Neler Yeni

Laptop GPU ısısı iyi mi??

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mustafa Mete
Boşta 77-80 °C geziyor Yük altında 85-95 °C iyi mi??

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Yağız DERELİ
Bence bu dahili GPU çünkü nvidia mobil GPU'lar 87 ile limitli diye biliyorum. Sıcaklık değerleri de işlemci ile aynı değeri gösteriyordur. Sen bir laptop model bilgini paylaş öyle yorumlayalım kral.

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mustafa Mete
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence bu dahili GPU çünkü nvidia mobil GPU'lar 87 ile limitli diye biliyorum. Sıcaklık değerleri de işlemci ile aynı değeri gösteriyordur. Sen bir laptop model bilgini paylaş öyle yorumlayalım kral.
Laptop acer aspire e1-522

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Yağız DERELİ
Laptop acer aspire e1-522
Hocam cihazınız bayağı eskiymiş, maşallah diyelim. İçinde AMD A6 5200 işlemci ve Radeon HD8400 grafik birimi var. Apu işlemci diye okudum. A6 5200 işlemcinin termal dizaynı 90 derece imiş. Yani sizin bu gördüğünü 95 dereceler aslında cihazınızın uzun vadede zarar görebileceği anlamına gelmekte. En yakın zamanda termal macun değiştirerek bakımını yapmanızı tavsiye ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mustafa Mete
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam cihazınız bayağı eskiymiş, maşallah diyelim. İçinde AMD A6 5200 işlemci ve Radeon HD8400 grafik birimi var. Apu işlemci diye okudum. A6 5200 işlemcinin termal dizaynı 90 derece imiş. Yani sizin bu gördüğünü 95 dereceler aslında cihazınızın uzun vadede zarar görebileceği anlamına gelmekte. En yakın zamanda termal macun değiştirerek bakımını yapmanızı tavsiye ederim.
Tamirciye götürdüm yapmadı ben evde kendim termal macun değiştirmek istiyorum ama kasa biraz sıkıntılı anakartın komple çıkması lazımmış ne yapmalıyım?

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Yağız DERELİ
Tamirciye götürdüm yapmadı ben evde kendim termal macun değiştirmek istiyorum ama kasa biraz sıkıntılı anakartın komple çıkması lazımmış ne yapmalıyım?
- Tamircinin yapmamasını anlayabiliyorum. Muhtemelen elinde kalacağını düşündü. Kendiniz yapabileceğinizi düşünüyorsanız yapın. Bir sürü öğretici video var onları izleyerek deneyebilirsiniz.

- En önemli uyarıları size yapmış olayım:
1) İlk işiniz batarya ve adaptör bağlantılarını kesmek olsun.
2) Cihaz eski olduğu için lehim çatlağı olma riskini aklınızda bulundurun. Öyle bir durumda cihaz muhtemelen çalışmaz hale gelecektir.
3) Önemli dosyalarınız varsa işlemden önce yedeğinizi almayı ihmal etmeyin.

Top Bottom