Laptop oyuna girince şarj almayı kesiyor

Palo46

80+
Reaksiyon skoru
0
Başlıkta belirttiğim gibi Excalibur G770 model laptop ile oyuna girdiğimde laptop şarj almayı kesiyor. Tamamen değil fakat laptop olduğu için anlık şarj almayı kesince FPS değerinde düşüşler oluyor ve bu durumu ara ara değil oyundayken çok sık yaşıyorum. Ayrıca şarj cihazında adaptör ile laptop arasındaki kablonun bir kısmı yine oyuna girince dokunulmayacak derecede ısınıyor. Tavsiye üzerine termal macun değişimi ve fan temizliği yapıldı, watt limitledim, cihazın güç modunu değiştirdim fakat işe yaramadı. İki sorunun birbiriyle ilişkili olduğunu düşünüyorum. Kablonun ısınan yerini tahmini bir şekilde işaretleyip aşağıya bıraktım. Yardım için şimdiden teşekkürler.

Ekler

• IMG_20250627_211137.webp
    IMG_20250627_211137.webp
    156.9 KB · Hit: 22
kanka cmd ye powercfg /batteryreport yazıp cıkan metni tarayıcı da aratır mısın. şöyle bişey olması lazım C:\Users\KullanıcıAdın\battery-report.html

kanka cmd ye powercfg /batteryreport yazıp cıkan metni tarayıcı da aratır mısın. şöyle bişey olması lazım C:\Users\KullanıcıAdın\battery-report.html
Bilgisayarı yeniden başlattım ve tekrar deneyince raporu çıkardı. Şimdi ne yapmam gerek?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-05 191028.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 191028.webp
    25.2 KB · Hit: 28
  • Ekran görüntüsü 2025-07-05 191125.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 191125.webp
    16.2 KB · Hit: 30
çok uzun bir sayfa hangi kısmını atmam gerekiyor? Aşağıya bıraktıklarım sayfanın en üstündeki 2 bölüm
batarya saglıgın %84 olduguna göre sorun bataryadan kaynaklanmıyor. Tavsiyem basşka bir adaptör ile denemen. Bir arkadaştan falan ödünç alabilirsin. Yüksek ihtimalle adaptörün veya kablonun ömrü tükenmiş

batarya saglıgın %84 olduguna göre sorun bataryadan kaynaklanmıyor. Tavsiyem basşka bir adaptör ile denemen. Bir arkadaştan falan ödünç alabilirsin. Yüksek ihtimalle adaptörün veya kablonun
Sorun bataryada değilse kesinlikle şarj aletindemidir? Çünkü bütçem kısıtlı, boşuna şarj aletine 1500-2000TL vermek istemiyorum. Birde benim kullandığım şarj aletinin bire bir aynısı piyasada yok. Bilgisayarımla uyumlu aynı watt değerine sahip herhangi bir şarj cihazı işimi görür mü?

Sorun bataryada değilse kesinlikle şarj aletindemidir? Çünkü bütçem kısıtlı, boşuna şarj aletine 1500-2000TL vermek istemiyorum. Birde benim kullandığım şarj aletinin bire bir aynısı piyasada yok. Bilgisayarımla uyumlu aynı watt değerine sahip herhangi bir şarj cihazı işimi görür mü?
o konuda yanlış yönlendirme yapmak istemem. 2. El aynı sarj aleti bakabilirsin

Sorunun neden kaynaklandığını bulabildiniz mi? Oyuna giriyorum şarj almayı kesiyor tekrar şarj alması için prizden çıkarıp takmam gerekiyor ama oyundaysa yine belli bir süre sonra tekrar şarj almayı bırakıyor

Geri