Neler Yeni

Laptop fan dönüş yonu ve açık birakmak

kyagizzz

80+ Bronze
Monster laptop kullanıyorum ve altında laptop soğutucu var benim bildiğim laptobun fani ile soğutucunun tanının aynı yere doğru dönmesi gerekiyor laptobumun faninin ne tarafa döndüğünü nasıl anlarım?
Bir de laptobu 40-50 derece sicakliğind avuç tasarufu modunda gece oyun yüklerken(forza5 Steam ) açık bıraksam sıkıntı olurmu. Yoksa ara ara mi yukliyeyim

Son düzenleme:

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Öyle bir şey yok dostum. :)
O soğutucunun maksadı Laptop'un altının havasız kalmasından dolayı ısınmasını engellemek. 5 derece civarında sıcaklık farkı oluşturabilir ancak.

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Yunus
Aynı yön derken?

Laptop fanları dışarıdan içeriye alır havayı (alttan) soğutucularda dışardan içeri doğru akıtır.

kyagizzz

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı yön derken?

Laptop fanları dışarıdan içeriye alır havayı (alttan) soğutucularda dışardan içeri doğru akıtır.
Yani dönüş yönü vs önemli segil öylemi? Direk altına bir laptop soğutucusu koysam zarar görmeden çalışır? Ben şeyi kastetmiştim. Diyelim ki laptobun fani sağ tarafa dönüyor alttaki soğutucu sol tarafa bunun bir zararı vs olurmu bunu kastetmistim

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Yunus
Yani dönüş yönü vs önemli segil öylemi? Direk altına bir laptop soğutucusu koysam zarar görmeden çalışır? Ben şeyi kastetmiştim. Diyelim ki laptobun fani sağ tarafa dönüyor alttaki soğutucu sol tarafa bunun bir zararı vs olurmu bunu kastetmistim

Hocam şöyleki

Eğer sağa dönerse dışarıdaki havayı içeriue alır, eğer sola dönerse içerideki havayı dışarıya atar(egsoz).

Zararı olurmu bilmiyorum ama olacağını sanmıyorum.

kyagizzz

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öyle bir şey yok dostum. :)
O soğutucunun maksadı Laptop'un altının havasız kalmasından dolayı ısınmasını engellemek. 5 derece civarında sıcaklık farkı oluşturabilir ancak.
Altındaki fan çok dandik ve yaklaşık 10° ye kadar etki sağlayabiliyor aslında. Kullanmamın fana zararı olurmu?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram