Neler Yeni

Laptop için uygun ram önerisi(4GB)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yunus Emre
Bütçe
300
Arkadaşlar merhabalar. Casper Nirvana F850 laptobumda CRUCİAL 4GB DDR4 CL17 1.2V SODIMM (CT4G4SFS824A) marka ram kullanıyorum. Bu RAM değerine uygun bir ram varmıdır. Aynı marka ramden bulamadım, yardımcı olur musunuz.

Radeonss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Berhan Tatlı
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yunus Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaç mhz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu değil mi ürün?
Cevabınız içim teşekkür ederim. Cl değerleri ve DDR değerli uyumlu ama. Benim ram'in üzerinde CT4G4SFS824A bu yazıyor. Sisce alsam sorun yaşarmıyım

Sistem Özeliklerim Şöyle :
İşlemci :İntel Core i5-8250 CPU @1.60GHz, 1800 MHz, 4 Çekirdek 8 Mantıksal İşlemci
Ana kart: Pegatron Corporation F15KR
Ekran Kartı : Nvidia Geforce Mx130 2GB
Kullandığım Ram : Crucial ddr4 4gb cl17 1.2V SODIMM (CT4G4SFS824A)

Son düzenleme:

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yunus Emre
O ramin stoğu yok şuanda. Aynı parçayı bulamazsınız.

Ama o rami elden çıkarıp (150tl filan letgoya koyun)
Bundan 2 tane alabilirsin.
Hocam şimdi diğer arkadaşın dediğini alsam uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım. Crucial Basic ile normali arasında ne fark var. Mesela benim yazdığım CT4G4SFS824A bu ürün kodu imiş. DDR değeri cl ve mhz değeri aynı olursa sıkıntı olmuyor dediler. Cevabınız için teşekkür ederim

Hocam şimdi diğer arkadaşın dediğini alsam uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım. Crucial Basic ile normali arasında ne fark var. Mesela benim yazdığım CT4G4SFS824A bu ürün kodu imiş. DDR değeri cl ve mhz değeri aynı olursa sıkıntı olmuyor dediler. Cevabınız için teşekkür ederim
O ramin stoğu yok şuanda. Aynı parçayı bulamazsınız.

Ama o rami elden çıkarıp (150tl filan letgoya koyun)
Bundan 2 tane alabilirsin.
Hocam dediğiniz rame şimdi baktım ama araştırdığım zaman cl14 diyor. Bana cl17 ddr4 ve 2400 mhz 1.2V olan lazım. :)

Birde şu iki ram'i buldum. Şubatın 15 inden sonra eğer alırsam direk 8gb ram alabilirim. Fazla bütçe çıkmıyor hocam, onun yerine 4+4 alsam daha iyi verim alırmıyım, yoksa 8gb ram alıp sonra tekrar 8gb ram eklemek daha mı mantıklı.
https://www.sinerji.gen.tr/kingston-4gb-2400mhz-cl17-ddr4-notebook-ram-kvr24s17s64-p-17898
https://www.sinerji.gen.tr/kingston-8gb-2400mhz-cl17-ddr4-notebook-ram-kvr24s17s88-p-11363

Son düzenleme:

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-

Hocam dediğiniz rame şimdi baktım ama araştırdığım zaman cl14 diyor. Bana cl17 ddr4 ve 2400 mhz 1.2V olan lazım. :)

Birde şu iki ram'i buldum. Şubatın 15 inden sonra eğer alırsam direk 8gb ram alabilirim. Fazla bütçe çıkmıyor hocam, onun yerine 4+4 alsam daha iyi verim alırmıyım, yoksa 8gb ram alıp sonra tekrar 8gb ram eklemek daha mı mantıklı.
https://www.sinerji.gen.tr/kingston-4gb-2400mhz-cl17-ddr4-notebook-ram-kvr24s17s64-p-17898
https://www.sinerji.gen.tr/kingston-8gb-2400mhz-cl17-ddr4-notebook-ram-kvr24s17s88-p-11363
8+8 e gerek yok. 4+4 yapabilirsen yap. tek kanal kullanma asla. çift kanal olursa minimum +10 fps daha fazla alırsın. CL değerinin düşük olması her zaman daha iyi. CL düşük diye almamazlık yaparsan aptallıktan başka bir şey olmaz. Tam tersi daha seri çalışır RAMler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yunus Emre
8+8 e gerek yok. 4+4 yapabilirsen yap. tek kanal kullanma asla. çift kanal olursa minimum +10 fps daha fazla alırsın. CL değerinin düşük olması her zaman daha iyi. CL düşük diye almamazlık yaparsan aptallıktan başka bir şey olmaz. Tam tersi daha seri çalışır RAMler.
Anladım teşekkür ederim. Araştırma yaptığım zamanda da mesela benim şuan 4gb ram cl17 diyelim. Ben gidip cl14 alırsam çalışmayacağını. Ve cl, mhz DDR değeri aynı olan ram alınması gerektiğini okudum.

https://m.n11.com/urun/longline-lng...-cl17-notebook-ram-893492?magaza=elektromarka
Bunu alsam sizce olur mu. Yani uyum konusunda. 4+8 olarak. Ya da tek slot olarak kullansam. +10fps farketmez benim için, akıcı olsun yeter.

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
Anladım teşekkür ederim. Araştırma yaptığım zamanda da mesela benim şuan 4gb ram cl17 diyelim. Ben gidip cl14 alırsam çalışmayacağını. Ve cl, mhz DDR değeri aynı olan ram alınması gerektiğini okudum.

https://m.n11.com/urun/longline-lng...-cl17-notebook-ram-893492?magaza=elektromarka
Bunu alsam sizce olur mu. Yani uyum konusunda. 4+8 olarak. Ya da tek slot olarak kullansam. +10fps farketmez benim için, akıcı olsun yeter.
Dostum zaten +10 fps aldığında akıcı olacak:)
Kesinlikle çift kanal kullan.
Dedim ya senin ramden yok daha her yer offstock. O yüzden o rami elden çıkarıp 150tlye 4gb 2400mhz clsi düşük bir ram bulup ondan 2 tane almak daha mantıklı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yunus Emre
Dostum zaten +10 fps aldığında akıcı olacak:)
Kesinlikle çift kanal kullan.
Dedim ya senin ramden yok daha her yer offstock. O yüzden o rami elden çıkarıp 150tlye 4gb 2400mhz clsi düşük bir ram bulup ondan 2 tane almak daha mantıklı.
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapacağım. Birde son bir şey var aklımda onu da sorayım. Notebook için pin değerleri oluyor imiş. Bütün ddr4 ramler 260 pine sahip diyorlar sıkıntı yaratır mı :). Yani, onada dikkat etmem lazım mı. Slot yuvasına oturmama konusunda

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapacağım. Birde son bir şey var aklımda onu da sorayım. Notebook için pin değerleri oluyor imiş. Bütün ddr4 ramler 260 pine sahip diyorlar sıkıntı yaratır mı :). Yani, onada dikkat etmem lazım mı. Slot yuvasına oturmama konusunda
Notebook ramleri hepsi uyar hocam sorun olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yunus Emre
Hocam yardımınız için teşekkür ederim. Fikir verdiğiniz için de. Kendinize iyi bakın, konuyu kilitleyebiliriz(nasıl kilitleniyor bilmiyorum).

Top Bottom