkmadı
hocam speed fan uygulamasını indirin daha sonra bana yazın ben yönlendireyim bu sayede fanları çalıstırabiliriz

hocam speed fan uygulamasını indirin daha sonra bana yazın ben yönlendireyim bu sayede fanları çalıstırabiliriz
gezginlerden indirmeye çalışıyorum ama inmiyor link bozuk sanırım indirebileceğim bir site önerebilir misiniz?: buldum indirdim

indirdim açtıım hocam
1601476175731.png

configureye basın
acılan sekmede advenced e basın
chıp yazan kısma basın ve 2. sıradaki ıt 8718f ile baslayan kısma basın
pwm1 modeye basın ve alt kısımda set to yazan yeri software controlled yapın
daha sonra tamam deyip o sekmeden cıkın ardından suan bana da resmini attıgınız yerdeki pwm1 mode yazan yeri 0 dan 50-100 arası deger yapın
maalesef her gun yapmalısınız benim anakart da hız kontrol olayı olmadıgı icin fan cok ses yapmasn diye her gun ayarlıyorum belki sizde o olay kalkar

configureye basın
daha sonra tamam deyip o sekmeden cıkın ardından suan bana da resmini attıgınız yerdeki pwm1 mode yazan yeri 0 dan 50-100 arası deger yapın
maalesef her gun yapmalısınız benim anakart da hız kontrol olayı olmadıgı icin fan cok ses yapmasn diye her gun ayarlıyorum belki sizde o olay kalkar
sonra tekrar bana yazın lutfen

configureye basın

sonra tekrar bana yazın lutfen
olmadı hocam benim anakartım farklı olduğu için chip yazan yerde farklı bir şey seçtim ve bunlar çıktı;
(off yazan yerleri on yaptım)
1601476920125.png

olmadı hocam benim anakartım farklı olduğu için chip yazan yerde farklı bir şey seçtim ve bunlar çıktı;
Alıntıyı görüntüle
chip yazan yerdekilere bir basın neler yazıyor

Alıntıyı görüntüle
o chip yazana basın ve ss sini atın ona göre yorumlayayım

chip yazan yerdekilere bir basın neler yazıyor

o chip yazana basın ve ss sini atın ona göre yorumlayayım
hepsini teker teker seçtim zaten tek seçenek çıkan şey bu diğerleri ssd ekran kartı işlemci vs. onlar çıkıyor

Geri