Elimde normalde aşırı düşük frekansta ve aşırı düşük güçte çalışan i5-1035G1 işlemcili bir laptop var. Normalde turbosuz sadece 900Mhz'de çalışıp turbo ile 1.8Ghz'lere kadar çıkar. Ama en son yeniden başlatmamdan beri throttlestop'ı açtığımda frekans 3Ghz'e fırlamaya başladı. Hiçbir ayarı değiştirmedim. Yaklaşık 1 hafta önce termal macun değişimi yaptım, gayet işime yaradı(1.8Ghz'de çok daha uzun süre kalabilmeye başladı). Ancak bugün itibariyle 3GHz'fırlayıp 30 saniye orada kalıp 90 dereceyi bulunca 200MHz'lere kadar düşüyor. Normalde 75 dereceyi görmeden turboyu kapatıp 900Mhz'te soğumaya çalışırdı. Bu sıkıntı yüzünden turboyu kapatmam gerekiyor. Bu sabah laptopun üstüne bir miktar su döküldü ama laptop kapalıydı ve saatlerce kurumasını bekleyene kadar şarjı çıkarıp bıraktım. Sudan dolayı hasar olduğunu düşünmüyorum çünkü gayet normal çalışıyor. Bu turbo sıkıntısı da yeni başladı. Ne yapabilirim. Throttlestop'ta bir ayar kendiliğinden değişmiş olabilir mi ya da oradan ben düzeltebilir miyim?