Neler Yeni

Yardım Laptop Kullanıyorum Harici Ekran Kartına Nasıl Geçiş Yapabilirim?

Furk@n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
Arkadaşlar Lenovo'nun ideapad 320-15ABR modelini kullanıyorum.Laptopta çift ekran kartı bulunuyor, birincil ekran kartım AMD Radeon R7 Graphics, ikincil ekran kartım ise AMD R
adeon R7 M440. Ben ikincil ekran kartına geçiş yapmak istiyorum galiba oyunlarda daha iyi performans alabiliyormuşum. Lütfen bu konu hakkında yardım edin haftalardır araştırıyorum bir türlü çözüm yapamıyorum. w10 sürümüm 1909. Windows'un grafik ayarları ile hiçbirşey değişmiyor. AMD'nin kendi driveri ile de bir şey yapamadım. Yardım ederseniz çok müteşekkir olurum.

İşlemcim ve Ekran Kartlarım
AMD A12-9720P RADEON R7, 12 COMPUTE CORES4C+8G
AMD Radeon R7 Graphics -/- AMD Radeon R7 M440

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Oyuna girince otomatik olarak harici ekran kartı devreye giriyor olması lazım. Yapabileceğin pek bi şey yok. AMD mobilde nasıl oluyor bilen pek kişi yoktur diye tahmin ediyorum.

Furk@n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyuna girince otomatik olarak harici ekran kartı devreye giriyor olması lazım. Yapabileceğin pek bi şey yok. AMD mobilde nasıl oluyor bilen pek kişi yoktur diye tahmin ediyorum.
Dostum kontrol ettim ama bir sıkıntı var galiba aktif hale gelmiyor çoğu kişi yapamıyor ben csde 30 fps oynamak istemiyorum artık 2. ekran kartımı kullanmak istiyorum

Sad Frog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert Ali Çelebi
Dostum bende güç tasarrufu da yüksek performansı da aynı grafik kartı ben birincil yapmak istiyorum
Merhaba.Belki yeni bir laptop veya masaüstü almışsınızdır ama yine de söyleyeyim.Aynı modeli kullanıyoruz.Harici ekran kartına geçmek için yapmanız gereken kullandığınız güç planındaki ayarları değiştirmek.Arama kısmına gelip 'güç planını düzenle' kısmına gelin.Daha sonra 'gelişmiş güç ayarlarını değiştir' diyin.Daha sonra gelişmiş ayarlarda değiştirilebilir dinamik grafikler adlı bir ayar olmalı.Orda prize takılı ve pilde olmak üzere 2 ayar vardır.Bu 2 ayarında 4 farklı ayarı vardır.Eğer masaüstü dışında tüm oyunlarda harici ekran kartını kullanmak istiyorsanız hem pilde,hem prize takılı kısmında 'Performansı en üst düzeye getir' ayarını kullanmalısınız.Güç tasarrufu yapmak içinde diğer 3 ayardan birini kullanabilirsiniz.'Performansı en iyi duruma getir' bazı oyunlarda dahili,bazı oyunlarda harici ekran kartını,'Güç tasarrufunu en iyi duruma getir' nerdeyse tüm oyunlarda dahili ekran kartını,'Güç tassaruflu grafikleri zorla' laptopdaki tüm işlemlerde dahili ekran kartını kullanmanıza yarar.Umarım sorununuz çözülmüştür.

Avolay

80+ Gold
BIOS üzerinden DGPU seçebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,548
Üyeler
167,857
Son üye
Alptekung