Sert plastikler klips, yumuşak içine göçen madde switch.Laptopumun klavyesinin tuşlarının altında plastik beyaz şeyler var bunlar switch midir
Onu kaybedersen üstüne tuş koysan bile basmaz.Benim klavyem beyaz switch mi oluyor şimdi?
Yok zaten çıkmıyor yapışıkOnu kaybedersen üstüne tuş koysan bile basmaz.
Mekanik klavye değil seninki galiba.Yani beyaz switch olmaz.Bende de benzer tuşlar var.Benim klavyem beyaz switch mi oluyor şimdi?
Membran klavyeler böyle işte.Benim klavyem beyaz switch mi oluyor şimdi?
Bende mekanik olduğunu sanmıyorum ama kafama takıldı acaba mekanik mi diyeMekanik klavye değil seninki galiba.Yani beyaz switch olmaz.Bende de benzer tuşlar var.
Membran klavyelerde switch yeri boş olmuyormuMembran klavyeler böyle işte.
Mekanik değil bu.
Laptoplar membran oluyor işte, tabii hepsi değil ama bu membran kalvye.Bende mekanik olduğunu sanmıyorum ama kafama takıldı acaba mekanik mi diye
Mesaj otomatik birleştirildi:
Membran klavyelerde switch yeri boş olmuyormu
(Yanlış biliyor olabilirim)
Hayır,Bende mekanik olduğunu sanmıyorum ama kafama takıldı acaba mekanik mi diye
Mesaj otomatik birleştirildi:
Membran klavyelerde switch yeri boş olmuyormu
(Yanlış biliyor olabilirim)
Bilgilendirme için teşekkürlerHayır,
Bir membran klavyenin her tuş başlığının altına direnç sağlayan ve basıldıktan sonra tuşları yerine iten kauçuk bir kubbe yerleştirilir. Bu, klavye yapmanın inanılmaz derecede uygun maliyetli bir yoludur. Plastik tuş başlıkları ve kauçuk membran üretimi çok basittir. Bu yöntemi hala günümüzde kullanımda görüyoruz.
![]()
Mekanik klavye nedir, ne işe yarar?
Piyasada çok sayıda klavye seçeneği var. Kauçuktan çiklet stiline, kapasitif dokunuşa kadar değişir. Herkes ve her durum için bir tür var..www.google.com