Neler Yeni

Laptop Düşük FPS Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Harun U.
Yaklaşık 1 sene önce aldığım laptopumda ilk günden beri bu sorun var fakat ne yaptıysam düzelmedi. Ekran kartını güncellersem fps drop sorunundan hiçbir oyunu oynayamıyorum çünkü GPU bellek saat frekansı ve GPU saat frekansı çok sık ve aşırı fazla düşüp yükseliyor. (100-150 FPS kadar düşüp yükseliyor.) Windows Update ile başta gelen 2 sene önceki sürücüyü kullanırsam ise tam performans yine vermiyor ama oyun oynayabiliyorum en azından. Başta bunları bilmiyordum tabii sorunu sonradan deneye deneye fark ettim.

Oyuna ilk girdiğim 10 dakika civarı olması gereken FPS'i alırken ardından yaklaşık 50 fps daha düşük fps alıyorum hatta bazen daha da fazla düşüyor FPS. Bilgisayarı garantiye aldığım ilk ay içerisinde gönderdim fakat donanımsal bir sorun yok. Zaten anlattıklarımdan yazılımsal olduğu anlaşılıyor ama ne yapmalıyım da düzelsin. GPU çok ısındığı için oluyor olabilir ama soğutucu ile oynuyorum. Kendisini 88 derecede sınırlıyor ve o yüzden frekans düşüyor. Örnek olarak 30 dakikalık CS oynadıktan sonraki değerleri aşağıya bırakıyorum. Gerçekten ne yapacağımı anlamıyorum artık. Satsam kimse, nasıl satacağım o da ayrı bir sorun.
"CS'ye Girdiğimde" fotoğrafındaki veriler maçtayken de bu şekilde oluyor sadece FPS 150-200 arasında değişiyor. Menüde olduğu için 120 gözüküyor.

Sistem bilgileri: i7 12650H, RTX 3060 Laptop GPU, 16 GB 4800MHz DDR5 RAM, 512 GB G3 M2 SSD. Oyunu da önerilen ayarlarda oynuyorum yani orta ve yüksek karışık.

Ekler

• 30 Dakika Sonra CS Bu Şekilde.png
    30 Dakika Sonra CS Bu Şekilde.png
    369.3 KB · Hit: 50
  • 30 Dakika Sonra CS Bu Şekildee.png
    30 Dakika Sonra CS Bu Şekildee.png
    411.7 KB · Hit: 46
  • 30 Dakika Sonra CS Bu Şekildeee.png
    30 Dakika Sonra CS Bu Şekildeee.png
    367.3 KB · Hit: 44
  • 30 Dakika Sonra CS Bu Şekildeeee.png
    30 Dakika Sonra CS Bu Şekildeeee.png